fitneszanyu

A "mom bod" jelenség - avagy neked is anyatested van?!

Pár hónapja együtt nevettünk a facebook oldalon az “apatest” jelenséggel, ami kb. arról szól, hogy az izom nélküli, puha, sörhasú férfitestek kezdenek teret hódítani, és ez mennyire jó. 😛 Azóta, egyfajta ellenpéldaként feltűnt az interneten az “anyatest” is.

Effajta képeket posztolnak az anyukák:

mombod

Jó kis kérdést vet fel, hogy ha az apatestet elfogadjuk akár fiatal fiúk esetében, akkor az (akár több gyerekes!) anyukák miért ne vállalhatnák a striákat, a megnyúlt bőrt, a plusz kilókat?!

Persze én továbbra is azt mondom, hogy legyünk csinosak, mozogjunk, találjuk meg azt a mozgásformát és életstílust, ami nekünk bejön. De mindezt magunkért. A saját jó közérzetünkért, energikus napjainkért. Hogy többet vigyorogjunk, mint morgolódjunk. 🙂

Egyébként való igaz, hogy anyukaként nehezebben megy az alakformálás… Miért?

 

ÁTALAKULT A TESTÜNK

A testünk valóban alakul a terhességgel, a szüléssel – ez nem afféle legenda. A belső szerveinktől kezdve, a hormonokon át, a gerincen át, a bőrünkig minden alakul. Ez nem azt jelenti, hogy soha többé nincs esélyünk a fitt formára. De el kell fogadni, hogy egy megszült nő teste sosem lesz olyan, mint egy nem megszült nőé. Erre legyünk büszkék! Persze a jó forma még bőven kihozható, fontosabb azonban, hogy…

…MEGVÁLTOZTAK A SZOKÁSAINK IS.

A szokások sokkal lényegesebbek, mint a testi adottságok, ha az alakformálásról van szó. Például, hogy mikor, mit eszünk, mennyit alszunk, mennyit mozgunk. Végig lehet venni ezeket a szempontokat, mit hogyan csináltunk lány korunkban, és talán lesznek pontok amikhez visszatérhetünk. (pl. korábban biztos nem gyűrtük le az asztalon maradt összes maradékot 🙂 ) De valószínűleg lesznek olyan szokások is, melyekhez nincs esély visszatérni (pl. naponta 2 órát tölteni az edzőteremben 🙂 ) Mégis van néhány apróság, amin igenis lehet változtatni. Például…

… TÖBB ALVÁST BEIKTATNI!

Ugyanis az alvás a regeneráció alapköve, és a fogyáshoz is van köze! Persze esténként még gyorsan kiteregetünk, na még egy kis edény pakolás a konyhában, és csak húzzuk, húzzuk a lefekvést. Kelni viszont korán kell, nincs mese. Mégis, az alvási szokásaink átrendezése, újragondolása (így elősegítve a regenerációt) segíthet ledobni néhány kilót.

jennifer-nicole-lee-31-ok

Amerika legszexibb anyukája, Jennifer Nicole Lee

 

NEM JÓL / NEM ELEGET EDZÜNK

Mozogni persze kell. Nem, nem órákat töltve az edzőteremben, nem fitneszmodellek edzéstervét követve… Csak heti 3x félórát. Csak a mozgólépcső helyett a lépcsőt választva. Csak autó helyett lesétálni az oviig. Ilyesmi, naponta többször végezve bizony igenis számít kilók tekintetében!

ESTI RELAXÁCIÓ AZ EVÉS

Tipikus hiba (de nem csak anyukáknál!) hogy az esti evés, pláne a TV előtt, számít az esti relaxációnak, ehhez kötjük a “végre leülök + végre kikapcsolok+ finom ízek + nincs stressz” érzéseket, így jóvalta több kalóriát viszünk be, mint kéne…

Te milyen szokásokon változtatnál apránként, hogy ledobj néhány kilót? 🙂

Jó edzést, szép napot! Blanka

Ha edzeni jönnél vagy étrendet szeretnél, ide kattints! Ha termékek érdekelnek, itt a helyed! Csatlakoznál a csapatunkhoz? Várunk!

fantasy

"Macska" – minden Nő csodaszere (Niki rovata)

Gyakorló kismamaként és jógaoktatóként is számtalanszor találkozom tipikusan a várandósságra jellemző és a női egészséget érintő panaszokkal, kérdésekkel, pl. hátfájás, derékfájás, alhasi fájdalom, különféle nőgyógyászati szervi és hormonális betegségek.  Ilyenkor az első gyakorlat, amit segítségként javasolni szoktam, az a Macska gyakorlat, vagy szép szanszkrit nevén Marjari (मार्जारी) Asana. Kismamajógán két változatát különböztetjük meg, a négykézlábas és az ülő verziót. Rendkívül egyszerű és hatásos mindkét gyakorlattípus!

  1. Marjari négykézláb

1.lépés: Helyezkedj el a jógaszőnyegen négykézlábas kiinduló tartásba: a térdek legyenek csípőszélességű terpeszben nyitva, tenyerek a vállak alatt helyezkedjenek el, a kézujjak legyenek legyezőszerűen szétnyitva (ez adja a kartámasz stabilitását!), a könyökbelsőket fordítsd egymással szembe! Ehhez a testhelyzethez jó, ha egy összehajtogatott plédet helyezel a térdeid alá, hogy a térdízületet ne nyomd a kemény padlóval, ugyanakkor a lábfejek és a tenyerek alatt már csak a csúszásmentes jógaszőnyeg legyen!

2. lépés: KILÉGZÉS ÜTEMÉRE farokcsonttól indítva fokozatosan haladva a nyakcsigolyák és végül a fej felé domborítsd a hátad, ha jólesik, nézd meg a pocakod!

3. lépés: BELÉGZÉS ÜTEMÉRE szintén farokcsonttól a fej felé haladva egyenesítsd a hátad. Pocakkal nem szabad belehomorítani a gyakorlatba! A belégzés végén a felsőtested helyzete egy asztallaphoz hasonlóan vízszintes legyen!

Ezt a domborítást-egyenesítést ismételd 8-10-szer a saját természetes légzésritmusodban!

Belégzés

Kilégzés

 

 

2. Marjari ülő helyzetben

1.lépés: Helyezkedj el a jógaszőnyegen kényelmes keresztezett lábú ülésbe!A gerincedet egyenesítsd egészen a fejed búbjáig, két kezeddel pedig kapaszkodj meg a lábszáradban a térdek alatt!

2. lépés: ugyanúgy, mint a négykézlábas variációban, KILÉGZÉS ÜTEMÉRE farokcsonttól indítva fokozatosan haladva a nyakcsigolyák és végül a fej felé domborítsd a hátad, ha jólesik, nézd meg a pocakod!

3. lépés: BELÉGZÉS ÜTEMÉRE szintén farokcsonttól a fej felé haladva egyenesítsd a hátad. Pocakkal nem szabad belehomorítani a gyakorlatba! A belégzés végén a felsőtested helyzete egyenes és függőleges legyen!

Ezt a domborítást-egyenesítést ismételd 8-10-szer a saját természetes légzésritmusodban!

Belégzés

Kilégzés

 

A macska gyakorlat egyformán nagy hangsúlyt kap a női-, a kismama- és a szülés utáni babás jóga foglalkozásokon is. Miért is? Lássuk:

–         nyújtja és erősíti a deréktáji szakaszt, ezzel oldva az itt keletkező fájdalmat, izomfeszültségeket

–         átmozgatja az egész felsőtestet, így a hát- és lapockatájéki fájdalmakat is megszünteti

–         az alhasi tájékra koncentrálódó enyhe préselés és nyújtás serkenti e terület vérkeringését, növelve az alhasi szervek anyagcseréjét és tápanyagellátását

–         várandósság alatt masszírozza a babát, ami jótékonyan hat a magzat idegrendszeri fejlődésére

–         a vajúdás alatt végzett macska gyakorlat segít a babának beilleszkedni a szülőcsatornába, ezzel valamelyest lerövidítve a szülés idejét

–         görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású

–         a nem várandós nőknek segít oldani a menstruációs görcsöket

–         segít az esetleges cisztás elváltozások gyógyításában és a hormonális rendszer egyensúlyának visszaállításában

 

Próbáljátok ki! Várom a tapasztalatokat!

Kellemes gyakorlást!

Namasté!

Niki

Ez a bejegyzés a Niki rovata: babavárás a jógaszőnyegen c. rovat része. Olvasd el a többi kismamáknak szóló bejegyzést is itt! A cikk írója Barabás Niki, jóga oktató, olvass róla bővebben itt!

Igazi csillogó szemű, fitt kismama akarsz lenni? TUdatosan készülsz a szülésre? Kattints IDE MOST! :)

Az első 3 lépés kezdőknek

Minden kezdő, újrakezdő, szülés után lévő anyuka átéli az “el kéne kezdeni mozogni”-érzést. 1.) A legelső lépés, hogy rászánjuk magunkat a Fitness-Women-Workout-Exercises-Lungesmozgásra. Vagyis elismerjük, hogy szükségünk van rá ahhoz, hogy jobban érezzük magunkat / fogyjunk / alakuljunk / vitálisabbak legyünk. Ha elismertük, hogy a mozgás szükséges,  akkor még csak ott tartunk, hogy muszáj elkezdeni – de hogyan garantálhatjuk, hogy ki is tartunk majd?! 2.) Válasszunk olyan mogásformát, ami örömmel tölt el! Ez kulcsfontosságú! Hiába tűnik egyszerű és olcsó megoldásnak pl. a futás, ha se nem szórakoztat, se nem tölt fel… Biztos volt már olyan edzéstípus, ami tetszett (akár csak nagy vonalakban, pl. csapatjátékok, zenés mozgásforma stb.) – emlékezz vissza és igyekezz ezek közül választani! Ha pedig nem volt, akkor itt az ideje megtalálni Őt, a Te sportos. Én hiszem, hogy mindenkit alahol vár az Igazi : )  3.) Ha tehát rászántuk magunkat, hogy (újra) elkezdünk edzeni, akkor megtervezzük a folyamatot, hogy biztosan jó úton haladjunk. Legyenek reális elképzeléseid, a napirutinodat, az energiáidat és a céljaidat illetően! Pl. egy újszülött mellett a heti 3×30 perc bőven elég lesz az első 4 hétben. Ha viszont életmódot váltasz és fogyni szeretnél, akkor a heti 4×60-90 perc lesz ai ideális! Tervezd meg, mel napokon végzed az edzéseid!

Ezek a legelső lépések a kezdetekkor. Tehát elkezdtél edzeni. Mire figyelj a gyakorlatban?

Ruházat
Legyen kényelmes, a vékonytalpú tornacipőket felejtsük el! Ha szabadban edzünk hideg időben, még sapkát-sálat is húzzunk! A ruha legyen pamut, hogy az izzadságot beszívja! Hölgyek (főleg szoptatós anyukák) számára elengedhetetlen a jó melltartó!

Kipihentség
A megfelelő fejlődéshez elengedhetetlen a rendszeres, ritmusos, zavartalan alvás –  napi 7-8 órában! Lehetőleg ugyanabban az időben feküdjünk és keljünk, habár tudom, hogy kisbabás anyukáknál ez szinte kizárt…. Ők próbáljanak délután ledőlni kicsit!

10303747_529378963854449_4125559540211144551_n

Bemelegítés és nyújtás
Az edzés előtt kötelező a felkészülés, bemelegítés, mely tartalmaz keringésfokozást (pl. helyben futás), hajlításokat és forgatásokat, illetve nyújtást. Az edzés végén pedig kötelező a nyújtás-lazítás legalább 10 percben!

Fokozatosság
Kezdjük kis adagokkal, heti 2-3 alkalommal az edzést, mely szülés után ne legyen több félóránál! Hetente lehet eggyel több edzés, melyek 5-5 perccel legyenek hetente hosszabbak!      

Helyes végrehajtás
Kérjünk meg  szakembert, hogy mutassa meg a gyakorlatok helyes végrehajtását, a futás helyes technikáját! Ezt az edzőtermekben az ún. teremedzők ingyen megmutatják Neked!

Pulzusmérés
A pulzusmérés a szoptatós anyukáknál elengedhetetlen, hogy elkerüljük az anyatej savasodását! Erről a témáról hamarosan bővebben!

 

Jó edzést, sok sikert! : ) Blanka

Kérdésed van? Személyreszabott segítségre vágysz? Kattints IDE! :)

ferdehas

Tippek kismamáknak - a lábak nyugalmáért

Niki, a blog jóga oktatója és “kismama-felelőse” újabb tippekkel érkezett. Olvassátok szeretettel!

Ma egy rövid bejegyzéssel, de annál kellemesebb gyakorlatokkal készültem Nektek! : ) Pár napja engem is utolért a lábdagadás és a hirtelen lábikragörcs, amit a várandósság alatt majd’ minden kismama megtapasztal legalább egyszer. Van, akinél már egészen a korai szakaszban jelentkezik – ennek más egészségügyi oka is lehet, szóval érdemes orvossal konzultálni! – de a többségünk a második harmad végén és az utolsó trimeszterben találkozik ezekkel a kellemesnek egyáltalán nem mondható érzetekkel.

Gondoltam, a kalcium- és folyadékpótlás mellett bevetem a jógaórákon rendszeresen alkalmazott mozdulatokat, mivel ezek korábban is jólestek a lábaimnak. : )  Íme:

  1. Helyezkedj el a szőnyegen kényelmes nyújtott lábú ülésbe! Támaszkodj meg a derekad mögött a karokkal, a lábaid pedig nyisd kényelmes terpeszbe! Most legfeljebb egy vékonyra hajtogatott pléd legyen a feneked alatt!
  2. Először a lábujjak átmozgatásával érdemes kezdeni: belégzésre szorítsd össze a lábujjaid, kilégzésre nyisd szét őket legyezőszerűen! Ismételd 8-10-szer!
  3. Ezután bekapcsolódik az egész lábfej: belégzésre spicc tartásba nyújtsd a lábfejed, majd kilégzésre feszítsd vissza pipába, mintha lent állnál a talajon! Ismételd ezt is 8-10-szer!
  4. Következhet a bokakörzés: lassú, széles bokamozdulatokkal körözz néhányszor egyik, majd másik irányba!
  5. Utolsó mozdulatként belégzésre fordítsd a lábfejeket egymással szembe, majd kilégzésre kifelé! Ezt is ismételd néhányszor!

 

Hogyan segítenek ezek a mozdulatok a görcsök és vizesedés ellen?

–         a lábfejben található rengeteg idegvégződést stimulálja, ezzel serkenti az agy- és izomműködést

–         serkenti a vér- és nyirokkeringést a láb teljes hosszában, így növelve a lábak tápanyag-, illetve oxigénellátottságát, így csökkentve a sejtekben és sejtek között elraktározódott víz mennyiségét

–         egyszerre erősíti és pihenteti a megfáradt végtagjainkat

Ha úgy érzed, ülőhelyzetben Neked kevésbé hatásosak ezek a gyakorlatok, a 30. terhességi hét alatt (illetve ameddig kényelmes!), megpróbálhatod háton fekvésben is elvégezni ezeket a mozdulatokat. Ehhez keress egy üres falfelületet, majd helyezkedj el háton fekvésbe a falra merőlegesen úgy, hogy a feneked kb. egy lábfejnyi távolságra van a faltól és a derekad alatt van egy jógapárna, vagy összehajtogatott pléd. Erre a hirtelen vérnyomáscsökkenés elkerülése miatt van szükség, mivel alátámasztás nélkül a pocak súlya elnyomhatja a nagyobb ereket.  A lábad nyújtsd föl a falra ugyanolyan kényelmes terpeszben, mint az ülő variációnál!

TIPP: Ez a „fordított” testhelyzet segíthet azoknak is, akik a várandósság alatt alacsony vérnyomással küszködnek, hiszen kihasználja a gravitáció hatásait, így több vér jut az agyba!

Kellemes gyakorlást!

Namasté! Niki

Ez a bejegyzés a “Niki rovata: babavárás a jógaszőnyegen” c. rovat része. Olvasd el a többi kismamáknak szóló bejegyzést is itt! A cikk írója Barabás Niki, jóga oktató, olvass róla bővebben itt!

Készülj a Valentin-napra - mozgással! :)

Ha szereted a “kellemeset-a-hasznossal” típusú megoldásokat, akkor íme egy ötlet Valentin-napra! Még pont van annyi időd, hogy begyakorold, és hatalmas sikert arass vele! Készülj a párodnak házi-sztriptízzel! Alul megnézhetsz egy viszonylag egyszerű, rövid, jól begyakorolható videót, amivel elkápráztathatod a párod Valentin-napon. (Teljesen diszkrét, nem kell hozzá paróka meg 20 centis sarok!! 🙂  Ennek az ajándéknak számos előnye van:

 

Ingyen van
Teljesen ingyen van, hacsak nem akarsz néhány kiegészítőt beszerezni (combfix, fűző…) – de nem érdemes, hisz ez tipikusan az az eset, mikor a kevesebb több! Ha nem volt ötleted és pénzed más ajándékra, ez tökéletes megoldás – de ha volt, akkor is cseréld le erre! Hidd el, Ő is ezt preferálná 🙂

Mozgással jár
Hogy jól menjen a koreográfia, naponta jópárszor el kell gyakorolnod – ami kb. napi félóra aerob mozgást jelent! Ha intenzíven gyakorolsz, a pulzusod megemelkedik, és az izmok dolgoznak (főleg a tartó izmok, melyek a lassú mozdulatoknál, megtartásoknál dolgoznak)! Ne feledd a bemelegítést, és a végén a nyújtást!

Tökéletes motiváció
 Ha eddig nem voltál kitartó  a diétában és az edzésekben, akkor valószínűleg a megfelelő motiváció hiányzott. Melyet most megtaláltál! – ha mindennap szem előtt tartod a sikert, melyet aratni fogsz 14-én, biztosan nagyobb kedved lesz az edzésekhez és a sütifalásról is könnyebb lesz lemondanod! (Optimális esetben ez később sem változik 🙂

Aznap törődnöd KELL önmagaddal
Természetesen aznap este nem állhatsz ki mosatlan hajjal, smink nélkül, böfi-folttal a válladon. Anyukaként kevesen vagyunk, akik minden reggel sminkkel indítanak – de ez most kötelező lesz! Hidd el, jól fog esni egyszer végre úgy nézni a tükörbe, hogy elégedetten nyugtázod: “Indulhat a show!”

 

 

 

Fitneszanyu-tipp: ne akarj tökéletes lenni! Persze törekedni kell a minél szebb kivitelezésre, a szexi mozdulatokra, de rágörcsölni nem érdemes! Ne feledd, hogy Ő nem látta a videót, nem tudja, mi a pontos koreográfia! Ha elveszted a fonalat improvizálj – és mosolyogj! 

Ha sikert arattál, írd meg kommentben! Hamarosan még több tipp mozgásról, étkezésről, nőiességről – Nektek, anyukáknak! 🙂 Üdv, Blanka

A hasizmok edzése

“Szép izom a hasizom, reggel este pasizom.” Muszáj volt elsütnöm ezt a mondókát, sorry! 🙂 Tény azonban, hogy a szép lapos has a szexisség, a szépség szimbóluma lett. Ezért a hasizmok edzése mindannyiunk gumicicája, főleg a szülés után. Tehát beszéljünk végre a nagy kérdésről: mi van a hasizommal szülés után?! Ha a válaszod az, hogy „edzeni kell rá!”, akkor gratulálok, hivatalosan is fitneszanyu vagy! 🙂 Ha viszont egy fájdalmas mosoly, vagy „nem tudom”, akkor olvass tovább!

 

Azzal kezdeném, hogy ugyan most a hasizmokról írok, azonban a „csak-hasizmozom” típusú edzéseket felejtsük el! Ugyanis a tévhitekkel ellentétben, nem működik, hogy ahova edzem, ott lesz szép, és a hasprésektől sem lesz lapos a has. A has akkor szép,

— ha nincs rajta felesleges zsír,

— ha mindegyik részére megfelelően edzünk,

— és ha a többi izomcsoport fejlettsége miatt a test harmonikus, a tartás szép.

 

Az egyenes hasizom a szegycsonttól a szeméremcsontig húzódik, ezt látjuk, ha „kockákat” látunk. A terhesség során a két rész kettéválik, majd a szülés után összenő. Ritkább esetben nem nő össze, ilyenkor kézzel érezni a szétválást – ebben az esetben a szétválás mértékétől függően lehet rá edzeni, az orvosi véleménymondás után.

Gyakorlatok: az egyenes hasizom feladata a mellkas közelítése a medencéhez, vagyis törzs előre görbítése. Ezért edzhetsz rá teljes felüléssel, vagy felülről indított haspréssel (ill. ennek variációival pl. egyik vagy mindkét láb megemelésével, különböző kartartásokkal)

 

A has alsó része felelős azért, hogy a medencét előre billentse, vagyis a mellkashoz közelítse. Tulajdonképpen most nem egy külön izomról, hanem a fent említett egyenes has alsó részéről beszélünk, mely az alulról indított haspréseknél fokozottabban dolgozik.  Ez a köldök alatti rész, mely különösen kritikus rész a zsír lerakódás szempontjából – szülés után pedig a striák szempontjából, hiszen a terhesség alatt itt nyúlik meg legjobban a bőr.

Gyakorlatok: az alulról indított hasprések, vagyis lábhúzások hanyattfekvésben mellkashoz, lábtolás plafon felé CSÍPŐ EMELÉSSEL! A csípő emelés kötelező! (Ne feledd, hogy ezek a gyakorlatok a terhesség alatt tiltottak!)

 

A külső és belső ferde hasizmok az oldalra fordításért és hajlításért felelnek. Az igazán szép hashoz ezek edzése is kihagyhatatlan, de ne feledd, hogy ezek nagyon könnyen vastagodó izmok, így a derekat nem fogyasztják, hanem vastagítják! Heti 1-2 alkalommal elég rájuk edzeni!

Gyakorlatok: állásban hajlítások, fordítások, hanyatt fekvésben ferdehasprés (váll közelítése az ellentétes térdhez), oldalfekvésben törzsemelés.

 

Fitneszanyu-tipp:

HÉTFŐ-SZERDA-SZOMBAT: 35 perc futás vagy gyaloglás

KEDD-PÉNTEK: teljes testes edzés, a végén hasgyakolratokkal:

4 x 20 hasprés

4 x 12 lábtolás felfelé

3 x 12 pár ferde hasprés

 

Ha tetszett a bejegyzés, kövesd a blogot továbbra is! 4 nap múlva megtudod, mi a titka azoknak, akik hosszú távon képesek kitartani a diétában és edzésben! 🙂 Üdv, Blanka

A Fitneszanyu a Facebookon is hódít! Keress ránk!

https://www.facebook.com/Fitneszanyu

Pénteki fitt-nass tipp: kivi és joghurt!

Újabb péntek, újabb tipp, hogyan nassoljunk egészségesebben! 🙂 

Ha a múltkori banános-túrós nasi bejött (meg akkor is ha nem), próbáld ki ezt: kivi és joghurt!

Ha sikerült túljutnunk a kivi-hámozás gyötrelmein, akkor csodás élvezetben lehet részünk! Azonban ennél is fontosabb, hogy a kivi rengeteg káliumot tartalmaz, ill. A-, C- és K-vitaminokat. Vértisztító hatású, nátrium tartalma elűzi a fájdalmat, és csont erősítésre is kifejezetten ajánlják! (Nem hiába, már létezik kivi-diéta is…) Vágd apródarabokra a kivit, és kevert natúr joghurtba! Szuper mint nasi, mint tízórai vagy uzsonna, és iszonyatosan kevés a kalória benne – miközben viszont nagyon finom! 🙂

Fitneszanyu-tipp: a natúr joghurtba más gyümölcsök is passzolnak, tapasztald ki melyik a kedvenced és írd meg nekem! 🙂

Kövesd a blogot, mert hamarosan újabb étkezéssel és edzéssel kapcsolatos tippeket osztok meg veletek! Szép napot minden fitneszanyunak! 🙂

Üdv, Blanka

Mikor kezdhetünk edzeni szülés után?

A bejegyzés friss és leendő anyukáknak szól!

Minden nő másképp reagál szülés után: egyesek hetekig, hónapokig küzdenek az új élet kihívásaival, lábadoznak, és a fontossági lista utolsó helyén áll az edzés – mások alig várják, hogy (újra) elkezdhessenek edzeni.

Én személy szerint pille-könnyűnek éreztem magam a pocak nélkül, és ez olyan jó érzéssel töltött el, hogy legszívesebben már másnap tornáztam volna. De vegyük nagyon komolyan a figyelmeztetést: ÓVATOSAN ÉS FOKOZATOSAN! Ha korábban is edzettünk, esetleg a terhesség alatt is, akkor a 6 héttől már elképzelhető, hogy készen állunk. Akik azonban nem mozogtak rendszeresen, várják meg a 3.-4. hónapot!

 

Íme, egy kis teszt, hogy lássuk: közeledik-e már az első edzés időpontja! 🙂

¨  A szülés komplikációmentes volt

¨  A babám már 6 hetes elmúlt

¨  Már nincs vérzésem

¨  Ez egyenes hasizom összenőtt

¨  Fizikailag jól érzem magam

¨  Az orvosom szerint készen állok a mozgásra

¨  Beszereztem egy jó melltartót

 

Ha mindegyik kérdésre igennel válaszoltál, akkor itt az idő, hogy formába rázódj a szülés után! 🙂 Kövesd a blogot, mert hamarosan konkrét gyakorlatsorokat, étrendeket, tanácsokat osztok meg Veled!

 

Fitneszanyu-tipp: Hallgass a megérzéseidre és légy türelmes! Elsősorban neked kell érezned, hogy készen állsz az új életmódra! Ha úgy érzed, hogy nem, nyugodtan várj vele még pár hetet, hónapot!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!