fitneszanyu

Laura megújulása - 5. hét (nyaralós)

Sziasztok! A megújulásom 5. hetét szomorú eredménnyel, és kicsit későn zártuk: formában nincs számottevő változás, centiben semmi, de testzsírban és kilóban picit vissza felé is haladtam… 🙁 Már majdnem kétségbe estem, de akkor Blanka megnyugtatott: elmondta, hogy a nyaralás alatt nem cél a fogyás (na, jó ezt előtte is elmondta, csak reménykedtem…) és már az is szuper, hogy tartottam a formám!

Azért a rend kedvéért, jöjjön a táblázat és a kép… 🙂

Íme az eddigi eredmények, 5 héttel ezelőtthöz képest:

-3,2 kg; testzsír: -2,3%; izom: +1,3%, derék: -8 cm, csípő: -5 cm, comb: -3 cm

5. hét

5. hét

 

És a kép, bár a forma a múltkori képhez képest nem változott:

5. hét

5. hét

 

Az étkezésről: igyekeztem a BYAS termékeket beiktatni, de az estébe nyúló séták és strandolás miatt ez nem mindig sikerült. (Az algámat sem ettem 🙁  ) Bevallom, hogy néha lecsúszott egy fánk, vagy fagyi, de alapvetően nem voltak zabálások, éjszakai dorbézolás meg pláne nem…

Blanka & Laura

Blanka & Laura

Az edzések nem nyújtották ugyanazt a terhelést, mint otthon, de Blanka kitalált egy 20-25 perces jó kis “nyaralós-rapid-edzést” ami azért átmozgatott, lefárasztott, elégedettséggel töltött el, összesen 3x a közel 1,5 hét alatt.

Akkor hát a hetet mégsem eredménytelenül zártuk!!! 🙂 Az edzések most, hogy kedden hazatértem folytatódnak, és aztán jön a 6. hét (az utolsó) és nagyon izgulok!! 🙂

Laura

4hét

Blanka megjegyzése: Laura nem fogyott ugyan az elmúlt héten, de ez egyáltalán nem kétségbeejtő, hiszen a nyaralás alatt nem cél a fogyás. Erről a fitness “20-80” elve, vagyis hogy 80% munkához, 20% pihenő jár (éve szinten, heti szinten.) A pihenés tehát ugyanúgy a változás fontos része, mint maga az edzés és diéta. Arra biztatnék mindenkit, aki még nyaralás előtt/közben van, hogy ezt az időszakot töltse pihenéssel, és csupán akkor mozogjon, ha azt kifejezetten igényli (ahogy Laura is igényelte) Reméljük, már ott tartotok ti is a mozgás szeretetben! 🙂

Laura megújulása - 3. hét

Sziasztok! A mérést ma (hétfőn) csináltuk csak meg a szokásos vasárnap helyett, mert tegnap nem tudtunk találkozni. Mikor megláttam az eredményeket eleinte csalódott volta, de aztán Blanka szólt, hogy a kis eredmény – sőt, még akkor se lenne dráma, ha stagnálnék! Íme hát az eredmények:

3. heti eredmények

3. heti eredmények

 

Szóval a héten:

 • már 3,2 kg-val vagyok könnyebb vagyok a kezdetekhez képest,
 • 2,2%-ot csökkent a testzsír és
 • az izom nőtt 1,3%-ot.
 • A combom összesen 3 centit csökkent,
 • a csípőm 4-t,
 • a derekam viszont már 8 centit!! Nézzétek csak:

Phototastic-2015_08_10__f4b733b2-e55d-4579-bfa1-f4a73684d217

 

Ennek nagyon örülök, mert nekem a hasam és derekam a “gumicicám” – én inkább idehízok, lábban pl. nem is szeretnék fogyni inkább formálódni… Szóval úgy látszik, hogy a szervezetem most meghallgatta a kívánságaimat és onnan éget, ahonnan kell 😉 AMúgy ez elég ritka állítólag: Blanka szerint általában onnan indul meg legkésőbb, amit legjobban “pucolnánk”…

A héten a kaja és edzés koncepció maradt. Iszom a BYAS fehérjét és eszem az XLR-kapszulát, ez továbbra is a program alapja. De továbbra is az Imune a szerelem! Jahh, és még egy megállapítás: az edzés nagyon kemény ebben a melegben. Pedig teremben edzünk! 😀

A lényeg: a lelkesedésem maradt, még 2 hetem van, úgyhogy belehúzok!! <3

Edzi a Living Room Fitnessben...

Edzi a Living Room Fitnessben…

Reggeli :P

Reggeli 😛

 

Csatlakoznál a Nagy Megújuló Programhoz? Jelentkezz e-mailben a részletekért: fitneszanyu@gmail.com

Hírlevél feliratkozás:

fantasy

Laura megújulása - 2. hét

Sziasztok! 🙂

Tegnap, szombaton, volt a második méredzkedés. Nagyon izgultam, de egyben vártam (főleg azt a fejet, amit Blanka vág, mikor megfelelő eredményeket lát 😛 )

És vágta is azt a fejet, mert megint szuperek az eredmények!!!! 🙂 Íme, Blanka noteszának a részlete:

2. hét vége, mérés

2. hét vége, mérés

Összesen tehát eddig fogytam a 2 hét során:
2,7 kilót
2,1 %-ot csökkent a testzsír és 0,6 %-ot nőtt az izomzat
Centiben derékból lement már 3 cm, csípőből 4 cm, combból: 2 cm! 

Szerintünk kicsit látszik is már, nézzétek:

Phototastic-2015_08_01__dfae3796-0de3-463b-912b-61d88c21d209[1]

1. hét és 2. hét

1. hét és 2. hét

1. hét és 2. hét

 

A héten még mindig kihívás volt a helyes étkezés, de már rutinosabb vagyok 🙂 Megszerettem az abonettet, és már tudom, hogy mikor (és mivel kiegészítve) kell meginnom a BYAS Shakem, hogy ne maradjak éhes éjszakára. A múltkori beszámolóban osztottam meg étrendet, és mivel a kaja ugyanaz maradt a Programban, ezért most inkább az edzésekről írok:

Heti 4x edzem: 2x erősítek (pici kardióval a végén), és 2x kardiózom. Az edzések nem túl megerőltetőek, de kellemesen elfáradok, és érzem, hogy alakulok 🙂

11823779_1194185140597031_858099021_n

Egy művészi kép a hasprésről 😛

Az erősítésben a legjobb, hogy minden izmom elfárad, és a régóta tartó hátfájásom is kezd megszűnni. Nagyon hosszú nyújtással zárom az edzéseket, ami kifejezetten jól esik.

Nyújtás

Nyújtás

Jövő héten új beszámolóval jövök, addig is kellemes nyarat mindenkinek! 😉

Laura

 

Laura konkrét edzéstervét hírlevélben küldjük ki. Feliratkozáshoz küldd a KÉREM szót a fitneszanyu@gmail.com címre.

fantasy

 

Blanka megjegyzése: Laura nagyon jól halad a Programmal: tulajdonképpen kicsit egyénre szabtuk neki a Nagy Megújuló füzetben szereplő diétát és edzéstervet. Ha szeretnél hasonló átalakuláson részt venni, akkor csatlakozz a Nagy Megújuló Programhoz, itt jelentkezhetsz!

A NMP füzet/napló

A NMP füzet/napló

Laura megújulása - 1. hét

“Sziasztok! 🙂

Én vagyok az új megújuló: Laura. Magamról röviden: 23 éves laura1vagyok, végzős egyetemista vagyok mentőtiszt szakon és kórházi ápolóként dolgozom. 185 cm vagyok, és körülbelül 5-8 kilót kéne leadnom. Blanka sikerét látva én is kedvet kaptam a Programhoz. A BYAS termékek iránt azért volt meg a bizalmam, mert 1 hónapja szedem ugyanennek a cégnek az alga készítményét (Green Gold Imune), és ezalatt a 4 hét alatt 2 olyan problémám is megszűnt, ami évek óta kínoz: a migrén, és a pikkelysömör.

Valójában, ez a 2 siker és Blanka (meg az ő vendégeinek) fogyása sarkallt arra, hogy vállalva az arcom és testem, előtettetek alakuljak át. Lássuk hát, hogyan telt az első hetem!

 

1. hét eredmények

Ezzel kezdem, mert annyira nagyon örülök neki, hogy el sem hiszem!! : ) Minden mért adatban van változás!

SÚLY: 82,7 kg > 81,4 kg
TESTZSÍR: 30,5% > 29,6%
IZOMZAT: 34,2% > 34,7%
DERÉK: 81 cm > 79 cm
CSÍPŐ: 107 cm > 105 cm
COMB: 64 cm > 62 cm

1. étkezés

Az étkezésben 2 dolgon változtattam: először is beiktattam a BYAS XLR8 kapszulát és a BYAS Shake-t, az előbbiből napi 2-t kell szedni, az utóbbi pedig a vacsim mindennap (mindjárt látni fogjátok, hogy azért nemcsak az… 😉 )

A Programhoz kapott füzetben van egy képlet, ami alapján ki kell számolni a napi kalória bevitelt (ebben nekem Blanka segített) : 1700 kalóriát kell fogyasztanom naponta.

Reggeli, alga és XLR :)

Reggeli, alga és XLR 🙂

 

Például napi adag:

REGGELI: rántotta 2 tojásból, 2 pufirizs, zöldség, kávé (cukor nélkül), csalántea, 2 Imune kapszula, 1 XLR8 kapszula

TÍZÓRAI: kis tálka túró banánnal összekeverve

EBÉD: rizs főtt karfiollal, 1 XLR8 kapszula és 1 Imune

UZSI: 2 virsli, 1 pufirizs, fél ananász

VACSI: 1 BYAS Shake és 1 pufirizs

Észrevételek: éhségérzet nincs, energia vaaaaaaaaaaaaaaaan!!! 🙂 Jókedvű és aktív vagyok egész nap, jól esik a mozgás is… A Shake-kel este kibírom éhezés nélkül, de reggelre azért már éhes kezdek lenni : )

Egy ebéd... :P

Egy ebéd… 😛

1. hét mozgás:

Heti 3 edzést lőttünk be egyelőre: ebben van 2 erősítő (teljes testes kondi, jövő héten többet tudhattok meg a tervről!) aminek a vége 20 perc kardió, és van 1 edzés, ami csak kardió. A hónapok óta tartó hátfájásom kezd javulni, de még nem kiabálom el… ; ) Egy hét múlva jelentkezem!”

Laura

Kardiózom :))

Kardiózom :))

 

 

Laurával teljesen személyre szabtuk a programot, de erre bárkinek esélye van, aki a Nagy Megújuló füzetre szert tesz 🙂 A lényeg: nem túl sok és nem túl kevés kalória, és nem túl sok és nem túl kevés edzésterhelés!! Laurának esélye van a BYAS Body Challange versenyen is, úgyhogy keményen küzdünk 😛 (Természetesen mindenki másnak is segítek a BYAS-szel fogy és szeretne 1 évre való adagot nyerni!)

Aki szeretne csatlakozni a Nagy Megújuló Programhoz, az itt jelentkezhet!

Blanka

Nagy Megújuló Program 2015 - JELENTKEZZ!

logo_nagy

 

Szeretnéd, hogy különleges legyen a 2015 év? Szeretnél ragyogó formába lendülni végre? Évek óta halasztgatod a változást, a megújulást? Akkor ezt a programot Neked találtuk ki! : ) A Nagy Megújuló Program egy 42 napos átalakító program, melyben részletes útmutatás és profikból álló csapat segíti a Nyertest, hogy káprázatos legyen a változás!

Miről is szól a Program?

A kisorsolt Nyertest 6 héten át, heti többszöri találkozóval, folyamatos konzultációval, személyre edzéstervvel és étrenddel kísérjük a célja felé. Heti 3 edzéssel (megegyezés szerint együtt vagy egyedül végezve) és az étrend betartásával már nagyon látványos változás érhető el a 42 nap alatt! A program ideje alatt a Nagy Megújuló Program c. kiadvány , mint egy napló segít napról-napra, lépésről-lépésre az utadon

A 3 alkalmas zsírbontó testkezelés bérlet szintén jár a Nyertesnek, mely alkalmanként akár -1 cm fogyást eredményezhet – így a fogyás még látványosabb lesz! A kezelést a kritikus zónákon (has, comb, fenék) ajánlott elvégezni, hogy a legmakacsabb zsírszövtnek is búcsút intsünk…

A Program utolsó hetében lehetőséged van egy profi fotósorozattal megörökíteni a csúcs formád: a Picur Fotó Stúdió felajánlott egy ingyenes fotózást, melyhez jár a profi smink (Egyed Edina kozmetikus) és a gyönyörű körmök (Dorogi Barbara műkörmös)! Az biztos, hogy ez a képsorozat egy életre szóló emlék lesz! : )

A Nyertesé még egy Fitneszanyu-kuponfüzet, mely 25-50% kedvezményeket tartalmaz a további szolgáltatásokra: fitness bérletek, dietetika, műköröm, fodrász, kozmetika, zsírbontó kezelések, hyaluronos arckezelés, masszázs. Ezeket a kuponoat 2015-ben bármikor felhasználhatod, így biztosítva, hogy hosszútávon is megtartsd az elért csúcs-formát!

 

Jelentkezés módja

Küldj rövid bemutatkozót a fitneszanyu@gmail.com címre, teljes alakos képpel, melyen az arc látható! A jelentkezők emailt kapnak a további teendőkről, és részvétel feltételeiről!

Jelentkezési határidő: 2014. dec. 24.

 

Egyéb nyeremények

 1. A további nyertesek: az összes jelentkező között a nyertesen kívül kisorsolunk továbbá
  – 5 db Nagy Megújuló Program kiadványt
  – egy 5 alkalmas személyi edzés bérletet
  – egy személyre szabott trendet dietetikustól
  – egy hyaluronsavas, fiatalító arckezelés
  – 5 db kuponfüzetet
 2. A Facebook-nyertes: keresd a facebok-oldalunkon a lila-fehér játékleírást, lájkold és oszd meg! A megosztók közt kisorsolunk még egy szerencsés nyertest, aki a fenti nyeremények közül kiválaszthat egyet! Egy kiadványt, egy 5 alkalmas személyi edzés bérletet, egy személyre szabott trendet dietetikustól, egy BYAS hyaluronsavas arckezelést, vagy egy kuponfüzetet.

Akinek már sikerült: a NMP 2013 nyerteséről, Zsuzsiról, és az ő nagy átalakulásáról itt  olvashatsz!

 

Ismerd meg a nyereményeket részletesen és kövesd az aktuális infókat a Programról a Facebookon!

Nagy Megújuló Program - online tanfolyam!

A Nagy Megújuló Program 2014 online tanfolyam lépésről lépésre segít Neked a nagy fogyásban, a káprázatos megújulásban 2014 januárjától! : )

Happy-New-Year-2014-6

A tanfolyamról:

A tanfolyam egy 18 részes e-mail sorozat, amit heti 1x, vasárnap délutánonként kapsz meg. Az e-mailben a következő hétre vonatkozó utasítások vannak: heti edzésszám és edzésterv, étrend-koncepció, szépség-tippek, stb.

 

Neked való ha:

– az újévi fogadalmadban szerepel a „fogyás” szó

– tavaly is szerepelt, de nem jártál sikerrel : )

– úgy érzed: egyedül nem vagy elég kitartó a diétában

– nem tudod pontosan mit, hányszor, hogyan eddz

– 2014-ben végre IGAZI ÉS KÁPRÁZATOS MEGÚJULÁSRA VÁGYSZ!

 

Jelentkezés:

Küldd a „TANFOLYAM” szót a fitneszanyu@gmail.com címre!

Jelentkezés határideje: január 5.

Jelentkezés díja: ingyenes (az első 20 jelentkezőnek jár!)

 

FIGYELEM!!! A tanfolyamra csak egészségügyi problémáktól mentes, nem várandós és nem szoptató édesanyák jelentkezését várom! Mivel az egészségi állapototokat ellenőrizni nem tudom, a jelentkezés elküldésével tudomásul veszed, hogy a tanfolyam alatt fellépő egészségügyi problémákért felelősséget nem vállalok.

 

Hámori Blanka, fitneszedző, a tanfolyam vezetője:

„A Nagy Megújuló Program 60 oldalas kiadványa tavaly ilyenkor jelent meg. Most azért rukkoltunk ki egy online-tanfolyam verzióval, hogy még több emberhez eljusson a módszer, és pótoljuk a kiadvány hiányosságait:

egyrészt hogy ezúttal 18 hétig tart a nagy átváltozás (a kiadványban 6 hétig), ezzel alaposabban elsajátítják a “tananyagot”, időt adnak maguknak a változásra, így garantálják a sikert

másrészt, hogy a tanfolyam interaktív: a “diákok” e-mailben kérdezhetnek, visszajelezhetnek (míg a kiadvány magára hagyja az olvasót).

Szeretettel várok minden megújulni vágyó anyukát, hölgyet a Fitneszanyu Blog virtuális osztálytermében, a Nagy Megújuló Program tanfolyamán, január 6-tól!! : )”

én

Zsuzsi naplója - 4. hét

Zsuzsi túl van a felén, a mérlegelésen, jó néhány mélyponton… de még csinálja, nem állt le egy percre sem.  4 hét letelt, de még kettő hátra van! Fontolgatja hogyan tovább, ha majd elengedjük a kezét és egyedül kell folytatnia.. Ezen a héten az eddigi eredményekről is beszámol.

 

“Túl vagyok a felén, vagyis rá kell kapcsolnom, ha szeretnék megszabadulni a terv szerinti kilóimtól… A hét rögtön „csúnyán” kezdődik, ha az izmaimra gondolok… Corner Fitnesz – Blanka – köredzés… A múlt hét és ez a hét is nehezítést ígér minden téren. Áramszünet, internet-szolgáltatás szünetelés tart fel a mindennapos dolgaimban, bedolgozásaimban, ami miatt mindenre csak este jut időm… de! cserébe ragyog a konyha, és egy újságot is átlapoztam már! Igaz a mondás: „kell egy kis áramszünet, időnként mindenkinek”.

A köredzésre ismét beestem… Elég negatív hangulatban érkeztem, összejöttek a dolgok, magamban a hátam közepére kívántam az egész edzést, de amint átöltöztem és ráléptem a futópadra örültem, hogy megint ott lehetek. Blanka megint nem viccelt.. J kardió-fekvőtámasz-kardió-guggolás-kardió-kitörés, stb… jegyzetelt serényen, közben lélekápolt, kibeszéltük a dolgainkat, igazán jó volt ismét J Személyi edzésem után még lenyomott 2 aerobicot… na igen, aki Fitneszanyu!!! J Példaértékű! Az én órám amint letelt , már pattantam is az autóba és vacsora előtt meg is érkeztem. (szokásos, zöldségek)

Kedden erősítenem kellett volna, de kicsit felborítottam a tervet, ugyanis autószerelőnél volt jelenésem reggel 8-kor. Mivel az autó ott maradt, a hazautat futva tettem meg = egy edzést letudtam, vagy inkább beraktam egyet plusszba, mert azért ez nem volt az igazi intenzitású…  A gyerekekkel nagyot sétáltunk és mivel a fiam már tud járni, de még nem távolságokat, valahogy edzeni kell őt is.. ezért mostanában elhagyom a babakocsit és a cipelését választom… Ma 1 órát sétáltunk, több mint a felénél a kezemben volt (kb. 12 kg) és a hátamon egy néhány kilós hátitáska… (pékség, patika, na meg a ruházatuk, mert ez az időjárás néha vicc..) ez sem rossz kardió, nem? A pékségben elég nagy önuralom kell, de eddig még mindig megálltam, hogy mindenki megkapja a finomságait, én pedig nyugtázzam, hogy ha nem veszem meg, nem eszem meg… J Léleknapból pedig a bátorság napja volt… félelmek, célok és elhatározások. Célom kitűzve, az útra ráléptem és bár sok minden le akar téríteni onnan folyamatosan, nem hagyom magam… ezt most már végigcsinálom J

Szerdán a tegnapi módosítás miatt teljesítenem kellett egy erősítő edzést… Porszívózással kezdtük a napot… meg egy kis szereléssel… nem benyelt egy gyerekzoknit az a fránya gép? És hol volt? Hát persze! Pont ahol a cső hajlik… a gyerekek nem győztek csodálkozni miket tolok a porszívó csövébe, de fél óra küzdelem után én nyertem J aztán délelőtt játszóházaztunk. Hetente egyszer megpróbálok eljutni ide a gyerekekkel, és mostanában minden héten megkapom, hogy mintha megint fogytam volna… külön öröm eljárni J

Eljött az ebédidő, ebéd után pedig gondoltam még felmosok, aztán amíg a gyerekek próbáltak elaludni megkezdtem a fekvőtámaszokat. Mikor elcsitultak jöttek a súlyzók és mivel ritkán tudok „társasági” életet élni anélkül hogy közbecsipogna valaki, így összekötöttem egy headset-es telefonálással J jót beszélgettem egy barátnőmmel és észre sem vettem, hogy közben repülnek a feladatok J Az idő végre kedvez a szabadtéri eseményeknek, így minden délután sétálunk egy nagyot, hogy mindenki friss levegőn legyen és elfáradjon. Ha napi kétszer 1 órát sétálsz babakocsit tolsz, vagy fogócskázol gyerkőcöddel a friss levegőn, már az is nagyon jó mozgás, csak utána kell a lightos vacsi, amit én azóta is tartok, vacsorára teljesen elfelejtettem a szénhidrátot.

Csütörtökön ismét spin racing óra, de előtte még volt pár nem várt dolog… éljen a változékony idő, felfáztam… nem is kicsit.. előre rettegtem… hogy csinálom az edzéseket? hányszor kell majd este leugranom a bicajról emiatt és hogy fogom túlélni a napot.. ezenkívül ismét egész napos áramszünet. Emiatt nagyon meg kell tervezni mit mikor… Orvosnál indítottuk a délelőttöt, ahol szereztem egy csodaszert.. .majd patika és irány a katasztrófa-turizmus. Kedvenc helyünk a Duna parti játszótér… a lányom kedvence már víz alatt… a másik még megvan, de ahogy alakulnak a dolgok hamarosan annak is annyi… eső és napsütés váltogatta egymást, de nem hagytuk magunkat és végül mivel villanytűzhelyem van, és az áramszünetben nem igazán működik, megszavaztam magunknak egy kis hekket. Nekem szó szerint kicsi jutott, mert falánk gyerkőceim tátották a szájukat, mint a madárfiókák. Úgy gondoltam csutkára elfáradtak… nem… A nagy alvás 1 órás volt.. Délutáni sétánk után pedig indulhattam az órára. Újabb érdekes adat. Közel teltház és több mint 50 %-os részvétel azon anyukák közül, akiknek kettő  5 évesnél kisebb gyerkőc várja otthon a tornázós mamit. A tekerés nagyon jól esett, egyszer sem kellett leugranom a bicajról, de azért vártam az estét, hogy megigyam a gyógyszert…

Péntekre virradva már jobban voltam. Ma az időnyerés napja van a programomban. Tervezéssel és szervezéssel hihetetlen sok fér bele egy 24 órás napban. Én rögtön időt nyertem azzal, hogy fiam hajnal 5-kor felsírt, de még sikerült közölnöm vele hogy korán van… ha már felkeltem, akkor viszont feltettem az ebédet és beraktam egy mosást.. visszaaludtam, de fiam megint felsírt…ismét visszaaludt, én pedig folytathattam a dolgomat… na ez az időnyerés, nem? J korán reggel főzés és mire reggeliztünk majdnem minden készen volt. Aztán gondoltam elmehetünk bicajozni, a lányom bírja a strapát.. kipróbáltuk, hogy ha ő futóbicajjal jön, én meg viszem a kicsit nagybicajon, meddig jutunk.. egy eséssel megúsztunk egy hatalmas kört, így beveszem ezt a fajta mozgást is a délelőtti terveinkbe, sőt, még nagyobb távolságokra fogom rávenni J Igaz, nem az az erőltetett zsírégető-tempós bicajozás, de legalább mozgok így is és mindenki élvezi J ha valóban végképp nincs időtök, nem tudjátok hova betervezni a mozgást, érdemes valahogy a gyerekekkel együtt csinálni. Fitneszanyunak volt egy remek bejegyzése a játszótéri tornáról, hozzácsaphatjátok a „hogyan jussunk el a játszótérre” ötleteket, görkorcsolya+babakocsi, vagy bicaj, esetleg futva és babakocsi, rengeteg lehetőség van és erre még kifogást sem nagyon lehet keresni. Utána néhány guggolás, akár összefogva az ottani anyukákkal és akkor máris nem vagyunk egyedül.

Hétvégére két edzés marad, nem tudom lesz-e időm teljesíteni, de megpróbálom, ugyanis vasárnap mérlegelnem kell…

Szombaton kiderült, hogy jár az, akinek sportos a családja. Kicsit ütköztek az edzésidők, az érdekek, így nekem maradt a reggeli edzés a fiammal.. Akinek van egy 1 év körüli gyerkőce próbáljon fekvőtámaszokat csinálni. Nagyon jókat kacagott rajtam, időnként hátba vágott egy kisautóval vagy egy könyvvel… kicsit nehezített volt ez az edzés, de végül két részletben sikerült végigcsinálnom… A sorozatok között pedig pihenésképp tornyot építettem, vagy mondókáztam-énekeltem.. Következtetés: akkor sem lehetetlen, ha nincs kire bízni a gyerkőcöt J Persze, nehezebb, de nem kivitelezhetetlen. Reggel még az ebédet is megcsináltam, így délelőtt a már említett módon elmentünk bicajozni, szerintem elfáradtak, de ismét csak  1 óra alvás… délután pedig ismét ki-ki-ki mert végre sütött a nap!

Vasárnap a számvetés és a kardiozás napja volt.A kardiót a gyerkőcök alvásakor tudtam le, kezdem bírni a tempót, a hegy és a light meneteket, bár jobb szeretem edzőteremben csinálni, most mégis megint az itthoni megoldás maradt, ez nagyon időtakarékos. Ma a terepfutást választottam. Igyekeztem a nehéz részen emelkedőket választani de ha épp úgy jött ki, akkor térdemeléssel oldottam meg. Mindezt a tűző napon, szó szerint égett a zsír J

Számvetés: engem már nagyon érdekelt hova jutottam el eddig, de mégis félve méregettem magam… rövid összefoglaló 4 hét után: mínusz 2 kg, comb körfogat mínusz 1-1 cm, derék körfogat mínusz 3 cm, csípő mínusz 2 cm. Talán ez így nem hangzik olyan soknak, de 4 hét edzés, az étkezés csak minimális visszafogása, semmi éhezés, szerintem nem is olyan rossz… de még van hova fejlődnöm, az utolsó két hetet meghúzom és még egy méregtelenítő nap is vár rám a következő héten, ami nem fog ártani, ugyanis édesanyámnak is és nekem is a jövő héten lesz a szülinapunk és.. hát.. na… egy kis torta csak lesz.. de csak kicsi!!! J”

—————————————————————————————

Zsuzsi a jövőhéten újra bejelentkezik, addig viszont én várlak benneteket a szakértői posztokkal itt a blogban, illetve a facebookon: www.facebook.com/Fitneszanyu  🙂 Üdv, Blanka

Zsuzsi edzéséhez a Corner Fitness biztosítja a helyszínt. www.cornerfitness.hu

 

Zsuzsi naplója - 3. hét

Zsuzsi a Nagy Megújuló Program harmadik hetéről számol be ma. Olvassátok szorgalmasan, mert a bejegyzésből kiderül, hogy hősnőnk a héten majdnem feladta az egész programot! És az is, hogy habár szeretjük Halász Juditot, néha jól esik tombolni a spinning óra dübörgő zenéjére… 😛

3. HETI PROGRAM:
2 erősítő (1 otthoni kézisúllyal, 1 edzőtermi gépekkel)
3 kardió edzés
3 lélek-nap: a Meditáció napja, az Önszeretet napja, a Semmittevés napja

 

ZSUZSI NAPLÓJA

HétfőA mai napon ismét egy kardió edzés várt rám, amit ezúttal is a gyerekek alvóidejére terveztem be. A programban Blanka becsempészett még egy blokkot, ami ráadásnak nehezített volt.  Mindehhez kipróbáltam egy közeli konditermet (sajnos a Corner Fitnesz nincs túl közel, ezért kell időnként „megcsalnom”, pedig igazán színvonalas, remek gépekkel felszerelt terem). Bicajjal kezdtem, ellipszis trénerrel folytattam, majd utolsónak a futópad következett, ahol megpróbáltam az új blokkot is teljesíteni. Kb. a felénél nagyon forgolódtam, hogy merre lehet egy oxigénsátor, de sajnos nem volt, hiába a jó felszereltség itt is… Helyette a teremben lévő gyúrósok motiváltak, mások előtt nem szeret az ember beégni… Összeszedtem magam és még az edzés végére berakott sprintet is lenyomtam. Gyors hasazás után irány haza. Este megint nem kellett altatni.
A nap fénypontja az volt, hogy édesapám megkérdezte mennyit fogytam már? Szerintem 1-1,5 kg-t, de szerinte sokkal többet… hmmm Igen, alakulgatok, még ha nem is kilóba. 2 hét és már most látható a különbség. Feldobódtam 🙂 Megéri!

Kedd: Lányom taknyosan ébredt. Hurrá.. még oviba se jár, de folyton összeszedünk valamit, ami természetesen 1 nap késéssel az öccsén is látható nyomokat hagy.. Beteg gyereket szerintem az anyák még nehezebben hagynak magukra 1-2 órácskára, én legalábbis sose… de ezt most nem hagyhatom abba. Most, hogy kezdenek jönni az eredmények és még annyira nem is kellett érte megfeszülnöm.. na jóóó, nem egy sétagalopp, be kell valahova paszírozni az edzéseket, csinálni kell, de megoldható és ami megoldható, az nem is olyan bonyolult, ugye? 🙂 A mai napom meditációs nap volt, mely kimerült abban, hogy 2 orrszívó-porszívózás között elmélkedtem egy kicsit.. Miért? Miért? Miért? Ilyenkor persze jól esne egy kis csoki.. vagy süti. .hátha feldob… Elcsábultam… 1 kocka étcsoki lecsúszott… szánom-bánom, de jól esett 🙂 Izgalommal várom a másnapot, hogy változik az állapotunk…

Szerda: Mélypont.. rá kell jönnöm, hogy ez talán mégsem anyukáknak való.. a gyerekeknél folyton van valami… most csak egy kis orrfolyás, nyűgösség, máskor meg más… De aztán amíg ezen kattogtam megvilágosodtam… A Fitneszanyunak pont ez a célja. Segíteni azoknak az anyukáknak, akik nem tudnak elindulni  ezen az úton, egészséges életmód, mozgás… Nekem viszont, mint nyertesnek, kutya kötelességem élni ezzel a lehetőséggel, vagyis hülye lennék kihagyni egy ilyen alkalmat.

Láztalanul ébredtünk. Mivel a férjem is remekül ért az orrszíváshoz, meggyőztem magam. Edzenem kell… Nem tudok többet tenni azzal sem, ha itthon maradok.. elindultam is a Corner Fitneszbe. Hámori Blanka már várt rám tündéri kisfiával, akit már babaként vonz az edzőterem világa. Ez nem véletlen 🙂

A mai erősítésem nem volt egy laza menet.. Bevetettük a gépeket a formálásomba és így nagyobb súlyokkal is tudtunk dolgozni legnagyobb örömömre… Blanka nagyon jól felkészült személyi edző, otthonosan mozog a teremben, minden gyakorlatra kitér, hogy helyes, mely izmokat mozgatjuk, milyen más alternatíva van adott izomcsoport edzésére, így egész órán éreztem, hogy jó kezekben vagyok, a kisfia pedig egy kis tündér, zenére táncolva drukkolta végig az órát és mindketten bebizonyították, hogy gyerekkel sem lehetetlen eljutni egy terembe.

Alighogy végeztünk Bihari Nóri már várt rám. Utólag talán nem ciki elárulnom.. nem számítottam arra, hogy ez a beszélgetés ennyire hasznos lesz és ilyen rövid idő alatt ennyi mindenre kitérünk. Mérésekkel és az étkezési szokásaimmal kezdtük. Kiderült, hogy van reményem, sőőőt, az izomtömegem jobb az átlagnál 🙂 remek 🙂 de hol??? Sajnos ezt a gép nem mutatta 🙂

Nóri dietetikus… Kérdezhetitek, hogy miért van szükség egy dietetikusra, hiszen úgyis tudjuk, hogy mit nem szabad enni. Pizza, kakaóscsiga, csoki, keksz, sütemény, de ha egyszer olyan finomak! Aztán  megpróbáljuk kerülni ezeket a durva szénhidrátokat, de olykor úgyis elcsábulunk, ha tehetjük… Igen, egy részről kell egy jó nagy akaraterő és elhatározás. Másrészről ez csak egy igen kicsi része annak, hogy mit nem szabad, a változásnak pedig nem kell feltétlen drasztikusnak lenni. Sokan azt gondoljuk, hogy csak drasztikus változással van eredmény… nem.. igaz, hogy így lehet gyorsan és sokat leadni, de amint újra elcsábulunk úgy lehet visszaszedni, akár dupla annyit, hiszen a szervezet elkezd raktározni… nehogy újabb sanyargatásnak legyen kitéve, de akkor mit tegyünk? Cukor helyett bár drágább, de vannak alternatívák. Stívia, Nyírfacukor (Xillit), stb… Fehér liszt helyett pedig létezik teljes kiörlésű is, ugye? Pl. ha saját sütésű pizzát sütünk, 60 % rozsliszttel, 40 % fehérrel, lightos feltéttel (csirkemell sonka, zsírszegény sajt, zöldség) bátran fogyasztható. Süti? Isteni zabsütik vannak, „egészséges” muffinok, ha már esszük.. Sok-sok apró változást be lehet vezetni, ráadásul anyaként már nem csak saját magunkért felelünk. Ki ne akarná gyermekének a legjobbat? Rengeteg jó tanácsot kaptam, elméleti háttérrel, 1,5 óra beszélgetés után lezsibbadt fejjel érkeztem haza, de már most tudok néhány apró változást, amit megpróbálok becsempészni az étkezésünkbe, ami még az időmbe is belefér. (cukor lecserélése, joghurt házi készítése, stb…)

Nóri tudása lenyűgözött. Precíz, összeszedett, még recept ötletekkel is ellátott. Mindenkinek csak ajánlani tudok egy ilyen beszélgetést, mert ha csak egy kis részét átültetjük a mindennapokban, már volt értelme. Ráadásul nem tilt semmit, azt az elvet vallja, hogy mindent lehet megfelelő odafigyeléssel, megfelelő időpontban, esetleg kis változtatással elkészítve (lsd.fenti ötlet). Nagyon örülök, hogy nekem lehetőségem volt átbeszélni vele a dolgokat. Bevallom, magamtól én sem mentem volna. Nem a pénz miatt, mert ahhoz képest, hogy mennyi infót és tanácsot kaptam igazán nem egy összeg, hanem mert nem gondoltam volna, hogy ez ilyen hasznos, az életmódváltozáshoz pedig elengedhetetlen. Ha valaki szeretné megreformálni, egészségesebbé tenni a családja étkezését, ajánlom! (biharinori@yahoo.com)

A csütörtöki nap nagy nap… Ma kardioznom kellett.. Aki ismer tudja, aki nem most megtudja, hogy korábban én magam is intenzíven sportoltam, kézilabda, aerobic, spin racing.. Aztán elkezdtem órát tartani hobbiból.. és ma vettem a bátorságot.. újrakezdtem. Azt hittem minimum 1 év fog kelleni az edzettségem visszaszerzéséhez 3 év kihagyás után, de ez a két és fél hét olyan intenzív volt, hogy úgy döntöttem belevágok, maximum leesek a bicikliről, de most volt rá lehetőség…. Aki még nem próbálta a spin racing órát, annak feltétlenül ajánlom. Kőkemény bicajozás, zsírégetés, állóképesség fejlesztés folyik 1 óra alatt. Kicsit keményebb lett így a mai kardióm, de megérte… Kicseréltek. Emberek között, jókedvűen, zenére mozogtunk 🙂 Köszönöm Nektek ezúton is! Élmény volt, jövő héten folyt.köv! 🙂 Meg kell még jegyeznem, hogy a jelenlevők között velem együtt 4 olyan anyuka volt, akinek 5 évnél kisebb mindkét gyermeke. Nincs lehetetlen, csak tehetetlen! Jó szervezéssel és támogató családi háttérrel igenis lehet időt szakítani az edzésekre, ha valaki nagyon akarja.

És a zene.. korábban gyártottam CD-ket az aktuális slágerekből az óráimra. 3 éve csak a „csipkefa bimbója” és az „Én elmentem a vásárba” típusú örökzöldeket nyomjuk reggeltől estig melyet egy kis Gryllus és Halász Jutka színesít, így már ez külön öröm volt, hogy meggúgliztam a 2012 / 2013 év slágereit és ZENÉT hallgattam!!! Ha hasonlóan elavultok vagytok etéren, próbáljátok ki!

Pénteken végre volt egy pihenőnapom, gondoltam reggel.. de aztán napközben elkezdett hiányozni a mozgás. Volt ezer más dolgom, bevásárlás, meló ,stb, de valahogy hiányérzete volt a testemnek. Ennyire belejöttem volna 2,5 hét alatt? Nem tudom… de talán igaz a mondás, minden kezdet nehéz, aztán visz a lendület 🙂 Ma egy lélekápolós napom volt, az önszeretet napja. Néhányan érdeklődtetek, hogy milyenek is ezek a napok, így gondoltam ezt megosztom.  Az igazat megvallva ezzel az önbizalom kérdéskörrel eléggé hadilábon állok, így megpróbáltam elvégezni a gyakorlatot. Nem mondom, hogy sokkal jobban vagyok, de legalább elgondolkoztam a dolgon és már ez is jót tett. Ha Nektek is fogytán az önbizalmatok, magatokra nem figyeltek, érdemes szánni rá pár percet: össze kellett gyűjtenem mik azok a külső tulajdonságok, amiket szeretek önmagamban. Itt már el is akadtam, de aztán nagy nehezen találtam 2-t. Ugyanez volt a belsőre is, vajon ki mit szerethet bennem, és én magamban. Mit értem el eddig? Kudarc, amiből felálltam? Stb… A feladat jellegét értitek, el kell gondolkozni azon, hogy miért is vagy úgy jó ahogy vagy 🙂 Győzd meg magad! 🙂 Írásban megoldva a végén biztos jobban fogjátok magatokat érezni. Minden számít. Jó vagy a konyhába? Több nyelven beszélsz? Munka mellett tanulsz? Barátaid felnéznek Rád? Szedj össze mindent!

Hétvégén két edzés is várt rám, az erősítőt letudtam szombaton. Emelt mennyiség, nem esett jól, csak mikor vége lett. Bár lányom kedves volt, odajött, hogy kivegye a kezemből a súlyzót, bizonyára már látta rajtam a szenvedés jeleit, majd próbált érdeklődni fekvőtámasz közben, hogy én mégis mit csinálok, de aztán apa megoldott a helyzetet, rögtön bábozni kezdett, amivel képes mindkét gyereket odavarázsolni maga mellé. Délután meg apa sportolt, így a gyerekekkel lementem a Duna-partra játszóterezni és végre napozni. Nagynéni is csatlakozott egy laza 6 km-es futás után, hogy bedobjunk egy limonádét. Hiába a sport az fontos 🙂 Holnap egy „kis” kardiózást kell valahova besűrítenem, mert úgy belejöttem. ..

Vasárnap… a semmittevés napja volt eredetileg előírva, már nagyon vártam, de kellett nekem hamar visszarázódni, Fitneszanyu rögtön módosított a programon, mert figyel arra, hogy az edzéstervet alakítsuk hozzám és ne én igazodjak az edzéstervhez 🙂 Így a kardiót ebéd utáni alvásidőben teljesítettem. Utólag, mint minden mozgás, ez is nagyon jól esett! Ezzel el is érkeztem a program feléhez. Szalad az idő. Eltelt 3 hét és terveim szerint jövő héttől megint szigorítani fogok az étrendemen. Hogy hogyan? Úgy gondoltam, hogy kisebb tányért választok ebédre… Megmarad az illúzió, hogy tele lesz a tányér… Jövő hét végén kiderül, hogy bevált-e és a 4. hét végén részeredményekről is beszámolok, cm-ben és kilóban történt-e vajon változás…

 

Ha érdekel, hogyan alakul át Zsuzsi hétről-hétre, akkor jövő vasárnap nézz vissza a blogba! És persze hét közben is, hiszen újabb és újabb bejegyzésekkel jövök hét addig is! 🙂 Ne feledd, hogy a facebookon is folyamatosan kérdezhetsz, elmondhatod a véleményed! Várunk! Üdv, Blanka

Zsuzsi Programjához a zuglói Corner Fitness Klubot választottuk! Bihari Nóri dietetikussal is itt konzultált. Köszönjük a lehetőséget! www.cornerfitness.hu

A Nagy Megújuló Program (NYEREMÉNYJÁTÉK)

plakat_program

 

 

A Fitneszanyu Blog nyereményjátékot hirdet, melynek főnyereménye a Nagy Megújuló Program. Ez egy 6 hetes (42 napos) személyre szabott edzés program sok extrával, melyet személyi edző állít össze a nyertes számára. Várjuk azoknak az anyukáknak a jelentkezését, akik úgy érzik, készen állnak egy káprázatos változásra, és szeretnék ehhez megkapni egy szakértői csapat segítségét!

JELENTKEZÉSI HATÁRIDŐ: MÁJUS 5.

 

A NYEREMÉNY: A TELJES ÁTVÁLTOZÁS!

Garantált fogyás – alakformálás: A program tartalmaz egy személyre szabott edzésprogramot: egy zsírégető kardióedzést, egy alakformáló erősítő edzést, a gyakorlatok helyes végrehajtásának bemutatását – javítását. A nyertes folyamatosan konzultál a személyi edzővel, heti egyszer személyesen találkoznak, kontroll céljából. Az edzéstervet a nyertes által kért helyszínen (otthon, szabadban, vagy edzőtermében) állítjuk össze.

Az edzésekhez a CORNER FITNESS ajánl fel egy havi bérletet!

Étrend: A program alatt a nyertes egy dietetikus által írt étrend szerint étkezik, étkezési naplót vezet, melyet a program megkezdésekor kap meg.

Napló, mely lépésről lépésre vezet: A nyertes megkapja a Nagy Megújuló Program c. kiadványt, melyről az alábbiakban olvashatsz részletesen.

Teljes szépségnap: Az utolsó napon kozmetikusunk csodálatos nappali vagy alkalmi sminket varázsol a nyertes arcára (igénytől függően), és egyénre szabott tanácsokkal látja el, bőr típusát, arc formáját, sminkelését illetően. Ezután fodrászunk vágja le és festi be a haját – szintén igény szerint, és végül manikűrösünk veszi kezelésbe a körmöket!

 

ÉS MÉG MINDIG NYEREMÉNYEK…

 A jelentkezők közül további 8 postai úton megkapja a Nagy Megújuló Program c. kiadványt, mely az első naptól az utolsóig kíséri végig az Olvasót a testi és lelki megújulás útján. Tartalmaz

 • egy konkrét edzés programot,
 • táplálkozási tanácsadást, az ajánlott és nem ajánlott táplálékok táblázatát,
 • 2 méregtelenítő böjt-napot,
 • újra-mérési táblázatokat (4. és 6. hét végén),
 • az arctisztítás és a nappali smink alapjait
 • a haj regenerálásának módjait
 • a köröm ápolás és díszítés alapjait
 • és számos relaxációs és önismereti gyakorlatot.

Minden napra egyetlen konkrét feladat – és 6 hét alatt hihetetlen változáson mehetsz át! Az utolsó oldalon 8 db kupont találsz, jobbnál jobb kedvezményekkel! (Portfólió fotózás, kozmetikai kezelés, fodrász, fitnesz bérlet, dietetikai tanácsadás, stb)

 

A jelentkezés módja:

E-mailben a fitneszanyu@gmail.com címen:
– Küldj egy motivációs levelet, mely tartalmaz egy rövid bemutatkozást, és hogy miért pont Te nyerd meg a személyre szabott 6 hetes programot!
– Küldd el a következő adatokat: magasság, testsúly, derék és csípő körfogat, csukló körfogat!
– Mellékelj egy teljes alakos képet önmagadról, fekete ruhában (akár arcot kitakarva)

 

(Bármelyik feltétel hiányában a jelentkezést nem áll módunkban elfogadni! A nyertes a jelentkezéssel hozzájárul, hogy átalakulását képekkel rögzítsük, majd a blogban és a Facebookon megosszuk.)

FIGYELEM! Siket és nagyot halló anyukák jelentkezését is várjuk, a jelnyelven zajló kommunikáció nem akadály!

A jelentkezési határidő május 5! Addig is kövesd a Fitneszanyut a Facebookon, mert ezalatt a 3 hét alatt megismerkedhetsz a Fitneszanyu Csapattal, akik végigkísérnek majd a Programon!

Várjuk a jelentkezésed!
A Fitneszanyu Blog csapata

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!