fitneszanyu

Fogytál, de nem nézel ki jobban? Ez az oka!

Számtalanszor előfordul, hogy valaki sikeresen végrehajtja a diétáját, lead 10-15 kilót, mégsem elégedett maradéktalanul az új alakjával, vagy másoktól nem kap annyi bókot, mint várta. Ennek az az oka, hogy fogyás és fogyás között is van különbség!

Létezik “jó fogyás” és “rossz fogyás” is. 

A jó fogyás az, amikor a fogyás zsírból történik, miközben az izomzatod megtartod, vagy épp növeled az izomtónust.
A rossz fogyás viszont az, mikor nem csak zsírból, hanem izomból is sorvasztasz egy csomót – így az alak, a sziluett nem lesz szebb, feszesebb, csinosabb!

A kulcs tehát nem is a kilókban rejlik, hanem a testösszetételben: a zsír-izom arányban! Nézd csak, íme két 60 kilós nő:

Képtalálat a következőre: „skinny fat vs fit”

A 60 kilóban ugyanis lehet akár 30 kiló zsírunk is (50%-os testzsír: ez persze nagyon magas, ez súlyos túlsúlynak számít), vagy lehetünk 60 kilósak 10%-os testzsírral is, ami ugye 6 kiló zsírt jelent. Egyáltalán nem mindegy, hogy milyen testzsír-százalékkal rendelkezünk.

De állj, érdemes ezen kívül az izomzatot is vizsgálni: hisz ez a fittség másik fontos összetevője! Például előfordulhat, hogy 15%-os testzsírral rendelkezik két, azonos magasságú személy, de az izomzatuk közel sem egyezik:

Képtalálat a következőre: „skinny fat vs fit”

Egyszóval: ha feszesebb, karcsúbb, harmonikusabb kinézetre vágysz NE csak fogyózz! persze, vigyél be kevesebb kalóriát, de ezen kívül:

1.) kezdj mozogni is (és ne csak kardiózni, de erősíteni is)
2.) növeld a fehérje bevitelt, szilárd tápanyagokban is (hal, hús, tojás) és kiegészítőben is (fehérje turmixok)

Egyszóval a zsír vesztésére, és az izom megtartására IS koncentrálj, hogy a megfelelő fogyási folyamaton ess át! 🙂

Képtalálat a következőre: „skinny fat vs fit”

Remélem tetszett a cikk 🙂 A honlapomon van lehetőséged feliratkozni hírlevélre és összeszedni az alakulásodhoz szükséges dolgokat! 🙂 KATT IDE!

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

A Google és Facebook belépéssel automatikusan elfogadod felhasználási feltételeinket.

VAGY


| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLC. oldalra!