A gyümölcsös pizza hallatán biztos sokan vélik azt, hogy ez nem az amire nekik szükségük lenne. Ki hallott már pizzáról, amely csak gyümölcsöt tartalmaz?! Annyit elmondunk, hogy akik szeretik a szokatlan párosításokat, azoknak biztos, hogy ízleni fog. Érdemes vele egy próbát tenni. A gyümölcsöket szabadon variálhatjuk, a fantázia a határ. Kezdjünk is bele! Forrás: Life Trend Magazin
Hozzávalók:
1 ½ csésze cukor
2 ½ csésze liszt
½ teáskanál sütőpor
½ teáskanál só
14 evőkanál sótlan vaj, puha
2 teáskanál vanília-kivonat
2 nagy tojás
Máz:
12 dkg krémsajt, lágyított
7 ½ evőkanál sótlan vaj, puha
1 teáskanál vanília esszencia
1 ¾ csésze porcukor
válogatott friss gyümölcs karikákra vágva
A tésztához keverjük krémesre a vajat a cukorral, majd adjuk hozzá a tojást, és a vaníliát. Forgassuk össze a száraz hozzávalókat (liszt, sütőpor, só) a krémes cukros vajjal. Pihentessük a tésztát.
Amikor a tészta megkelt, előmelegítjük a sütőt 220 fokra. Előkészítünk egy nagy tepsit és vékonyan kiolajozzuk.A pizzatésztát kinyújtjuk és a tepsire helyezzük, mint egy ünnepélyes sütit. Meghintjük 2-3 evőkanál cukorral (használhatunk xilitolt is). Körülbelül 20 percig sütjük – az a jó, ha a tészta kezd pirulni.
A gyümölcsök felhelyezése előtt tegyük a hűtőbe, hogy a díszítésig kicsit megdermedjen. Ezután is tartsuk tálalásig hűtőben, mert hidegen a legfinomabb.
Keverjük össze a mázhoz való összetevőket, majd kenjük meg vele gyümölcsös pizzánkat. Addig hagyjuk hülni, míg a cukormáz nem köt meg.
Tetejét szórjuk meg friss gyümölcs karikákkal. Vágjuk szeletekre, és szolgáljuk! Jó étvágyat!
Még több szuper diétás receptet olvashatsz itt! Jó olvasgatást! 🙂
Üdv, Blanka
Oldal ajánlása emailben
X