Nemrég túl sok répát pucoltam az ebédhez, és mikor elrágcsáltam egyet, rájöttem: olyan régen nem ettem nyers répát! Pedig szuper finom, és jól jön a szervezetnek is ebben az időben! Ezenkívül pedig: nasi, hiszen alig van energgiaértéke : )
A sárgarépa Közép-Ázsiából, spanyol hatásra érkezett Európába. Az anyukák legkésőbb a bébiételek készítésekor kerülnek vele közelebbi kapcsolatba : ) tartalmaz: karotint, B1, B2, B6 vitamint, C- és K-vitamint. A szervezet bétakarotint ha kell, A_vitaminná alakítja – ez pedig a jó látáshoz és a nyálkahártya képzéshez elengedhetetlen. (Innen ismert a répa látásjavító szerepe) Ezenkívül foszfort, káliumot, kálciumot, magnéziumot, vasat, nátriumot, almasavat és citromsavat, illetve folsavat is tartalmaz. Immunerősítő és rákmegelőző hatása ismert, a népi orvoslás pedig vizelethajtóként alkalmazza.
Jó rágcsálást, én is azt teszem majd, hátha végre megtanulok fütyülni 😛
Oldal ajánlása emailben
X