fitneszanyu

5 dolog, amiért tiszteljük a fitt anyukákat!

Eleve nagyon tiszteletreméltó mindenki, aki szereti a testét és igyekszik összhangban élni vele, megadni neki azt, amire annak szüksége van. Lehet az férfi vagy nő, idős vagy fiatal, ez a fajta tudatosság mindig is nagyon tetszett nekem. Azonban az anyukák esetében dupla tisztelet jár a részemről, hiszen a fitt anyukák értelemszerűen erre a tudatosságra és szokás-rendszerre egy csomó minden más (mentális és fizikai) teher mellett kerítenek sort!

Ha anyukaként azért nem mentél el eddig edzőterembe mondjuk, mert kezdő vagy és ott-biztos-csak-20-évesek-vannak, akkor ezt most gyorsan felejtsd el, mert a fitt anyukákat (kimondva-kimondatlanul) mindenki nagyon csípi és tiszteli!

Képtalálat a következőre: „fitmom”

 1. Felelősség, jó példa

Először is: egy fitt anyuka minden edzésével és gyümölcs evéssel azt táplálja a gyereke elméjébe, hogy a testünkért tennünk kell. Ez egyfajta felelősség: ha már kaptunk egy jó kis fizikai testet az élettől, törődjünk vele! Nyilván az értelmes és nem túlzásba vitt, mindent átszövő egészségtudatosságra gondolok – a jó példa az, ami jobbá és élhetőbbé és felelősségteljesebbé és szebbé teszi majd a gyerkőc életét. Ha a fitt szokásaink ilyenek, és ő ezt megtanulja, óriási szívességet tettünk neki.

Képtalálat a következőre: „fitmom”

2. Csinosak, harmonikusak

Egy csinos, rendezett külsejű nő (direkt nem írom, hogy  karcsú, mert egy teltebb-alkatú nő is simán lehet egészséges, csinos, erős) nagyon motiváló, az egész környezete számára. Egyszerűen jó rájuk nézni – és ez egy édesanya esetében kétszeresen igaz! Hogy nem a külső számít? Persze, lehet, de ha valaki valami jót – szépséget, harmóniát – visz a világba, az mindig jó.

3. Összeszedettség, időgazdálkodás

Mindenki, aki heti 3 mozog és néha főz valami egészségesebbet már bizonyíték rá, hogy az egészségünkért igenis lehet valamit tenni, és lehet rá időt szakítani. Az anyukák, akik ezt megteszik, különösen jó példával járnak elől, pláne ha több gyerekkel vagy gyerek+munka kombóval teszik ugyanezt. Bárki, aki azért nem mozog, mert állítólag nincs rá ideje, nézzen rá mondjuk erre a sztorira, amiben egy háromgyerekes, és főállásban dolgozó anyuka alakult, és gondolja újra a napi tervét, a motivációit és az időbeosztásának módszereit.

Képtalálat a következőre: „fitmom”

4. Bátrak

A mai anyukák (szerintem) legnagyobb érdeme, hogy kimerik mondani, hogy ők is fontosak, az ő igényeik, egészségük, jól-létük is fontos, és nem hajlandóak a sor végén kullogni. Jól / jobban akarják érezni magukat, és egyszerűen tesznek is ezért – sőt, mit ad isten, néha még a férjüket is befogják, hogy kicsit mozogjanak a saját örömükre, stressz-levezetésképp vagy csak hogy kicsit mást csináljanak, mint egész nap. Na ez az újdonság, amit anyáink-nagyanyáink még egész másképp láttak (volna), bár el kell mondjam, a 10 éves edzői tapasztalatom és a rengeteg olvasói levél alapján úgy látom, ez a hozzáállás ma is igen-igen nagy vagányságnak számít, és nagy tudatosságot igényel.

5. Energikusak, erősek

Az aktív életet élők mindig erősebbek, energikusabbak, és az anyukáknak ez nemcsak szuper jól áll, hanem kifejezetten életmentő lehet, hiszen egy (kis)gyerek után rengeteget kell szaladni, és tevékenykedni. A gyerkőcnek és anyukának is jobb, ha nagyobb a kapacitás és az energiaszint, az más kérdés, hogy a kívülálló számára is felemelő látvány egy kicsattanó, jó kedélyű anyuka.

Szóval a fitt anyukák motiváló, pozitív tényezői a társadalomnak és nagyon szeretjük őket! Hajrá fitt anyukák! :)))))

Hámori Blanka vagyok, anyuka, edző, blogger. Ha fittebb formára vágysz anyukaként, kövesd a blogot vagy nézz rá a honlapomra, ahol egy csomó letölthető ingyen anyagot, programot, ajándékot és ingyenes konzultációs lehetőséget is találsz!

www.holisztikusfitnesz.hu

 

Mennyire van értelme edzőterembe járni?!

Múltkor arról beszéltünk a párommal, hogy mennyire van értelme edzőterembe járni egy életen át. Ez a beszélgetés abból indult, hogy egy ismerősével beszélgetett, egy nagyon izmos, kigyúrt sráccal, aki rettentő komolyan veszi az edzést – szóval arról beszélgettek, hogy ki hogyan edz az edzőteremben. A párom, aki lassan 50 éves lesz, de úgy gondolom, korát meghazudtolóan jól tartja magát (lásd lent a képen) elmondta, hogy teljes testes edzéseket végez, afféle átmozgatás jelleggel. A srác erre a következőt reagálta: “Hát, én meg úgy gondolom, hogy ha már lemegyek edzeni, legyen valami értelme!”

b333c8fc-595f-4e64-8ec0-e192ddc2659d

Ez a mondat megütötte a fülemet, mert úgy gondolom, hogy a “legyen valami értelme” kifejezést sokféle képen értelmezhetjük. Például, ha valaki (legyen az férfi vagy nő) azt tűzte ki célul, hogy a normál életvitele mellett (munka+család+egyéb programok és feladatok) jó karban tartsa magát és egészségesen, hosszan éljen, akkor egy teljes testes, egy órás, átmozgató edzés teljesen “értelmesnek” számít! 

Értem persze, hogy mit értett ez alatt a megjegyzés alatt a srác: ha már foglalkozol vele, akkor csináld rendesen, nem kell az alibi edzés! És ebben igaza is van. Csakhogy:

 1. tényleg van olyan, hogy ALIBI edzés: én azt hívom alibi edzésnek, mikor valaki kitűzött egy célt (pl. fogyni akar 5 kilót) és ehhez tudvalevőleg edzésen és diétán át vezet az út. Azonban ő lusta végigmenni az úton, így csak tessék-lássék végzi a programot, inkább olyan önmegnyugtatás-képen és ennek valóban: semmi értelme.
 2. és van olyan, hogy SZINTEN TARTÓ edzés: na, ennek már van értelme, tudni illik a szinten tartás : ) Vagyis hogy van egy formád, egészségi állapotod, ami kielégítő, sőt jó, és ennél izmosabb, erősebb, gyorsabb, kitartóbb per pillanat nem akarsz lenni! Ha ezt érzed, akkor igenis elég a heti 3-4 átmozgató edzés, aerobik, futás stb. amiben nem követsz emelkedő terheléssel járó programot, egyszerűen csinálod, mert jó, mert jót tesz, mert szereted, és mert jobban érzed magad.

Ez egy része annak a fitnesznek, amit én “élhető fitnesznek” hívok: egy nem fitnesz-központű életbe iktatott fitnesz, ami igenis jó úgy ahogy van!

Alapból én is a fejlődés és “valamerre tartás” híve vagyok, de a közel 10 éves tapasztalatom a fitneszben azt mutatja, hogy vannak egy csomóan, akiknek így jó, így elég, és rendkívül jó formában vannak!

Nektek mi a véleményetek? Mondjátok el a Facebookon!

Szép napot Nektek,

Blanka

FA-hírlevél

Turbózd fel a fogyásod / gyógyulásod komplex programokkal!

Gyere el csoportos vagy személyi edzéseimre!

Dolgozz fel, válj életmód nagykövetté!

Fiú edző vs. lány edző

A női vendégek nagy része fiú edzőhöz nem szeretne járni, mert fél a beégéstől, a bénázástól és hogy a fiúk egy olyan szadista, “fiús” terhelést adnak, amit biztosan nem lehet kibírni. Mások pont a női edzőktől félnek: hogy azok lenézik őket, belemennek egy “ki a jobb nő?” játszmába, vagy alulterhelnek. Szögezzük le: ezek egyike sem jellemző! A fiú edzőknek eszükbe sem jut megjegyzést tenni ha “béna vagy” (sőt, a fitnesses fiúk meglepően tisztelettudóak és kedvesek!) és a lány edzők sem azért választották ezt a hivatást, hogy más nőkkel versenyezzenek  – hanem pont azért, hogy SEGÍTSENEK. Az meg a szakmaiságuktól függ, hogy olyan terhelést biztosítsanak ami pont optimális és fejlődést biztosít Neked!

Most, hogy a félelmeket eloszlattuk, még mindig kérdés, hogy NEKED a fiú vagy lány edzők valók-e inkább.

FIÚ EDZŐ

 • kevésbé lelkis, nem jegyzi meg az összes múlt heti történésed, és nem is traktál a sajátdolgaival
 • humorral, poénnal kezel – igazi haveri viszony alakulhat ki
 • ha a fiúk közelében hajlamos vagy elővenni a jobbik éned, akkor az edzéseiden szárnyalni fogsz
 • ha a többi nő közelében állandó összehasonlítási kényszered van, akkor a fiú edző tökélletes választás

LÁNY EDZŐ

 • igazi baráti viszony alakulhat ki, hisz ő lehet a te “élő naplód” ha meghallgat és nyomon követi az eseményeket
 • humorral, nevetéssel feltölthet
 • ha a fiúk közelében hajlamos vagy viszahúzódni, megfeszülni, akkor a lány edző tökéletes választás (ő a teremben a lévő többi fiú és lány között a bástyád lesz)
 • ha van olyan női probléma (erős fájdalom menstruáció alatt, szülés után szétnyílt hasizom, akár inkotinencia stb) ami befolyásolhatja edzésed közérzetben/szakmai szempontból, akkor szintén női edző ajánlott

A legfontosabb persze: SZAKMAI FELKÉSZÜLTSÉG. Tudjuk, hogy sok a féléves OKJ-t végzett divatedző, aki egy-két vendéggel elvan, nincs tapasztalata, referenciái, magasabb szintű hivatás-tudata és sokszor tudása sem… Próbáld kiszűrni és hanyagolni őket, fordulj hiteles, tapasztalattal és tudással bíró edzőhöz!

És persze másik legfontosabb a szakmaiságán kívül…

… a személyisége, az embersége és hogy mennyire képes neked átadni az általa képviselt mozgás-szeretetet és egészség tudatosságot. Ha ugyanis őt magát  SZERETED, akkor biztos, hogy fogsz járni edzeni, megszereted a fitnesst, hallgatsz rá és megfogadod a tanácsait. Ha tudsz vele azonosulni, akkor hamar ráérzel arra a “fitness-fílingre”, ami valójában egyet jelent a fitness szeretetével, az önmagam szeretetével, a lazasággal, a fejlődés vággyal…. És ha ez megvan, akkor az alakformálás GARANTÁLT 🙂

Personal-Trainer

Személyi edzőt keresel? Kattints ide! 🙂
Szép napot, jó edzést Nektek!

Blanka

Hogyan NE vásároljunk fitness bérletet? :)

Az elmúlt években megfigyeltem, hogy az emberek milyen szempontok alapján vesznek fitness bérletet, ami a vásárlás pillanatában jó ötletnek tűnik, de később szabotálhatja az edzésünket. Lássuk, mik a legfőbb hibák:

1. “Ránézésre nem szimpi a terem.”

Ne legyen szempont a legeslegelső benyomás. Persze sokat számít, de a recepción körbenézve kétszer nem biztos, hogy megfelelő rálátást kapsz a terem hangulatára, szolgáltatásaira. Ha csak “beugrottál” és épp két párductestű, pinkbe öltözött, műkörmös lány kortyolgatta a shake-jét a pultnál, az nem feltétlenül jelenti, hogy csak “ilyenek járnak ebbe a terembe, és te halálbiztosan soha nem érzed magad jól majd itt…

TIPP: min. 1 órát tölts el edzéssel a teremben, hogy felmérd a hangulatot, szimpi-e a vendégsereg, tetszik-e a környezet. Ezután reálisabban dönthetsz – lehet, hogy egy szuper kis termet fogtál ki jó árakkal, megfelelő helyen!

running_machine_01

2. “Magasak / alacsonyak az árak.”

Az ára ne legyen szempont – nagyon relatív, mi drága vagy olcsó! Nagyon különböző termek léteznek ám, így a “reális árat” az internetes árlista alapján nem tudod reálisan megítélni! Ha pl. 10.000 Ft-ot költenél egy teremre, sok-sok ilyet találsz – csak valahol miniatűr az öltöző, és nincs levegő, a másikban ugyanezen az áron használhatod a szaunát és nagy a választék. De sok más tényező is van, légy körültekintő.

TIPP: az ár-érték arányt nehéz elsőre megállapítani, egy olcsó, dohos kis pinceteremben is lehet tökéletesen edzeni, és a legrágább csilli-villi terem sem hoz tökéletes alakot csak azért mert drága a bérlet!

3. “Határidők, áhhh…”

A határidőket komolyan kell venni! Főleg nyáron sokan futottak bele, hogy nem veszik figyelembe: a bérletekhez (nemcsak a fitnessben) határidő jár!!! Ezt komolyan kell venni, hogy ne kerülj kellemetlen helyzetbe (bár sok teremben rugalmasan kezelik a határidőket, de ezt ne vegyük alapnak!) Érdemes pl. átgondolni, hogy heti 3 edzés fér bele az életedbe, de ebből heti 1x szabadban futsz, szóval havonta 8 alkalmat tölthetsz a teremben – akkor jó a 8 alkalmas bérlet.

TIPP: nyilván mindenhol a korlátlan havi bérlet a leggazdaságosabb neked, mármint ha legalább heti 3x járnál a terembe.

4. “Az egyik oktató tök béna, soha többé nem megyek.”

Egyetlen oktató nem egyenlő a teremmel! Az hogy bent voltál egy órán, ami történetesen nem tetszett, nem jelenti hogy ne az lenne Életed Terme 😛 Érdemes más órákat is meglátogatni, vagy éppenséggel pont annak az oktatónak adni még egy esélyt!

TIPP: az oktató is ember és lehetnek rossza napjai, vagy unalmasabb óratípusai… Én anno, a későbbi kedvenc oktatómtól az első órán hidegrázást kaptam! 😀

Fitness-PROTEİN-VALUE

5. “Tök szexi/bunkó a recepciós!”

A recepciós fontos, de nem központi eleme a termeknek. Hihetetlen de ez is érv szokott lenni, és igaz: a recepciós a “kapu” vagyis számít, milyen. De az ő személye nem befolyásolja a fejlődésed. Ha szép és kedves, az szuper, viszont ha épp kevésbé kedves akkor pedig érdemes emlékezni, hogy a recepciósok sokszor meglehetősen leterheltek szoktak lenni… Aki ma csak eléd tette a kulcsot fapofával, azzal holnap lehet, hogy 10 percen át kellemesen csevegsz!

6. “Nem fejlődtem semmit…”

Ez sosem a terem vagy az edző hibája, hiszen a teljes életmódodat TE alakítod. Az edzésen való részvétel is lehet olyan kis “letudva” meg “teljes gőzzel tolós”, és a nap többi 23 órájában is te vagy az úr! A terem az eszközöket adja alád, semmi több.

 

Akkor mégis mi alapján válasszak termek a sok-sok terem közül?

1. olyan árfekvést válassz ami hosszútávon belefér a kasszádba, és eszedbe sem jut hogy túl sokat adtál ki
2. olyan helyszínt, ami munkahelyedhez és/vagy otthonodhoz van nagyon közel (téli zimankóban is eljutsz:)
3. legalább egy komplett edzést letudtál a teremben és ez alapján a társaság / környezet / elrendezés / csí szimpi

Ha ez alapján sem tudtál dönteni, gyere el hozzánk a 13. kerületi termünkbe vagy 4. kerületi termünkbe, ezek szuer helyek, és biztosan jól érzed majd magad – velem együtt 🙂

 

Jó edzést, sok sikert, Blanka

fantasy

Holisztikus fitnesz

A mai bejegyzésem nagyon fontos, és nyugodtan vegyétek vallomásnak is. Vallomásnak a hivatástudatomról, és önmagamról. .

Azt vallom, hogy a fitnesz sokkal többről szól, mint a kockahas, a kiszámolt kalóriák, vagy a barna testek a színpadon. Számomra a fitnesz egy kerek egész valami, egy nézőpont, egy hozzáállás, egy folyamatos fejlődés. A fitness & wellness valójában annyit tesz: fittség & jól-lét. Az én meglátásom, hogy e kettő dolog alapvető jogunk (még akkor is, ha így első hallásra a luxus szolgáltatásokat juttatja eszünkbe.)

zenyoga

Vannak edzők, akik a fitnessben versenysportot látnak (ők versenyeznek és versenyre készítenek fel), vannak edzők, akik a gyógyítás felé mozdultak el (ők pl. gyógytornát és masszázst tekintik kiegészítésnek), mások a lélek bugyrait kutatják (ők a gyönyörű tartású jógások, BodyArtosok…)

Én a fitneszben azt élvezem, hogy a személyiségünk fejlesztésének egy csodálatos eszköze. Még jobb talán úgy fogalmazni: a szemléletfejlesztés csodás eszköze. Mert a személyiségünk ilyen vagy olyan, vannak fantasztikus vonásaink és fejlesztésre váró vonásaink. De a fitnesz nem erről szól: a fitnesz egy új nézőpontot ad. Új távlatokat nyit.

A rendszeressé tett mozgás megtanítja, hogy a szokásainkat bizony formálni tudjuk

Az edzésterhelés növelése megmutatja, hogy a hatásaim kitolhatók és a korlát csak egy illúzió.

Az étrendem szabályozása a fegyelmezettségre hívja fel a figyelmet.

Egy magányos futás megmutatja, hogy milyen különleges és felszabadító érzés Önmagammal időt tölteni.

A kontrollált légzéssel kontroll alatt tartom a testem, később a gondolataim, és tudatosul: én vagyok a főnök, ha az életemről van szó.

Az egyes edzésciklusok a Kezdés örömét tartogatják.

Egy új sport kipróbálása a próbálkozás alázatosságát.

A csoportos edzés arra kényszerít: nyissak, bízzak. 

A koncentrált gyakorlatokkal fókuszálni tanulok.

A kisebb sikerek pedig a nagyobb sikerek felé vezetnek.

A fitnesszel kreatívabb leszek, alkalmazkodom, újra és újra kifulladok és felállok, rájövök, hogy mennyi eszköz áll a rendelkezésemre, ha nyitott szemmel járok, és egy idő után ismerős közeget jelent: ez pedig biztonságérzettel jár.

stretching

Én holisztikusan nézem a fitneszt (is). Próbálom rendszerként kezelni. Láttam anyukákat, akik vadító nők lettek 3 gyerekkel, csak mert elkezdték újra becsülni magukat. Láttam túlsúlyos kamaszt, aki már magabiztos, extrovertált felnőttként kezdett felnőtt-életet. Láttam magányos nőt, aki párt talált, és boldogtalan párkapcsolatban élőt, aki elég erőt gyűjtött hogy kilépjen a hínaras mocsárból.

A fitnesz egy új irányt ad: azt tudatosítja, hogy FEJLŐDŐKÉPESEK vagyunk. Hogy változhatunk. Ez sokaknak ijesztő. Van aki nemet mond rá. (Az az Újra mond nemet.)

“A XXI. századi nő titkos csoda fegyvere az Önmagával való elégedettség.” Mi lehetne jobb eszköz ezt elérni, mint egy kis fitnesz?! 😉

Jó edzést mindenkinek 🙂

Blanka

fantasy

A legjobb barátom: Hétfő

Szeretnék veletek megosztani egy amerikai fitnesz-mami által gyártott szólás-mondást: Monday is a girl’s best friend – vagyis:

A LÁNYOK LEGJOBB BARÁTJA: A HÉTFŐ.

girl-lying-on-fitness-ball_998

(Ez ugye a “lányok legjobb barátja: a gyémánt” ismert sorra rímel.) Szóval: a legjobb barátunk a hétfő. Mindenkivel ellentétben ugyebár, aki ásítozó macskák, meg szomorú kiskacsák képeit rakja ki a Facebookjára már vasárnap, hogy aztán órákig kínlódhasson (és másokak is eszébe juttassa) hogy jajj-jajj, holnap hétfő, de szar 🙁

Hát, én csak azért sem vagyok hajlandó belemenni ebbe a játszmába, még akkor is ha egyesekkel ez lenne az egyetlen közös témám, az időjáráson kívül. 🙂

Mert a hétfő jó!! 🙂

Hétfőn mindig elkezdődik valami új: egy új nap, egy új hét, egy új edzés-ciklus, egy új bérlet, egy új doboz fehérje, egy új cikk, egy új könyv olvasása, egy új…

…új lehetőség.

A hétfő mindig valamit tartogat.

Ha kilépsz a nagy világba hétfő reggel, és ez nem vidámsággal és várakozással tölt el, hanem félelemmel/kedvetlenséggel/szomorúsággal/stresszel/stb. akkor nem a hétfővel van baj, hanem veled.

Valami nem stimmel odabent. Én életem két szakaszában nem szerettem a hétfőt: általános iskolás koromban (rengeteget cikiztek az osztályban és tele voltam komplexussal), és a GYES utáni munkába visszatérés első évében (nehéz volt a meleg otthonból, egy kis illatos baba-gombóc mellől visszatérni a hideg kinti világba)…

sikeres

Persze, tudom hogy a hétfő-utálásban (és ez igaz a péntek-várásra is) benne van a vágy: többet lenni a családommal, a szeretteimmel… De az viszont szomorú, ha annyira kikészít/kiborít/lefáraszt/lehúz a munkád (ahelyett, hogy feltöltene, fejlesztene, örömet adna) hogy gyűlölöd miatta a hét egy napját -.-

Én általában szeretem a hétfőt, lelkesen és vidáman nézek elébe – és innen tudom, hogy az életem kábé jó úton halad, és én magam is a helyemen vagyok. 🙂

Te hogyan állsz a hétfővel? 🙂

Blanka

 

Még több tipp, gondolat, motiváció, edzésterv, infó… a hírlevelünkben! 🙂 Iratkozz fel!

fantasy

"Miért igen" vs. "Miért nem"

A fitnesz azért (is) csodálatos, mert kicsit rámutat a gyenge pontjainkra. Ezek jellemzően a lustaság, a kifogás keresés, a félelmek és kudarc-kerülés. A legegyszerűbb, ha magára a “fitnesz” szóra gondolunk – mi jut hirtelen, legelsőre eszünkbe?

 

A drága kondi bérletek és még drágább étrend kiegészítők?

A “kis röcögős hájaink”, amiket takargatni kell mások elől?

A rossz emlékű tesiórák?

A gyerek-háztartás-mitszólnaaférjem című mantra?

stepbystep

Én egyiket sem értékelném, csak megállapítom, hogy ezek a leggyakoribb “miért nem”-elvek, vagyis kifogások, vagy rossz mantrák, amiket vagy életünk végéig mormogunk (nemcsak a mozgás-témában, hanem amúgy is – valószínűleg) – vagy egyszer és mindenkorra búcsút intünk nekik.

Ez nem azt jelenti, hogy ma ünnepélyesen átruházzuk a férjeinkre az összes házimunkát, és a családi pótlékot elkezdjük fehérje porra költeni : D Hanem hogy elismerjük a legegyszerűbb téziseket: például hogy a kocogás vagy otthoni torna nem kerül pénzbe, a kis hájaink az ég világon senkit sem érdekelnek rajtunk kívül, a mosatlan edény pihenhet 2 órával tovább, és bizony a mozgás élménye nem a tesitanár üvöltéséig terjed, hanem sokkal tovább.

ujra3

Ezeket legbelül mind tudjuk, de mi nők szeretjük a dolgokat szépen, sorban, érzelmekkel, emlékekkel, példákkal kielemezni 🙂 Úgyhogy most kielemeztem a leggyakoribb “miért nem”-eket és most jöjjenek a “miért igen”-ek:

 • a mozgással javul a közérzet, energikusabbá válunk
 • javítja a koncentrációt
 • magabiztosságunk nő
 • akaraterőnk nő
 • kialakul az “összpontosítás&elengedés” képessége
 • önismeretünk fejlődik (énhatár-feszegetés)
 • izzadás = méregtelenítés
 • több vizet és optimális ételmennyiséget kívánunk
 • mindenféle szempontól egészségesebb lesz a szervezet (csontok, gerinc, izmok, légzőrendszer, szívérrendszer és sorolhatnánk)
 • test-tudat fejlődik, mozgás rendezettebbé válik
 • nyitottabbá válunk
 • gyerekeknek: jó példával tanítjuk a mozgás-szeretetet (és nemcsak szavakkal)

Remélem ma is edzetek (nekem már megvolt:)) Blanka

——————————————————————–

Elakadtál az edzésprogramodban vagy diétádban? Gyere el INGYENES állapot felmérésünkre, beszéljük át, hogyan tovább! Tovább a termünk oldalára.

Személyes blogomban többet olvashatsz a nőiesség, anyaság-karrier kérdésekről, motivációkról – tovább a bloghoz.

Olyan munkára vágysz, melyet végezhetsz otthon vagy csapatban, teljes vagy rész munkaidőben, akár GYES mellett?  Várunk a csapatunkba – tovább az ajánlathoz!

Pozitív energiákkal az alakformálásért!

Vanda személyi edzésre járt hozzám egy ideig. Korábban is ismertem, és azóta is tartjuk a kapcsolatot, így tudtam: mióta világ a világ Vanda fogyózik. Magas is volt és nagydarab, nem kövér, de volt rajta felesleg. Éveken át hallgattam, hogy most így fogyózik, most azt a módszert próbálja ki, most ez a termék, most az az edző… Mondanom se kell, semmit nem fogyott.

Múltkor szembe jött velem az utcán, és nem hittem a szememnek: hibátlan alak, mosolygó arc, ragyogó nő. Elképesztően nézett ki! Természetesen azonnal beszélgetni kezdtünk, és találd ki, mi történt vele…

FB_20141130_18_11_00_Saved_Picture

 

 • Sikerült a nyelvvizsgája (amivel ezer éve szenvedett, húzta-halasztotta…)
 • Talált egy jó munkahelyet, ahol jól érzi magát
 • Talált egy olyan Férfit, akivel tökéletes összhangban, szeretetben élnek

Milyen gyakori!

Ahogy feloldósnak a görcsök (lehetőleg több, jelentősebb görcs), azonnal beindul a fogyás (vagy szépül az arcbőr, erősödik a köröm, nincs alvás probléma stb. – szóval a fizikai valóban megnyilvánul az Erő, az Egész-ség…)

Ennek különböző okai vannak (az én nézetem és tapasztalataim szerint) :

 1. Konkrét érzelmi evés csökken
  Maga a tett (unatkozom és eszem, bánatos vagyok és eszem) oka fogyottá válik, vagy egyszerűen többé nincs idő rá! Mínusz kalóriák.
 2. Megszűnnek a gócpontok – szabad áramlás
  A lelkiismeret-furdalás, a szégyen vagy más súlyosan negatív érzelmek olyan blokkokat hoznak létre bennünk, melyek akadályozzák az energiák szabadon áramlását. Ha ez helyre áll, beköszönt az EGÉSZ-SÉG. : )
 3. Gondolataink hatással vannak az ételre!
  Ugye hallottál azokról a kísérletekről, melyben a szobanövény elhervad a folyamatos negatív ingerekre, a pozitívakra viszont kivirágzik? Az ételeink többsége növényi eredetű, ne feledd. A gondolataid és érzelmeink pedig óriási erővel: a közelen élő rendszerek könnyedén ráhangolódnak! Ha eleve „uristen-hány-kalória-ez” hozzáállással állsz neki egy étkezésnek, akkor a hízás elkerülhetetlen.

imagesU77ETLBE

Próbálj pozitívan, nyugodtan és ésszerű adagokkal étkezni. Mondj előtte el egy „köszönömöt” vagy áldást, hogy az étel pozitívan hasson a szervezetedre! Felejtsd el a rettegést és lelkiismeret furdalást! Ez a hozzáállás sokkal többet ad a Testednek, mint bármely diéta vagy étrend kiegészítő!

Jó szépülést kívánok, Blanka : )

————————————————————

Elakadtál az edzésprogramodban vagy diétádban? Gyere el INGYENES állapot felmérésünkre, beszéljük át, hogyan tovább! Tovább a termünk oldalára.

Személyes blogomban többet olvashatsz a nőiesség, anyaság-karrier kérdésekről, motivációkról – tovább a bloghoz.

Olyan munkára vágysz, melyet végezhetsz otthon vagy csapatban, teljes vagy rész munkaidőben, akár GYES mellett?  Várunk a csapatunkba – tovább az ajánlathoz!

Ugye, nem leszek túl izmos?

Ha egy picit is otthon vagy az edzés világában, akkor te is jókat derülsz azon a kijelentésen, hogy “nem erősítek, mert túl izmos leszek.” Ugye ezt főként nők szájából lehet hallani, és azon van a szomorú hangsúly, hogy még mindig lehet hallani!

Nemrég egy több mint 100 kilós természetgyógyásztól hallottam, pedig róla azt gondoltam volna, hogy legalább picit tisztában van a szervezetünk működésével, például, hogy a férfiak a tesztoszteron miatt izmosodnak könnyebben. Meg hogy a fogyás nem feltétlen csak erősítés révén érhető el, ugye van olyan hogy kardió, diéta meg ilyenek…

Mindegy, rezignáltam megállapítottam, hogy a tucatszámra képzett természetgyógyászok a gimis biosz anyaggal sincsenek tisztában ez van. Hallgatva a buszon öltözőben, kismama klubokban elhangzott beszélgetéseket viszont már néha kezdem elveszteni a józan eszem: P

Ezért most gyorsan egy cikk, hogy az én olvasóim szakszerűbben kezeljék ezt a kérdést!

girl-deadlift

1. A fiúkban a tesztoszteron eleve nagyobb erőt és gyorsabb izmosodást eredményez. Lányok, akik izmosodni kívántok: évek és véres verítékes edzés kell (meg egy-két apró kiegészítés…) ahhoz, hogy igazán NAGY izomzatra tegyetek szert!

2. A 3 kilós kézisúly nem nagy súly. Egy testépítő (akinek a látványa miatt félsz a súlyzóktól), valószínűleg még a bemelegítéshez sem használ ekkorka súlyt : )

3. A “kis súly” és “nagy súly” használatára máshogy reagálunk, a kis súllyal többet vagyunk képesek végrehajtani (15-20 ismétléseket) míg a nagy súllyal egyszerre 6-10 ismétlés megy. Az előbbit tónusosság növeléséhez, és általános fittség eléréséhez használjuk, az utóbbit a hangsúlyozottabb, egyértelműbb izomzat eléréséhez.

no-atvaltozas-edzoterem-663x189

4. A fehérje nem doppingszer, nem illegális testépítőcucc. Hanem az alapvető tápanyag szükségletünk része! (fehérje-szénhidrát-zsírok) Ha megeszel egy kis husit, fehérjét vittél be. Ha a proteinturmixra gondoltál, nos, nem, az sem illegális – egy táplálék kiegészítő, mellyel biztosítod a szervezetednek a megfelelő fehérjeforrást.

Hajrá lányok, jó edzést, jó szépülést! 🙂

Blanka

————————————————————

Elakadtál az edzésprogramodban vagy diétádban? Gyere el INGYENES állapot felmérésünkre, beszéljük át, hogyan tovább! Tovább a termünk oldalára.

Személyes blogomban többet olvashatsz a nőiesség, anyaság-karrier kérdésekről, motivációkról – tovább a bloghoz.

Olyan munkára vágysz, melyet végezhetsz otthon vagy csapatban, teljes vagy rész munkaidőben, akár GYES mellett?  Várunk a csapatunkba – tovább az ajánlathoz!

"Csak a férfiak sajátja a testi erő?"

Imádom Fekete Ferenc Női testépítés c. könyvét, és most ebből a könyvből egy érdekes részletet szeretnék kiemelni, minden kedves Hölgy Olvasóm számára motivációnak 🙂

“Egy tanulmány, mely a létező világrekordokkal foglalkozik, azt feketeferencmutatja hogy azokban a sportágakban, ahol a férfi és a női világrekordokat egyaránt nyilvántartják, a női versenyzők teljesítménye általában 10%-kal marad el a férfiakétól. De ez az összehasonlítás is félrevezető lehet! Például 1970-ben a legjobb 400 m-es gyorsúszó jobb időt úszott, mint a legjobb férfiúszó az 1950-es évek közepén! Ezek szerint a fejlődés igencsak biztató.

Most vegyük szemügyre, hogy milyen különbség mérhető le az egyes testrészek fejlettsége között! Amikor a felsőtest erejét nézzük, akkor a nők 43-63%-ban bizonyulnak gyengébbnek, mint a férfiak. Ezzel szemben az alsótest vizsgálatakor kiderül, hogy a nők itt csak 27%-kal gyengébbek. Ennek az a magyarázata, hogy ők is rendszeresen gyalogolnak, kerékpároznak, hegyetmésznak, és ezáltal sokkal nagyobb mértékben fejlesztik alsótestük erejét!

Ha az izomerőt a testsúly nagyságához viszonyítjuk, akkor a különbség a nők és férfiak között csupán 7%-ra zsgorodik! Ugyanakkor ha a testi erőt az izomtömeghez arányítjuk, akkor a nők 5,8%-kal erősebbnek bizonyulnak!”

(Fekete Ferenc, 15-16. o. 1988.)

Jó edzést, kedves anyukák, lányok, asszonyok 🙂 Blanka

————————————————————

Elakadtál az edzésprogramodban vagy diétádban? Gyere el INGYENES állapot felmérésünkre, beszéljük át, hogyan tovább! Tovább a termünk oldalára.

Személyes blogomban többet olvashatsz a nőiesség, anyaság-karrier kérdésekről, motivációkról – tovább a bloghoz.

Olyan munkára vágysz, melyet végezhetsz otthon vagy csapatban, teljes vagy rész munkaidőben, akár GYES mellett?  Várunk a csapatunkba – tovább az ajánlathoz!

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!