fitneszanyu

Kováts-Katona Viktória: egy fitt anyuka

  1. A fitnesz körül forog az életed, edzőként, tanárként, tanácsadóként. Te melyiknek (vagy mi másnak) definiálnád magad leginkább?Ha a fitneszt, mint rekreációs irányzatot vizsgálom, akkor sokkal kkinkább áttértem 48 éves koromra a wellness útra, a testközpontúság helyett a teljességre, holisztikusan igyekszem szemlélni a világot. Mind a három síkot figyelem – test – lélek – szellem síkját, hiszen az egészség e három síkon érhető el, tartható fenn. Minden szerepemben e három síkot közvetítem azoknak, akik kíváncsiak rám. Edzőként a fizikai síkról indulok, hiszen a test van a középpontban, a testformálásában leszek a segítségére a résztvevőknek és közben a lélekzetvétellel könnyedén az érzelmeiket is felszabadítom. Tanárként a szellemmel is foglalkozom, a tananyagot rajtam keresztül kapja a tanítványom, elvarázsolom, és egy másik világba vezetem, ahol is megismerheti saját magát, ami a későbbi élethelyzeteiben támogatás lehet számára. Tanácsadóként minden síkot érintek, hiszen az EGÉSZ-ség az egész vizsgálata nélkül hogyan is értelmezhető? Minden terület hat a másikra, ezt nap, mint nap tapasztaljuk! Ha fáj a fejünk morcosak leszünk, nyűgösek, és a kreativitásunk alacsony minőségben működik. Nem jönnek az ötletek, nem találjuk a megoldást. Ha süt a nap, mosollyal ébredünk, frissnek érezzük magunkat, és hirtelen megjelenik az ötlet, ami megoldás lehet a néhány napja felmerült „problémára”.

Öt éves koromban megkérdezték tőlem, hogy mi leszel, ha nagy leszel? Azt válaszoltam, hogy tanító. Valóban ezt a pályát választottam, aztán valahogy az életfeladatommá vált. Mi vagyok igazán? Segítő, támogató, tanító – lehet.

2.      Te magad 3 felnőtt gyermek édesanyja vagy. Anyukaként és életmód tanácsadóként mit tanácsolsz az anyukáknak: hogyan szakítsanak időt önmagukra ebben a rohanó világban?

Valóban a média, a fogyasztói társadalom „igehirdetése”, hogy rohanj, kk2győzz le, törekedj, legyél sikeres…én inkább azt javaslom – javaslom, hiszen nem vagyok tévedhetetlen -, hogy élj!Törődj magaddal, legyél vidám! Legyél Te a zen történetből ismert fűszál, aki a vihar után felegyenesedik, mert alkalmazkodik a helyzethez. Nem engedi, hogy a vihar megtörje, mert alázattal meghajlik. Elfogadja, hogy az élet hoz könnyebb –nehezebb helyzeteket. Egyszerűen nézd másképpen a világot!

Ne szakíts időt, mert az olyan érzést kelt, mintha valahonnan, valakitől elvennéd az időt, inkább teremts magadra, magadnak időt! A minőségi idő megteremtése a megoldás: ) Ez azt jelenti, hogy akkor, abban a teremtett időben csak azzal foglalkozol, átadod magad a tevékenységnek. Ha mesét olvasol, akkor nem azon töröd a fejedet, hogy mikor fogsz elmosogatni, ha játszol a gyermekeddel, nem az órát nézed, hogy mikor fogsz vasalni, ha szeretkezel nem azon elmélkedsz, mikor fogsz aludni…Mindig legyél benne a tevékenységedben, teljesen! És meglepődve éled meg, hogy „több időd” lesz mindenre! Örülj annak, hogy most beszélgetsz, most tornázol, most olvasol…Ne hagyd, hogy rohanásra késztessen a világ! Lehet, hogy az órádon 10 perc telt el, Te mégis annyi mindent megéltél, amit nem pótolhat más!

 

 3.      23 éve született meg az első gyermeked. Hogyan látod, így húsz év elteltével könnyebben kimondják az anyukák: „jogom van egy kis szabadidőre”? Fejlődtünk valamit e téren?

Ki hogyan törődik magával – úgy vélem -, az lelki alkat, személyiségtípus, szocializáció kérdése. 23 évvel ezelőtt is volt, aki kimondta, és ma is van, aki nem mondja ki és szenved. Én a harmadik gyermekem megszületése után is tartottam tornát, megteremtve magamnak az élményt és másoknak a lehetőséget. Volt, aki morcosan nézett rám, mert „ott hagytam” a gyermekemet a nagymamára – fürdetés után… Döntés kérdése! Mit engedsz meg magadnak!

Talán a média nagyarányú beáramlása a családi életbe, több információs csatorna megjelenése segítség lehet azoknak, akik nehezen vagy nem akarnak dönteni magukért! Azonban nálunk a felelősség! Ahogyan a gyermekkor pillanatait elvesztegetve később nem élheted meg azokat, a saját életed elvesztegetett pillanatai felett is legfeljebb sírdogálhatsz! Vissza nem hozhatóak! Amit akkor nem tettél meg, azt most nem tudod bepótolni! Azt mondják, hogy „a helyes út nem mindig a könnyű út”!

Nos, úgy vélem, hogy a gyermekes anyukáknak joguk van szabadidőre! Az, hogy ezt a jogukat tudják – e, akarják-e érvényesíteni, és a társuknak is megengedik – e a jogot a szabadidőre – ez már egy másik kérdéskör!

 4.      Anyaként nagy hangsúlyt fektettél a sportra, kötelező volt a délutáni edzés minden gyereknek? :)

kk3

Nem volt kötelező a sportolás a gyermekeimnek! A gyermekem nem én vagyok! Én azt vallom, hogy azért vagyok a gyermekem mellett, hogy támogassam abban a tevékenységben, amit ki szeretne bontakoztatni magában. A legnagyobb gyermekem – Virág – járt hozzám gyermekaerobikra. Sportrendezvényeken léptünk fel, szerette ezt a mozgásformát, később a röplabda volt a sportága, majd a futás lett a szerelem. Írisz is röplabdázni kezdett, Máté focizni. Később Máté táncolni járt, most énekel, és a saját testsúllyal végezhető erőfejlesztő gyakorlatokat preferálja. Engem kért fel, hogy állítsak össze neki edzéstervet! Írisz a középiskolában is folytatta a röplabdázás, és most igazán közel került a mozgáshoz, mert gyógypedagógusnak tanul. Virág aerobik órákat tart az egyetemen, és most végzi az aerobikoktató képzést. Mindenki azt választotta és művelte, ami a kedvére való volt!

Most is járunk csapatostul bringázni, sétálni, úszni!

Talán beszippantottak magukba valamit belőlem a gyerekeim:)

 5.      Ha egy mondatban kéne összefoglalnod, milyen hitvallást szeretnél átadni a vendégeidnek, tanítványaidnak?

Talán azt, hogy: Legyél nyitott minden hozzád érkező történésre, éljed meg függetlenül attól, hogy mit gondolsz róla! Később úgyis másnak fogod látni, mert minden változik!

6.      Mit üzennél a blog olvasóinak egy mondatban?:) 

„Amikor elkezdtem szeretni önmagam, felhagytam azzal, hogy raboljam a saját időmet, és abbahagytam a jövőre vonatkozó nagy tervek gyártását. Ma csak olyan dolgokat cselekszem, amik örömet okoznak nekem és boldoggá tesznek. Olyan dolgokat, amik felvidítják a szívemet. Mindezt a magam módján csinálom, a saját ritmusomban. Ma ezt úgy hívom: EGYSZERŰSÉG.”/Charlie Chaplin/

Szeretettel: Kováts-Katona Viktória

 

Egy "kis" aerobik óra 300 diákkal

 

Ki is ő??
Magamról:
Tanítóképző főiskolát végeztem, speciális testnevelés szakkolégiummal. Később aerobik, testépítés és rekreációs edző végzettséget szereztem. Írtam könyvet az időskorúak testedzéséről, tankönyvet az aerobik képzéshez – ma is ezt használják, testépítés tankönyvet.

Dolgoztam személyi edzőként, komplex fogyasztó programot készítettem – táplálkozás+mozgásprogram, 20 éven keresztül tartottam aerobik órákat Vácon, Sződligeten, Dunakeszin. Foglalkoztam gyermekaerobikkal, óvónőknek tartottam továbbképzést ebben a témában.
Most az Athéné Szakközépiskolában dolgozom, 19-23 éves korú fiatal felnőtteket tanítok OKJ-s képzésben, sportedzők és fitness-wellness instruktorok lesznek. Szakmai elméleti és gyakorlati tárgyakat oktatok, aerobik órákat tartok hetente 6 órában a tanulóknak, és 2 órában a kollégáimnak:)

Közben törődök a tanulóim és a hozzám fordulók lelkével illetve asszertív kommunikációs gyakorlatokat tartok.
A szabadidőmben gyöngyékszereket készítek – van facebook oldalam is….és nevelem a családomat! :)

Iskolai bemutató a Titanic zenéjére

 

kk5JPG

 

TI KÜLDTÉTEK: Pálfalvi Ági, egy fitt anyuka

Íme, egy új fitt anyuka a Ti küldtétek rovatban – Pálfalvi Ági szuper formában van, és kifejezetten büszke rá, hogy majdnem 40 évesen, 3 gyerek (az első kettő egy ikerpár!!) után ilyen az alakja! És egyet kell értenünk! : )

Ági, egy ikerpár és egy 3. baba születése után, közel a negyvenhez

Áginak kicsi kora óta élete része a rendszeres és komoly sport, ami valószínűleg megalapozta a későbbi fitt formát. A gimiben már sport osztályba járt, versenyszerűen atletizált. A későbbiekről így mesélt:

“Volt egy rövidke időszak,amikor abbahagytam a sportolást, kicsit meghíztam, de még időben észhez kaptam. Az elhízás nem a terhességekkel függött össze.:)
Amikor az ikreimet vártam, akkor nagyon odafigyeltem az étkezésre, 13 kg-ot híztam a két babával. Mikor hazajöttünk a kórházból, már szinte semmi plusz nem volt rajtam. A harmadik babával akkor lettem terhes, amikor az ikrek 10 hónaposak voltak. : ) A kicsivel is 13 kg-ot híztam. Ez után a szülés után is hamar visszafogytam, habár ebben az időben nem sportoltam.
A rendszeres futást 2 és fél éve kezdtem el újból. Heti 3x futok 6-8-10 km-t. Elég szoros időbeosztás szerint élek, mivel du. 2-ig dolgozom, utána vagy én edzek, vagy a három gyereket hurcolászom edzésekre… : ) Aztán persze a háztartás is…
De nagyon jó, hogy a férjem is büszke rám és több huszonévestől hallottam már, hogy negyven évesen szeretnének így kinézni mint én. : ) Ez azért hízelgő. : )”

Napjainkban

Bizony!! Ági hozzáállása bizonyíték rá: a mi döntésünk, van-e időnk a saját testünkre! ÉS hogy nem csak a sztároknak, plasztikai sebészettel stb. hozható össze a jó forma! Gratulálunk!! : ) Ha Te is fitt anyuka / kismama vagy, küldd el a sztoridat, képekkel; motiválj másokat!! fitneszanyu@gmail.com
Üdv, Blanka

Egy ismert fitneszanyu: Lamm Nikó

Minden aerobik-rajongó számára ismerős Lamm Nikó neve. Nemcsak számtalan aerobik órája miatt, hanem mert ott van minden nagy rendezvény színpadán, sőt, jónéhány oktatói továbbképzést is levezényelt már. Én magam is egy dance-step továbbképzésen ismertem meg őt, és azt hiszem, köze van hozzá, hogy azóta is ez a kedvenc óratípusom. : ) Nikó immár egy gyönyörű kisfiú anyukája. Olvassátok szeretettel a vele készült interjút – a tőle megszokott, laza stílusban! : )

1. Régóta a hazai fitnesz-szakma elismert arca vagy, nemrég pedig megszületett a gyönyörű kisfiad. Hogyan, milyen lépésekben változtattál az aktív életmódodon, mikor kiderült, hogy babát vársz?

Üdvözlet minden Kedves Olvasónak! Nos, sajnos nem volt egyszerű a kezdet, már a 7. héttől korházba kellet vonulnom vészes terhességi hányással- konkrétan 4 nap alatt fogytam 4 kilót- , így az orvosom azt javasolta várjunk az aktív életmóddal a 16. hétig, illetve addig, amíg a kötelező vizsgálatok azt nem mutatják, minden rendben a babával! Szerencsére a 12. héttől minden normalizálódótt, a vizsgálat eredmények is jók lettek, így 16 hetesen újra elkezdtem mozogni! Terhességem előtt heti 11-13 órám volt (koreografált, zsírégető, alakformáló, body&mind), így áldott állapotban azért bőven megelégedtem heti 5-6 órával. Persze vannak óratípusok, amiket egyszerűen le lehet “vezényelni” úgy hogy nem szakad meg az ember lánya, természetesen ehhez kell a jól betanított, ügyes vendégkör! : ) Nem volt nehéz az órarendet átszabni sem, hiszen saját termet működtetünk már lassan 4 éve két barátnőmmel, (Földvári Zsófival és Szutter Bettivel) szóval nem kellett attól tartanom hogy ‘megváltozott munkaképességem’ miatt elbocsájtanak! : )

Ha jól emlékszem valamikor a 8. hónapban álltam le az aktív életmóddal, de még szülés előtti héten is bejártam a vendégekhez a terembe csacsogni…  : )

2. Mikor kezdtél el újra órát tartani a szülés után? Milyen típusú óráidat hol látogathatják az olvasók?

Hmmm…ha jól emlékszem 8-9 héttel szülés után már visszatértem a terembe, természetesen orvosi konzultáció után! Természetes szülésem volt, komplikációk nélkül. Először nagyon keveset, 2-3 órát tartottam egy héten, aztán a harmadik hónaptól teljesen át kellett vennem a terem irányítását…puff bele a mély vízbe…de megoldottam! : ) Szerencsére a férjem és a család sokat segít. Napi 3 órát töltök távol a fiamtól, addig apukája vigyáz rá, így én is kicsit ‘szabadságra megyek’, ők pedig jobban, és hamarabb összeszoknak! Estére egy új anyukát és feleséget kapnak vissza! Nálunk tökéletesen működik ez a rendszer, talán 2-3 alkalommal tértem haza nagy ordításra. Az utóbbi 2-3 hónap óta pedig mindig béke van! : ) Jelenleg csak a saját termünkben dolgozom, a TornArénában www.tornarena.hu , ahol koreografált Dance Moves, Dance Step órák mellett hagyományos zsírégető (ZsírGyilkos), alakformáló (FormaTorna) órákat is tartok. Ezenkívül van súlyzós edzésem (IzomÜzem) is, és néha nagyon jól tud esni egy kis jóga!

3. Jut-e időd a “munka-órákon” kívül mozgásra, pl. a saját edzésedre vagy aktív kikapcsolódásra? Ha igen, hogyan oldod meg a pici mellett?

Szülés után az első 2 hónapban nagyon tervezgettem hogyan, mit és mennyit fogok edzeni, aztán már csak az órarend szerinti óráimra jutott energiám, plusz bejött egy-két személyi edzés is! Mivel a hivatásom teljes kikapcsolódást nyújt, nem szenvedek hiányt. Persze azért jól esik beiktatni egy-egy mozit a párommal, vagy kévázós-beülős traccsparty a barátnőkkel. Ilyenkor mindig a nagyszülők vannak műszakban.

4. Sok sportos, pörgős nő frusztrálónak érzi, hogy a baba miatt egy ideig óhatatlanul is “lelassul az élet.” Te éreztél hasonlót?  Ha igen, hogyan kezelted?

…hogy lelassulna az élet? Nálam inkább felpörgött: a gyerek, a terem…Ha egy kis változatosságra vágyom, a férjem mindig partner abban hogy programot szervezzek, ő szívesen tartja otthon a frontot! Persze maximum 2-3 óránál tovább nem lépek le, hazahúz a szívem! : ) Ha a tűréshatárunk végénél tartunk, jól jöhet egy nagyobb párna, és pár jól irányzott jobb- bal egyenes! Tuti módszer! : )

5. Mit üzennél a Blog olvasóinak 1-2 mondatban – mint edző és mint anyuka?

Édesanyaként szerintem a legfontosabb, hogy az anyuka létünk mellett ne veszítsük el a korábbi énünket…ha kiegyensúlyozott anyukák , feleségek szeretnénk lenni, mindenképpen maradjunk meg a régi Marcsinak, Szilvinek, Eszternek, Juditnak, Kingának… Mindig kell hogy szakítsunk magunkra időt, harcoljunk ezért, logisztikázzunk. Azt a ‘GONDOZÓ’ gombot, ami szüléskor bekapcsol, állítsuk pár órára ‘stand by’ üzemmódba, küzdjünk meg a lelkiismeretünkkel ilyenkor, ne törődjünk a rosszalló arckifejezésekkel, felejtsük el a felhalmozódó mosatlant, vasalni valót, csak a kikapcsolódás a lényeg! Így gyermekünk és férjünk egy felszabadult energiákkal teli anyukát és feleséget fog visszakapni!

Edzőként pedig azt javaslom, ha várandósság alatt szeretnénk folytatni a mozgást, mindenképpen konzultáljunk először az orvosunkkal! Ha testtudatunk és önismeretünk elég fejlett, pontosan fogjuk érezni mikor, hol vannak a határok, és ezt persze a baba is jelzi majd! Szülés után várjuk ki a kötelező 6 hetet, és “ha az orvos másképpen nem rendeli” – irány az edzőterem, vagy a futópálya…persze csak lassan…fokozatosan!

Azok akik eddig nem sportoltak, semmiképpen ne a várandósság alatt kezdjék el, figyeljenek az étkezésre addig, szülés után pedig majd jöhet a jól megérdemelt mozgás!

Sokszor találkozom a “már régóta nem edzem”, vagy “soha nem edzettem, de le akarok fogyni 2 hónap alatt” problémával. De milyen jogon is várhatjuk el ezt szervezetünktől, ha hosszú hónapokig, évekig mostohán bántunk vele?!!! Sportoljunk azért, mert jobb a közérzetünk tőle, mert jó a társaság, mert kikapcsol! Legyen a fogyás csak egy másod-harmadlagos és nem elvárt mellékhatás! Jó edzést Mindenkinek! : )

 

Egyik kedvenc fitt anyukám: P!NK

Mióta világ a világ, imádom Pinket, a zenéjét, a stílusát, a frizuráit – de azt is, hogy ő az egyik legfittebb sztár! Sőt,  2011 júniusa óta (ekkor született meg a kislánya, Willow) az egyik legfittebb anyuka is! Azt ugye tudjuk, hogy Pink korábban is az izmos-erős, vagány nőt képviselte a sztárvilágban, a vékonyka cicababákkal ellentétben: sokszor hallhattunk róla, hogy keményen edz, és ereje a színpadon is megnyilvánult artista mutatványaiban.

Pink a terhessége alatt 25 kilót hízott, ám azt állította: emiatt egyáltalán nem zavartatta magát, jól érezte magát várandósan : ) A felszedett kilók csak a szülés után kezdték el zavarni, saját bevallása szerint ekkor tudatosult benne, hogy nem érzi jól magát a bőrében. (Alul a képen az első lesifotó a szülés után, természetesen itt a pocak nemcsak a háj, hanem szülés utáni természetes állapot.)

 

A 25 kilót kényelmes, egészséges tempóban, 1 év alatt adta le (természetesen személyi edzők segítségével) és 2012 nyarán már az amerikai SHAPE magazin címlapján ragyogott az énekesnő:

Hogyan vált Pink fitneszanyuvá?

1. az étrendjén változtatott: csökkentette a kalóriákat, kiiktatott minden húst, és ő maga főzött mindennap.

2. a szülés után könnyedebb gyalogló edzéseket végzett, majd fokozatosan növelve az intenzitást eljutott az egyórás futóedzésekig. Ezeket egészítette ki kondival és jógával.

Pink 2013-as képeit elnézegetve azt hiszem megállapíthatjuk: remek formában van! Nézd csak:

FIGYELEM!! Te is fitt anyukának / kismamának érzed magad, esetleg ismersz ilyet? Várom a sztorikat, képekkel a fitneszanyu@gmail.com címre!

Egy fitt anyuka: Kim Sanders

Egy igazi fitneszanyu, aki a túlsúlyos testből nemcsak egy remek formát hozott ki, de egy fitnesz-karriert is, hiszen személyi edző és életmód tanácsadó lett! Ő Kim Sanders, 2 gyermek anyukája. Kattints a képre a nagyobb méretért, és nézd meg a hasát (is):

Kim  nem kiáltotta ki, hogy a szétrepedezett “anyuka-hasnak”  már mindegy, hanem kihozta belőle a legtöbbet, amit lehetett! Tudni kell, hogy Kim nem anyukaként hízott el: fiatal korában gyors ételeket evett, napi több alkalommal, soha nem sportolt! A családjában sem látott jó példát, és szabályosan tönkretette önmagát. “Ki nem állhattam a fitt embereket magam körül, akik boldogok és energikusak! Én még az autómhoz kisétálva is kifulladtam! Egy nap fellapoztam az Oxygen Magazint, amiben szerepelt egy nő, aki óriási súlyfelesleget adott le, és fitness modell lett. Arra gondoltam: ha ő meg tudta csinálni, akkor én is!”

“2,5 éven belül megvolt a versenyformám. Egy örökkévalóságnak tűnt az út, de nem adtam fel, mert tudtam, hogy ha abbahagyom, vége.”

“A legnagyobb kihívás balanszírozni a gyerekek, háztartás, iskola, munka és edzések közt. Néha nem is sikerül, de folyamatosan próbálkozom!”

És végül, mit üzen Kim az anyukáknak, akik formába akarják rázni magukat?!

“Ne hagyd, hogy bármi is az utadba álljon! Légy kreatív és találd meg a módját, hogy a gyerekeid bevond a mozgásba! És legfőképp: NE HAGYD ABBA!!”

Forrás: link

Te is fitt anyukának / kismamának vallod magad? Esetleg ismersz ilyet? Küldd el a sztorid, képeid a fitneszanyu@gmail.com-ra, hogy a blogon keresztül motiválj más anyukákat!! 🙂

Szamkó Kati

Ma végre egy magyar fitt anyukával szeretnélek Benneteket motiválni.
Szamkó Katalin testépítő bajnok a legjobb példa azoknak, akik abban a hitben éltek eddig, hogy a fitnesz csak fiatal, szingli, időmilliomos csajoknak való, egy vagy több gyerekkel már késő elkezdeni. Kati ugyanis 2. gyermekét várta, mikor közelebbről megismerkedett a fitnesszel, korábban testnevelő tanárként dolgozott, tornász-múlttal. Az akkori szerelme azzal heccelte, hogy tesitanárként nem ért a testépítéshez – Kati pedig erre csak annyit mondott, lesz ő még magyar bajnok! Már a második gyereke is megvolt, mikor nekikezdett az edzéseknek. Az első versenyén már 3. helyezést ért el, onnantól kezdve pedig rendszeresen színpadon állt, attól függetlenül, hogy korábban gátlásosnak gondolta magát. Gyermekei is kicsi koruktól fogva sportoltak.

Amiért ma Szamkó Katiról akartam ma írni nektek az az, hogy egy “mini” személyes sztorim kötődik hozzá. Annyira mini, hogy a bajnoknő egészen biztosan nem is emlékszik rá, de nekem sokat jelentett : ) Mikor aerobik edzőnek készültem 19 évesen, már nagyon komolyan vettem a fitneszt, az edzéseken kívül rengeteget olvastam róla, a neten is sokszor kerestem rá a témára. Ekkor találkoztam először Szamkó Kati nevével. Mivel nagyon szimpatikus volt, megkerestem az email címét és írtam neki: hogy aerobic edzőnek készülök, ennyit és ennyit edzek, így és így eszem, kg-magasság, ennyit meg annyit bírok, és hogy vajon ez elég lesz a fitnesz pályára. Ő sikeres edzőként és bajnokként, megtehette volna, hogy nem ír vissza, de Kati egy rendkívül kedves levélben válaszolt, amiben azt írta: edzek csak tovább, és álljak hozzá továbbra is így a témához, akkor biztosan sikereim lesznek! És egy minta étrendet is mellékelt. : )

Kati üzenete (egy fittway-es cikk szerint) egyébként a kismamáknak és anyukáknak az, hogy a sporttal kapcsolatos (mennyit és hogyan) kérdéseiket, mindenképpen sportos orvosnál tegyék fel! : )

forrás: fittway.hu, body.builder.hu

Te is fitt és csinos anyuka vagy, vagy ismersz ilyet?? Várjuk a sztorikat a blogba, hogy másokat is motiválhassunk vele! Írd meg, hogyan oldod meg a mozgást a gyerek(ek) mellett, heti hányszor és mit sportolsz, milyen elvek alapján étkezel, mivel motiválod magad! Várjuk a leveled (képekkel, nagy változás esetén előtte-utána fotókkal) a fitneszanyu@gmail.com címre!

Még több fitt anyuka itt: Jennifer Nicole Lee és itt: Krista Dunn Jó olvasgatást! 🙂

Jennifer Nicole Lee - a legfittebb fitneszanyu Amerikában

Én személy szerint imádom JENNIFER NICOLE LEE-t, az amerikai fitneszmodellt és edzőt, mert édesanyaként is bombanő!! Mottója, hogy ma már nem divat a soványság, egy nő akkor szexi, ha izmos és bivaly erős. Ő maga is megismerte a túlsúly fogalmát, hiszen a második szülése után 91 kilót nyomott – és csak ezek után kezdte el karrierjét a fitneszvilágban. Nőiesen izmos testformáját a sok edzésnek (szerinte min. heti 4 edzés szükséges), és a helyes étkezésnek köszönheti, amiben kiemelt figyelmet fordít a fokozott fehérje bevitelnek. 2012-ben az NBC News “Amerika legszexibb mamájának” nevezte. Ma már saját fitnesz programjával (JNL Fusion) és könyveivel veszi rá a hölgyeket a mozgásra.

Éppen nincs kedved edzeni?! Jennifer Nicole Lee képei mindig kellően motiválóak: nézz meg egy párat! (És akkor is ha eddig azt mondtad, hogy az izmos nem nőies…)

Te is fitt és csinos anyuka vagy, vagy ismersz ilyet?? Várjuk a sztorikat a blogba, hogy másokat is motiválj vele! Írd meg, hogyan oldod meg a mozgást a gyerekek mellett, heti hányszor és mit sportolsz, milyen elvek alapján étkezel! Várjuk a leveled (képekkel, nagy változás esetén előtte-utána fotókkal) a fitneszanyu@gmail.com címre!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!