fitneszanyu

Az arcbőrünk nem lehet kísérleti egér!

“Az arcbőrünk nem lehet kísérleti egér!”
Ezt egy nagyon jó kozmetikus kolléganőm mondta, akivel arról beszélgettem, hogy manapság hány százezer kozmetikummal bombázzák a nőket – és többségük mit sem ér.

Nem rég ugyanis láttam egy dokumentumfilmet, ami arról szólt, hogy a legtöbb fiatalító arckrém valójában egyáltalán nem jut be a bőr mélyebb rétegeibe. Persze a termékek egy csomó termékfejlesztésen esnek át, csak éppen amennyiben ezek a tesztek csak “in vitro” (= kémcsőben tesztelve, ami nem teljesen ugyanaz mint élő emberi bőrön = in vivo tesztelve…) akkor az eredmény nem teljesen hiteles és egyértelmű…

MiT TEHETÜNK, HOGY JÓL VÁLASSZUNK?!

 1. Járjunk utána, hogy milyen fejlesztésen ment át a termék. Ezt általában neten nehéz megtalálni, hiszen a cégek nem akarják egymást tudtára hozni az eredményeiket… De a cég orvosai vagy bemutató kozmetikusai szolgálhatnak több infóval.
 2. Próbáljuk ki az arc egy részén a kozmetikusom/kezelést. Ha jó a kozmetikum, egy 3×3 cm-es területen is hoz majd változást
 3. Járjunk utána az összetételnek! A minőségi kozmetikumok alapanyagai is minőségiek, így szinte biztos, hogy aminőségi kozmetikumnak az ára sem lesz “gagyi”. De mivel hosszútávon eredményesebb is, így a pénz mégsem kidobott pénz (mint a silány, eredménytelen esetleg káros termékek esetében)

11992171_966280936763104_121057839_n

11999851_966280893429775_1840501371_n (1)

A BYAS kezeléseket próbáld ki nálunk!

Iratkozz fel hírlevelünkre: fantasy

 

Ősz: raktározz!

Szerintem igazán izgalmas tény, hogy míg az ősi keleti kultúrákban a tavasz volt a tisztulás, böjt (és fogyás) időszaka, és az ősz a töltődés, raktározás időszaka – addig a modern testépítésben is nyártól télig tömeget növelünk, és tavasszal indul a szálkásítás időszaka.

ősz

Az emberi szervezet ugyanis az évezredek alatt alkalmazkodott a természet ciklusosságához, a környezeti tényezőkhöz, és ugye nyáron-ősszel gyűjtögetünk, elteszünk, raktározunk, szó szerint is, mint a kis mókusok a mesében 🙂 és átvitt értelemben is: tápanyagokat, vitaminokat viszünk be a szervezetbe, hogy a megterhelő telet, az időszakot mikor kevesebb az értékes tápanyag kibírjuk.

Ez ugye nagyon izgalmas kérdést vet fel: vajon a zsírpárnáink is növekednek ősszel?! A tapasztalat azt mutatja, hogy az ősszel nehezebb megszabadulni a zsírpárnáktól – de a jó edzésprogramunk+diétánk van, akkor természetesen ugyanúgy képesek vagyunk fogyni is!

(Még mielőtt bárki elkezdené tavaszra tologatni az alakformálást – azt ugye korábban leszögeztük, hogy ha tavaszra jó formát akarunk, akkor most kell elkezdenünk dolgozni érte.)

fit-ősz

Hogyan használjuk ki az ősz sajátosságait a fitnessben?

 • Egészítsük a programunkat jó minőségű táplálék kiegészítőkkel, hogy megkönnyítsük a fogyást – és legyünk türelmesebbek a testünkhöz!
 • Használjuk ki a kellemes hűvösebb időt, és iktassunk be új mozgás formákat pl. futás vagy TRX a szabadban
 • Adjunk sok-sok minőségi tápanyagot a testünknek – így nemcsak az edzések mennek jobban, de előkészülhetünk a taknyos időszakra is – ki akarna hetekre ágynak esni?!
 • Helyezzük az edzésprogramunkban a hangsúlyt az erőfejlesztésre, súlyzós edzésekre – de közben ne hanyagoljuk el a kardiót, hiszen az állóképességünk fejlesztése szükséges a tavaszi nagy futó programokhoz!
 • A családdal is vegyük “őszire” a figurát – egyrészt sok kirándulással, kinti sétával, játszótérrel (míg esetleg anya edz a homokózó mellett) – másrészt az ő vitálanyag-pótlásukról se feledkezzünk meg, hogy kelljen az őszt és telet beteg gyerekeket és/vagy férjet ápolva, otthon tölteni!

Nagyon nagyon szép őszi időszakot, jó edzést kívánok Nektek! 🙂

Blanka

fantasy

Hogyan NE vásároljunk fitness bérletet? :)

Az elmúlt években megfigyeltem, hogy az emberek milyen szempontok alapján vesznek fitness bérletet, ami a vásárlás pillanatában jó ötletnek tűnik, de később szabotálhatja az edzésünket. Lássuk, mik a legfőbb hibák:

1. “Ránézésre nem szimpi a terem.”

Ne legyen szempont a legeslegelső benyomás. Persze sokat számít, de a recepción körbenézve kétszer nem biztos, hogy megfelelő rálátást kapsz a terem hangulatára, szolgáltatásaira. Ha csak “beugrottál” és épp két párductestű, pinkbe öltözött, műkörmös lány kortyolgatta a shake-jét a pultnál, az nem feltétlenül jelenti, hogy csak “ilyenek járnak ebbe a terembe, és te halálbiztosan soha nem érzed magad jól majd itt…

TIPP: min. 1 órát tölts el edzéssel a teremben, hogy felmérd a hangulatot, szimpi-e a vendégsereg, tetszik-e a környezet. Ezután reálisabban dönthetsz – lehet, hogy egy szuper kis termet fogtál ki jó árakkal, megfelelő helyen!

running_machine_01

2. “Magasak / alacsonyak az árak.”

Az ára ne legyen szempont – nagyon relatív, mi drága vagy olcsó! Nagyon különböző termek léteznek ám, így a “reális árat” az internetes árlista alapján nem tudod reálisan megítélni! Ha pl. 10.000 Ft-ot költenél egy teremre, sok-sok ilyet találsz – csak valahol miniatűr az öltöző, és nincs levegő, a másikban ugyanezen az áron használhatod a szaunát és nagy a választék. De sok más tényező is van, légy körültekintő.

TIPP: az ár-érték arányt nehéz elsőre megállapítani, egy olcsó, dohos kis pinceteremben is lehet tökéletesen edzeni, és a legrágább csilli-villi terem sem hoz tökéletes alakot csak azért mert drága a bérlet!

3. “Határidők, áhhh…”

A határidőket komolyan kell venni! Főleg nyáron sokan futottak bele, hogy nem veszik figyelembe: a bérletekhez (nemcsak a fitnessben) határidő jár!!! Ezt komolyan kell venni, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe (bár sok teremben rugalmasan kezelik a határidőket, de ezt ne vegyük alapnak!) Érdemes pl. átgondolni, hogy heti 3 edzés fér bele az életedbe, de ebből heti 1x szabadban futsz, szóval havonta 8 alkalmat tölthetsz a teremben – akkor jó a 8 alkalmas bérlet.

TIPP: nyilván mindenhol a korlátlan havi bérlet a leggazdaságosabb neked, mármint ha legalább heti 3x járnál a terembe.

4. “Az egyik oktató tök béna, soha többé nem megyek.”

Egyetlen oktató nem egyenlő a teremmel! Az hogy bent voltál egy órán, ami történetesen nem tetszett, nem jelenti hogy ne az lenne Életed Terme 😛 Érdemes más órákat is meglátogatni, vagy éppenséggel pont annak az oktatónak adni még egy esélyt!

TIPP: az oktató is ember és lehetnek rossza napjai, vagy unalmasabb óratípusai… Én anno, a későbbi kedvenc oktatómtól az első órán hidegrázást kaptam! 😀

Fitness-PROTEİN-VALUE

5. “Tök szexi/bunkó a recepciós!”

A recepciós fontos, de nem központi eleme a termeknek. Hihetetlen de ez is érv szokott lenni, és igaz: a recepciós a “kapu” vagyis számít, milyen. De az ő személye nem befolyásolja a fejlődésed. Ha szép és kedves, az szuper, viszont ha épp kevésbé kedves akkor pedig érdemes emlékezni, hogy a recepciósok sokszor meglehetősen leterheltek szoktak lenni… Aki ma csak eléd tette a kulcsot fapofával, azzal holnap lehet, hogy 10 percen át kellemesen csevegsz!

6. “Nem fejlődtem semmit…”

Ez sosem a terem vagy az edző hibája, hiszen a teljes életmódodat TE alakítod. Az edzésen való részvétel is lehet olyan kis “letudva” meg “teljes gőzzel tolós”, és a nap többi 23 órájában is te vagy az úr! A terem az eszközöket adja alád, semmi több.

 

Akkor mégis mi alapján válasszak termek a sok-sok terem közül?

1. olyan árfekvést válassz ami hosszútávon belefér a kasszádba, és eszedbe sem jut hogy túl sokat adtál ki
2. olyan helyszínt, ami munkahelyedhez és/vagy otthonodhoz van nagyon közel (téli zimankóban is eljutsz:)
3. legalább egy komplett edzést letudtál a teremben és ez alapján a társaság / környezet / elrendezés / csí szimpi

Ha ez alapján sem tudtál dönteni, gyere el hozzánk a 13. kerületi termünkbe vagy 4. kerületi termünkbe, ezek szuer helyek, és biztosan jól érzed majd magad – velem együtt 🙂

 

Jó edzést, sok sikert, Blanka

fantasy

Laura megújulása - 5. hét (nyaralós)

Sziasztok! A megújulásom 5. hetét szomorú eredménnyel, és kicsit későn zártuk: formában nincs számottevő változás, centiben semmi, de testzsírban és kilóban picit vissza felé is haladtam… 🙁 Már majdnem kétségbe estem, de akkor Blanka megnyugtatott: elmondta, hogy a nyaralás alatt nem cél a fogyás (na, jó ezt előtte is elmondta, csak reménykedtem…) és már az is szuper, hogy tartottam a formám!

Azért a rend kedvéért, jöjjön a táblázat és a kép… 🙂

Íme az eddigi eredmények, 5 héttel ezelőtthöz képest:

-3,2 kg; testzsír: -2,3%; izom: +1,3%, derék: -8 cm, csípő: -5 cm, comb: -3 cm

5. hét

5. hét

 

És a kép, bár a forma a múltkori képhez képest nem változott:

5. hét

5. hét

 

Az étkezésről: igyekeztem a BYAS termékeket beiktatni, de az estébe nyúló séták és strandolás miatt ez nem mindig sikerült. (Az algámat sem ettem 🙁  ) Bevallom, hogy néha lecsúszott egy fánk, vagy fagyi, de alapvetően nem voltak zabálások, éjszakai dorbézolás meg pláne nem…

Blanka & Laura

Blanka & Laura

Az edzések nem nyújtották ugyanazt a terhelést, mint otthon, de Blanka kitalált egy 20-25 perces jó kis “nyaralós-rapid-edzést” ami azért átmozgatott, lefárasztott, elégedettséggel töltött el, összesen 3x a közel 1,5 hét alatt.

Akkor hát a hetet mégsem eredménytelenül zártuk!!! 🙂 Az edzések most, hogy kedden hazatértem folytatódnak, és aztán jön a 6. hét (az utolsó) és nagyon izgulok!! 🙂

Laura

4hét

Blanka megjegyzése: Laura nem fogyott ugyan az elmúlt héten, de ez egyáltalán nem kétségbeejtő, hiszen a nyaralás alatt nem cél a fogyás. Erről a fitness “20-80” elve, vagyis hogy 80% munkához, 20% pihenő jár (éve szinten, heti szinten.) A pihenés tehát ugyanúgy a változás fontos része, mint maga az edzés és diéta. Arra biztatnék mindenkit, aki még nyaralás előtt/közben van, hogy ezt az időszakot töltse pihenéssel, és csupán akkor mozogjon, ha azt kifejezetten igényli (ahogy Laura is igényelte) Reméljük, már ott tartotok ti is a mozgás szeretetben! 🙂

Minőség a táplálék kiegészítésben

Biztosan tudjátok, hogy én magam is (mint minden edző) elköteleződtem egy bizonyos táplálék kiegészítő márka iránt, amit magán emberként (tehát magamnak, gyerekemnek) és edzőként is szívvel-lélekkel tudok ajánlani.

Ennek kapcsán többször megkaptam már a kérdést: “Miért olyan drága némelyik táplálék kiegészítő? Miben más?”

Nos, erre nagyon egyszerű választ lehet adni: a mennyisége a minőség rovására megy (csak úgy mint minden élelmiszer esetében napjainkban) 

prot-por

Gondolom, az ismerős téma mindenkinek, hogy “már semmi sem ugyanaz, mint régen”. A tejnek már sem az íze, sem a színe nem emlékeztet a régi, valódi tejre. A paradicsom illata a nagymamánk kertjében egészen más, mint az ABC polcain. És nemrég egy érdekes cikket olvastam valahol arról, hogy egy kutatás szerint ma Európában a kínált mézek 76%-a nem “valódi méz” – vagyis a rengeteg feldolgozási folyamat nem tartalmaz polleneket, nagy része hozzáadott cukor és adalékanyag…

Nos, a táplálék kiegészítők szintén lehetnek minőségiek és silányak. A silányak pedig pont azért silányak, mert a valódi értéket, a minőségi alapanyagokat spórolják ki belőle! Például megvásárolhatjuk a gagyi, kínai fehérjéből készült termékeket, amik néhány ezer forintért állnak a polcon, és biztosak lehetünk benne, hogy az a néhány ezer forint a kukába ment. Mert nem ad semmit az egészségünkhöz, az alakformálásunkhoz. Vagy megvehetjük a kicsit drágább, viszont jó minőségű termékeket és elérhetünk eredményeket, lehetünk vitálisabbak és energikusabbak – így a pénzünk nem megy kárba.

FB_20141122_15_54_55_Saved_Picture

Amit tehetünk fehérje választáskor:

 • ha nem értünk a fehérjék összetételéhez, kérdezzünk dietetikust, melyik a számunkra legideálisabb
 • ne menjünk a csordával! A legismertebb márkák nem feltétlenül a legjobb minőséget takarják! Egyes cégek milliárdokat költenek a marketingre, míg más cégek visszaforgatják a termékfejlesztésbe…
 • a táplálék kiegészítő (ahogy a neve is mutatja) kiegészíti az ésszerű edzés+diéta kombót! Nem dolgozik helyettünk…

Egyszóval: TUDATOSAN! Lengyelországban hallottam egyszer egy nagyon találó mondást: “Nem vagyok elég gazdag, hogy megengedhessem magamnak az olcsót.” Milyen igaz! 🙂

Jó edzést mindenkinek! Blanka

fantasy

 

 

Őszi megújulás - tervezd meg most!

Hát lassan megint itt az ősz… 🙂 Bevallom, én imádom. Nemcsak mert ősszel van a szülinapom : P Hanem mert az újrakezdést juttatja eszembe. Habár nem voltam soha éltanuló, de a nyár végén mégis vártam a sulit, az új, tiszta tankönyveket, az új tolltartót, az újdonságokat, új embereket, új találkozásokat és új lehetőségeket.

A felnőttek szilveszterkor kezdenek új évet, de a gyerekek (és a gyermek-énünk) szeptemberben!

És a fitneszvilágában is újjáéledést jelent az ősz: az edzők várják vissza elcsatangolt vendégkéiket a nyaralásból, az edzőtermek megint felpörögnek, a szabadban edzés már nemcsak reggel 8-ig és este 7 után lehetséges a kánikula miatt…

Vége a villámdiétáknak, amit a nyaralás előtt iktattunk be, és vége a lángos-és-palacsinta-zabálós-fetrengős nyári lazulásnak.

Egyszóval: ősszel újrarendezzük a sorainkat, gyerek megint oviban/suliban, jut 2 percünk magunkra.

167627256_XS

Kérlek Benneteket, hogy ezt a 2 percet áldozzuk most az életünk életmód-rovatának, vagyis

 • Döntsük el most, hogy tavasszal akarunk-e majd elégedetten, fitten feszíteni, vagy megint őrjöngősen koplalni kezdünk, hogy ledobjunk úgy 10-20 kilót néhány hét alatt?
 • Ha az előbbire tettük le a voksunkat, akkor határozzuk el magunkat MOST ŐSSZEL az életmódváltás mellett…
 • …ami jelent néhány változtatást az étrendünkben, és némi mozgást.
 • Ha valamelyikkel kapcsolatban nincsenek pontos ismereteink (mit, hogyan, mikor, hol, stb) kérjük hozzá edző/dieteikus segítségét.
 • Gondoljuk át most (aug. utolsó hetében) a teendőket, hogy szeptemberben már módszeresen nekiláthassunk a megvalósításnak!

Milyen teendőket is gondoljunk át? (Akár füzettel és ceruzával!)

 1. Milyen célokat szeretnék elérni? (A célok legyenek reálisak, ha pl. fogyás a cél, számoljunk fél kiló / hét fogyással.)
 2. Hol tartok most? (Végezzük el akár edzővel az állapotfelmérést (méréseket, teszteléseket) és ezeket jegyezzük fel!)
 3. Milyen változtatások kellenek az étrendembe? (Kalóriamennyisége (mennyi kal.-ra van szükségem egyáltalán?), táplálékok minősége, étrendkiegészítők beiktatása)
 4. Milyen mozgásformát választok? (Típusa, rendszeressége, megfelel-e a céljaim eléréséhez? Hányszor tudom valóban kivitelezni az edzést?)

Ha mindez tiszta, felkészültünk, új időbeosztást írtunk, és beszereztük a megfelelő eszközöket, táplálék kiegészítőket, akkor indulhat is a megújulás 🙂

Jó edzést mindenkinek! Blanka

fantasy

Laura megújulása - 4. hét

Sziasztok! 🙂 Vége a 4. hétnek a Nagy Megújuló Programomban, és tádááám:

4. hét vége

4. hét vége

4. hét vége - hátulról

4. hét vége – hátulról

4. hét - oldalról

4. hét – oldalról

 

🙂 Szerintem az elmúlt 4 hét nem ment kárba… Eddig eredmények a kezdetekhez képest (4 hét alatt) :

 • -3,4 kg
 • -2,4% testzsír
 • +1,3% izom
 • derék: -8 cm
 • csípő: -5 cm
 • comb: -3 cm

A héten (a rengeteg munka és egy esküvő miatt) csak 3 edzés jött össze és abból is 2 otthon ment… De nincs lehetetlen! Egy pár kézisúllyal, egy polifoammal és saját testsúllyal átmozgattam magam teljesen (Blankával előtte megbeszéltük, mit hogyan…) és a 3. alkalom a szokásos konditermi kondi+kardió kombó volt.

A kajában igyekeztem magam tartani, de olyan eszement programom volt, hogy nem volt 100%-os az odafigyelés (na a lagzin meg végképp nem! 😉 ) Úgyhogy duplán odafigyeltem viszont hogy a BYAS termékeket ne hagyjam ki!!!

Imune és XLR

Imune és XLR

Most viszont már be vagyunk pakolva, és készen állunk a nyaralásra – együtt Blankával! A BYAS cuccok és az edzőcipő bepakolva, szerintem hamarosan együtt jelentkezünk!! 🙂

Laura

Laura megújulása - 3. hét

Sziasztok! A mérést ma (hétfőn) csináltuk csak meg a szokásos vasárnap helyett, mert tegnap nem tudtunk találkozni. Mikor megláttam az eredményeket eleinte csalódott volta, de aztán Blanka szólt, hogy a kis eredmény – sőt, még akkor se lenne dráma, ha stagnálnék! Íme hát az eredmények:

3. heti eredmények

3. heti eredmények

 

Szóval a héten:

 • már 3,2 kg-val vagyok könnyebb vagyok a kezdetekhez képest,
 • 2,2%-ot csökkent a testzsír és
 • az izom nőtt 1,3%-ot.
 • A combom összesen 3 centit csökkent,
 • a csípőm 4-t,
 • a derekam viszont már 8 centit!! Nézzétek csak:

Phototastic-2015_08_10__f4b733b2-e55d-4579-bfa1-f4a73684d217

 

Ennek nagyon örülök, mert nekem a hasam és derekam a “gumicicám” – én inkább idehízok, lábban pl. nem is szeretnék fogyni inkább formálódni… Szóval úgy látszik, hogy a szervezetem most meghallgatta a kívánságaimat és onnan éget, ahonnan kell 😉 AMúgy ez elég ritka állítólag: Blanka szerint általában onnan indul meg legkésőbb, amit legjobban “pucolnánk”…

A héten a kaja és edzés koncepció maradt. Iszom a BYAS fehérjét és eszem az XLR-kapszulát, ez továbbra is a program alapja. De továbbra is az Imune a szerelem! Jahh, és még egy megállapítás: az edzés nagyon kemény ebben a melegben. Pedig teremben edzünk! 😀

A lényeg: a lelkesedésem maradt, még 2 hetem van, úgyhogy belehúzok!! <3

Edzi a Living Room Fitnessben...

Edzi a Living Room Fitnessben…

Reggeli :P

Reggeli 😛

 

Csatlakoznál a Nagy Megújuló Programhoz? Jelentkezz e-mailben a részletekért: fitneszanyu@gmail.com

Hírlevél feliratkozás:

fantasy

Laura megújulása - 1. hét

“Sziasztok! 🙂

Én vagyok az új megújuló: Laura. Magamról röviden: 23 éves laura1vagyok, végzős egyetemista vagyok mentőtiszt szakon és kórházi ápolóként dolgozom. 185 cm vagyok, és körülbelül 5-8 kilót kéne leadnom. Blanka sikerét látva én is kedvet kaptam a Programhoz. A BYAS termékek iránt azért volt meg a bizalmam, mert 1 hónapja szedem ugyanennek a cégnek az alga készítményét (Green Gold Imune), és ezalatt a 4 hét alatt 2 olyan problémám is megszűnt, ami évek óta kínoz: a migrén, és a pikkelysömör.

Valójában, ez a 2 siker és Blanka (meg az ő vendégeinek) fogyása sarkallt arra, hogy vállalva az arcom és testem, előtettetek alakuljak át. Lássuk hát, hogyan telt az első hetem!

 

1. hét eredmények

Ezzel kezdem, mert annyira nagyon örülök neki, hogy el sem hiszem!! : ) Minden mért adatban van változás!

SÚLY: 82,7 kg > 81,4 kg
TESTZSÍR: 30,5% > 29,6%
IZOMZAT: 34,2% > 34,7%
DERÉK: 81 cm > 79 cm
CSÍPŐ: 107 cm > 105 cm
COMB: 64 cm > 62 cm

1. étkezés

Az étkezésben 2 dolgon változtattam: először is beiktattam a BYAS XLR8 kapszulát és a BYAS Shake-t, az előbbiből napi 2-t kell szedni, az utóbbi pedig a vacsim mindennap (mindjárt látni fogjátok, hogy azért nemcsak az… 😉 )

A Programhoz kapott füzetben van egy képlet, ami alapján ki kell számolni a napi kalória bevitelt (ebben nekem Blanka segített) : 1700 kalóriát kell fogyasztanom naponta.

Reggeli, alga és XLR :)

Reggeli, alga és XLR 🙂

 

Például napi adag:

REGGELI: rántotta 2 tojásból, 2 pufirizs, zöldség, kávé (cukor nélkül), csalántea, 2 Imune kapszula, 1 XLR8 kapszula

TÍZÓRAI: kis tálka túró banánnal összekeverve

EBÉD: rizs főtt karfiollal, 1 XLR8 kapszula és 1 Imune

UZSI: 2 virsli, 1 pufirizs, fél ananász

VACSI: 1 BYAS Shake és 1 pufirizs

Észrevételek: éhségérzet nincs, energia vaaaaaaaaaaaaaaaan!!! 🙂 Jókedvű és aktív vagyok egész nap, jól esik a mozgás is… A Shake-kel este kibírom éhezés nélkül, de reggelre azért már éhes kezdek lenni : )

Egy ebéd... :P

Egy ebéd… 😛

1. hét mozgás:

Heti 3 edzést lőttünk be egyelőre: ebben van 2 erősítő (teljes testes kondi, jövő héten többet tudhattok meg a tervről!) aminek a vége 20 perc kardió, és van 1 edzés, ami csak kardió. A hónapok óta tartó hátfájásom kezd javulni, de még nem kiabálom el… ; ) Egy hét múlva jelentkezem!”

Laura

Kardiózom :))

Kardiózom :))

 

 

Laurával teljesen személyre szabtuk a programot, de erre bárkinek esélye van, aki a Nagy Megújuló füzetre szert tesz 🙂 A lényeg: nem túl sok és nem túl kevés kalória, és nem túl sok és nem túl kevés edzésterhelés!! Laurának esélye van a BYAS Body Challange versenyen is, úgyhogy keményen küzdünk 😛 (Természetesen mindenki másnak is segítek a BYAS-szel fogy és szeretne 1 évre való adagot nyerni!)

Aki szeretne csatlakozni a Nagy Megújuló Programhoz, az itt jelentkezhet!

Blanka

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!