Jön a hétvége, és a nyers hagyma-evés : ) Miért szeretjük, azontúl, hogy finom? Mert ebben e megbetegedős időszakban jól jöhet egy különleges hagymás recept: a mézzel készített hagyma szirupja ugyanis segíti a gyógyulást meghűlés, köhögés, illetve a szem, orr, torok nyálkahártyáját érintő gyulladások fertőzések esetén. Az anyósom szerint a felvágott hagymát kell elkeverni, de valahol azt olvastam, hogy a hagymát rétegenként szét kell szedni, és közé tenni a mézet, illetve olyat is, hogy a hagymába kis lyukat vágva be kell csorgatni a mézet. A sógornőm pl. nem mézzel hanem simán cukorral készíti a keveréket. Félre kell tenni pár órára, esetleg éjszakára. A hagyma karamellel készített teája meghűlés, influenza, köhögés ellen jó. A hagyma egyéb jótékony hatásai: kedvez az emésztésnek, gombaellenes hatású és fertőtlenítő. Enyhíti a meghűléses panaszokat, segíti a szívbetegségek elleni védekezést, csökkenti a vér koleszterin szintjét.