fitneszanyu

5 dolog, amiért tiszteljük a fitt anyukákat!

Eleve nagyon tiszteletreméltó mindenki, aki szereti a testét és igyekszik összhangban élni vele, megadni neki azt, amire annak szüksége van. Lehet az férfi vagy nő, idős vagy fiatal, ez a fajta tudatosság mindig is nagyon tetszett nekem. Azonban az anyukák esetében dupla tisztelet jár a részemről, hiszen a fitt anyukák értelemszerűen erre a tudatosságra és szokás-rendszerre egy csomó minden más (mentális és fizikai) teher mellett kerítenek sort!

Ha anyukaként azért nem mentél el eddig edzőterembe mondjuk, mert kezdő vagy és ott-biztos-csak-20-évesek-vannak, akkor ezt most gyorsan felejtsd el, mert a fitt anyukákat (kimondva-kimondatlanul) mindenki nagyon csípi és tiszteli!

Képtalálat a következőre: „fitmom”

 1. Felelősség, jó példa

Először is: egy fitt anyuka minden edzésével és gyümölcs evéssel azt táplálja a gyereke elméjébe, hogy a testünkért tennünk kell. Ez egyfajta felelősség: ha már kaptunk egy jó kis fizikai testet az élettől, törődjünk vele! Nyilván az értelmes és nem túlzásba vitt, mindent átszövő egészségtudatosságra gondolok – a jó példa az, ami jobbá és élhetőbbé és felelősségteljesebbé és szebbé teszi majd a gyerkőc életét. Ha a fitt szokásaink ilyenek, és ő ezt megtanulja, óriási szívességet tettünk neki.

Képtalálat a következőre: „fitmom”

2. Csinosak, harmonikusak

Egy csinos, rendezett külsejű nő (direkt nem írom, hogy  karcsú, mert egy teltebb-alkatú nő is simán lehet egészséges, csinos, erős) nagyon motiváló, az egész környezete számára. Egyszerűen jó rájuk nézni – és ez egy édesanya esetében kétszeresen igaz! Hogy nem a külső számít? Persze, lehet, de ha valaki valami jót – szépséget, harmóniát – visz a világba, az mindig jó.

3. Összeszedettség, időgazdálkodás

Mindenki, aki heti 3 mozog és néha főz valami egészségesebbet már bizonyíték rá, hogy az egészségünkért igenis lehet valamit tenni, és lehet rá időt szakítani. Az anyukák, akik ezt megteszik, különösen jó példával járnak elől, pláne ha több gyerekkel vagy gyerek+munka kombóval teszik ugyanezt. Bárki, aki azért nem mozog, mert állítólag nincs rá ideje, nézzen rá mondjuk erre a sztorira, amiben egy háromgyerekes, és főállásban dolgozó anyuka alakult, és gondolja újra a napi tervét, a motivációit és az időbeosztásának módszereit.

Képtalálat a következőre: „fitmom”

4. Bátrak

A mai anyukák (szerintem) legnagyobb érdeme, hogy kimerik mondani, hogy ők is fontosak, az ő igényeik, egészségük, jól-létük is fontos, és nem hajlandóak a sor végén kullogni. Jól / jobban akarják érezni magukat, és egyszerűen tesznek is ezért – sőt, mit ad isten, néha még a férjüket is befogják, hogy kicsit mozogjanak a saját örömükre, stressz-levezetésképp vagy csak hogy kicsit mást csináljanak, mint egész nap. Na ez az újdonság, amit anyáink-nagyanyáink még egész másképp láttak (volna), bár el kell mondjam, a 10 éves edzői tapasztalatom és a rengeteg olvasói levél alapján úgy látom, ez a hozzáállás ma is igen-igen nagy vagányságnak számít, és nagy tudatosságot igényel.

5. Energikusak, erősek

Az aktív életet élők mindig erősebbek, energikusabbak, és az anyukáknak ez nemcsak szuper jól áll, hanem kifejezetten életmentő lehet, hiszen egy (kis)gyerek után rengeteget kell szaladni, és tevékenykedni. A gyerkőcnek és anyukának is jobb, ha nagyobb a kapacitás és az energiaszint, az más kérdés, hogy a kívülálló számára is felemelő látvány egy kicsattanó, jó kedélyű anyuka.

Szóval a fitt anyukák motiváló, pozitív tényezői a társadalomnak és nagyon szeretjük őket! Hajrá fitt anyukák! :)))))

Hámori Blanka vagyok, anyuka, edző, blogger. Ha fittebb formára vágysz anyukaként, kövesd a blogot vagy nézz rá a honlapomra, ahol egy csomó letölthető ingyen anyagot, programot, ajándékot és ingyenes konzultációs lehetőséget is találsz!

www.holisztikusfitnesz.hu

 

Anyuka vagyok - így edzem itthon

Én nagyon is a híve vagyok annak, hogy legyen otthon is végezhető edzéstervünk, arra az esetre “ha bármi törénik”. A vendégeimnek is mindig van 1 koncepciózus edzőtermi edzésterve, amit együtt csinálunk, 1 edzőtermi önálló terve (ha pl. beteg vagyok, de ő megy terembe) és 1 otthoni terve, ha a gyerek beteg, vagy valami más oknál fogva nem jut el a terembe. De nem győzöm hangsúlyozni, hogy ezek az otthoni edzések csak ritkán olyan hatékonyak, mint az edzőtermi társaik – és itt most elsősorban nem az otthoni körülményekre gondolok, hanem inkább a befolyásoló tényezőkre… Eszközből sincs persze annyi otthon, de néhány súlyzó, saját testsúly, esetleg egy trx vagy kettlebell tökéletes, hogy leterheljük magunkat. Viszont ha nem egyedül végezzük a gyakorlatokat, hanem jelen van a család többi része, szinte biztos, hogy csak afféle tornázgatás lesz a kőkemény edzésből… 🙂

your_mom_my_mom_funny_fitness_tee_shirt-r902c73e95fab4cd2af9010cd317cacc9_j2nhc_512

Íme az én mai tervem, eredeti verzió

Bemelegítés
Fekvőtámasz
Swing (lendítés) kettlebellel
Fűrészelés kézisúllyal
Vállbólnyomás kézisúllyal
Bicepsz kézisúllyal
Guggolás
Haladás kitöréssel
Vádli egylábon váltva
Felülés és fordított hasprés
Felhomorítás talajon hasonfekvésben
Összidő: 40 perc

 

És ami megvalósult belőle (pedig nekem csak egyetlen 4 éves volt a járulékos elem! 😀 )

Bemelegítés – “Anya, én is tornázhatok veleeeeeeeeeeeeeeeeed?!”
Fekvőtámasz – “Jajj, de jó kuckóóóóóóó! Alábújok!!”
Swing (lendítés) kettlebellel  (kilőve, nem lengetünk nagy súlyt rohangáló gyerek mellett)
Fűrészelés kézisúllyal + 5 perc porszívózás, a szétszakadt babzsák-maci jóvoltából
Vállbólnyomás kézisúllyal + inni megyünk. “Másik pohárból. Nem abból. Kérek még.”
Bicepsz kézisúllyal + padlótörlés (kiömlött az inni…)
Guggolás  – “Kiskapu a lábad, anya, átmászok alattad!!!!”
Haladás kitöréssel – “Megkeressük a sárga zsiráfomat?” ” Keresd egyedül.” “Nem találom, segíts!”
Vádli egylábon váltva – na ez kivételesen elég unalmas lehetett látványra, mert sikerült végigcsinálni
Felülés és fordított hasprés – “Ráülhetek a hasadra, mint baba koromban, anya?”
Felhomorítás hason – “Juhhhúúúú, kishajó vaaaagy! Rádülök!”
Összidő: 2 óra

4a95e91f4fa7724f0bb867a012fcffa5

Aki átélte már ezt az edzéstípust, tudja miről van szó :))) És azt is, hogy nem mindig “arra van időd, amire szeretnéd”… És az én kisfiam még csak nem is a rajtam lógós, békén-nem-hagyós fajta! Csak épp mindig van egy új ötlete és kész… Egyébként nem panaszkodásnak szánom a posztot, csak olyan magunkon röhögős fajtának… Mert persze vannak jól sikerült edzések otthon is – mármint hatékonyság szempontjából jól sikerült. Mert hogy egyébként jól szórakozunk, az biztos. 🙂

Hajrá anyukák, mindenkinek jó edzést! 🙂

Blanka

www.holisztikusfitnesz.hu

Kudarcra ítélt fogyások

Biztosan ti is sejtitek, hogy a fitnesz edzők életében nemcsak a fantasztikus sikerek, a látványos előtte-utána fotók kapnak helyet, hanem kudarcok is. Le nem járt bérletek, be nem fejezett edzés-ciklusok, megmaradt kilók és nyűglődés…

bikini-has(LukašPatkaň)_m

Én általában az önálló munkát forszírozom a klienseknek, egyrészt mert nem vagyok egy reggeltől-estig-teremben-vagyok edző, és csak heti 3 napot dolgozom, másrészt pedig mert egyszerűen ebben hiszek.

Az edzésprogramok úgy szoktak kinézni, hogy elkezdjük a közös munkát, heti 2 alkalommal együtt edzünk, és még 1-2 alkalommal önállóan edz a kliens, amire persze szintén írunk edzéstervet – ezt végezheti ugyanabban a teremben, más teremben, otthon vagy a szabadban. A lényeg, hogy maximálisan személyreszabjuk a tervét és 0-24 órában hívhat lelki segélyért 🙂

De nincs az, hogy minden nap ott állok és irányítom. Szóval hamar kihull a rostán az, aki képtelen önállóan dolgozni: nem csinálja a plusz 1-2 edzést és nem tartja be az egyéb szabályokat, mint az étkezési szabályok, alvás, vagy folyadékbevitel.

Azok a fogyások vannak kudarcra ítélve, amikben a szabályok minimum felét NEM tartják be.

Ha például lefektetünk 10 egyszerű szabályt:

 • hétfői és szerdai személyi edzés (ez 1-2.),
 • több folyadék napi szinten (3.),
 • kalória-korlát a vacsorában (4.), önálló edzések pénteken és szombaton (5.-6.),
 • nasik kiiktatása (7.),
 • napi 6-8 óra alvás (8.),
 • fehérjeturmix (9.)
 • és több pozitív gondolat magunkról (10.)

… és ebből csak és kizárólag a 2 db személyi edzést sikerült betartani, esetleg a fehérjeturmixot, mert az finom, és több folyadékot, nos, akkor a változás nem fog bekövetkezni. Egyszerűen azért mert a változTATÁS nem eléggé egyértelmű!

Az első 1-2 hónapban persze lemegy mondjuk 8 kiló. Ennek örülünk, ugyanakkor ezzel elindul a “na lám, nem is erőltettem meg magam mégis milyen jól haladok”-gondolatlavina, és talán még azt a 3-4 meglévő új szokást is kiiktatja a kliens.

piramis1

Szóval ha nem szeretnénk, hogy a fogyásunk kudarcra legyen ítélve, akkor egész egyszerűen VEGYÜK KOMOLYAN AZ ELHATÁROZÁSUNKAT ÉS A SZABÁLYOKAT!

Ha te nem veszed komolyan a saját életeddel kapcsolatos szabályokat, más sem fogja. A személyi edződ még talán… de nem tud odaugrani a hűtődhöz egy “Csak a testemen át!” felkiáltással, mikor este 10-kor elkezded nyitogatni 🙂

Szóval tanuld meg a szabályokat, legyen egy jó edzésterved és aztán KÖ-VET-KE-ZE-TE-SEN hajtsd végre a programod!

Hajrá mindenkinek és jó edzést! 🙂

Blanka

FA-hírlevél

60 napos Megújuló Programunk részletei

Gyere edzeni csoportos órákra vagy személyi edzésre! Részletek

Dolgozz velem! Várlak a csapatba – jelentkezz!

A "mom bod" jelenség - avagy neked is anyatested van?!

Pár hónapja együtt nevettünk a facebook oldalon az “apatest” jelenséggel, ami kb. arról szól, hogy az izom nélküli, puha, sörhasú férfitestek kezdenek teret hódítani, és ez mennyire jó. 😛 Azóta, egyfajta ellenpéldaként feltűnt az interneten az “anyatest” is.

Effajta képeket posztolnak az anyukák:

mombod

Jó kis kérdést vet fel, hogy ha az apatestet elfogadjuk akár fiatal fiúk esetében, akkor az (akár több gyerekes!) anyukák miért ne vállalhatnák a striákat, a megnyúlt bőrt, a plusz kilókat?!

Persze én továbbra is azt mondom, hogy legyünk csinosak, mozogjunk, találjuk meg azt a mozgásformát és életstílust, ami nekünk bejön. De mindezt magunkért. A saját jó közérzetünkért, energikus napjainkért. Hogy többet vigyorogjunk, mint morgolódjunk. 🙂

Egyébként való igaz, hogy anyukaként nehezebben megy az alakformálás… Miért?

 

ÁTALAKULT A TESTÜNK

A testünk valóban alakul a terhességgel, a szüléssel – ez nem afféle legenda. A belső szerveinktől kezdve, a hormonokon át, a gerincen át, a bőrünkig minden alakul. Ez nem azt jelenti, hogy soha többé nincs esélyünk a fitt formára. De el kell fogadni, hogy egy megszült nő teste sosem lesz olyan, mint egy nem megszült nőé. Erre legyünk büszkék! Persze a jó forma még bőven kihozható, fontosabb azonban, hogy…

…MEGVÁLTOZTAK A SZOKÁSAINK IS.

A szokások sokkal lényegesebbek, mint a testi adottságok, ha az alakformálásról van szó. Például, hogy mikor, mit eszünk, mennyit alszunk, mennyit mozgunk. Végig lehet venni ezeket a szempontokat, mit hogyan csináltunk lány korunkban, és talán lesznek pontok amikhez visszatérhetünk. (pl. korábban biztos nem gyűrtük le az asztalon maradt összes maradékot 🙂 ) De valószínűleg lesznek olyan szokások is, melyekhez nincs esély visszatérni (pl. naponta 2 órát tölteni az edzőteremben 🙂 ) Mégis van néhány apróság, amin igenis lehet változtatni. Például…

… TÖBB ALVÁST BEIKTATNI!

Ugyanis az alvás a regeneráció alapköve, és a fogyáshoz is van köze! Persze esténként még gyorsan kiteregetünk, na még egy kis edény pakolás a konyhában, és csak húzzuk, húzzuk a lefekvést. Kelni viszont korán kell, nincs mese. Mégis, az alvási szokásaink átrendezése, újragondolása (így elősegítve a regenerációt) segíthet ledobni néhány kilót.

jennifer-nicole-lee-31-ok

Amerika legszexibb anyukája, Jennifer Nicole Lee

 

NEM JÓL / NEM ELEGET EDZÜNK

Mozogni persze kell. Nem, nem órákat töltve az edzőteremben, nem fitneszmodellek edzéstervét követve… Csak heti 3x félórát. Csak a mozgólépcső helyett a lépcsőt választva. Csak autó helyett lesétálni az oviig. Ilyesmi, naponta többször végezve bizony igenis számít kilók tekintetében!

ESTI RELAXÁCIÓ AZ EVÉS

Tipikus hiba (de nem csak anyukáknál!) hogy az esti evés, pláne a TV előtt, számít az esti relaxációnak, ehhez kötjük a “végre leülök + végre kikapcsolok+ finom ízek + nincs stressz” érzéseket, így jóvalta több kalóriát viszünk be, mint kéne…

Te milyen szokásokon változtatnál apránként, hogy ledobj néhány kilót? 🙂

Jó edzést, szép napot! Blanka

Ha edzeni jönnél vagy étrendet szeretnél, ide kattints! Ha termékek érdekelnek, itt a helyed! Csatlakoznál a csapatunkhoz? Várunk!

fantasy

Mindenkinek kockás hasat?!

Én a magam részéről borzalmasan csodálom azokat a fitness versenyzőket, akik rendszeresen színpadon állnak. És azokat az edzőket is, akik ezekre a versenyekre felkészítenek ill. ők maguk is versenyeznek.

De én edzőként általában természetes személyeket készítek fel a természetes életre. Vagyis egy olyan életformát próbálunk kialakítani, ami hosszútávon (vagyis egy életen át) tartható és élvezhető. Ami természetes és könnyed. De persze egészséges, és energiát ad, sok-sok plusz évet, örömet, fittséget.

Természetes személyeket természetes évekre. Vagyis olyan szabályokat és apró változtatásokat érdemes beiktatni, ami még vállalható, és fegyelmezetten kivitelezhető. Hiába töltjük le fitness modell versenyzők diétáját az internetről, nem fogjuk tudni végigcsinálni, mert fegyelmezettségben, testben, agyban stb. még nem tartunk ott, ahol ők.

Jessie Hilgenberg - female personal trainer - women fitness model

De talán nem is kell. Egy 3 gyerekes anyuka dobjon le néhány kilót, ne legyen elhízott (=beteg) hanem friss, üde, energikus. Az ő esetében ennyi a fitnesz. A 68 éves néni sétáljon nagyokat, nála megint mást jelent a fitnesz. Mert a fitnesz fittséget jelent. Vagyis testi-lelki energiát és jóllétet.

Nem kockás hasakat a színpadon!

Illetve nem csak. Persze, gondoljuk, az a fitnesz csúcsa. Az etalon. De ugye mikor elmész futni reggel, nem stresszelsz azon, hogy “úristen, az olimpián sokkal gyorsabban futnak, mint én, basszus!” és amikor kifested a szemed reggel, akkor sem gondolsz arra, hogy “jézusom, a velencei fesztiválon megválasztott sminkeshez képest semmi vagyok!!” 😀 Te ugye csak futsz egy jót és jobban érzed magad. És szebb sminkkel jobban érzed magad.

A fitnesz őrület ugyanez. Persze csinálhatsz kockás hasat magadnak, de mi van ha nem sikerül?! Ha csak egy elégedett és energikus anyuka vagy, aki jobban érzi magát, kevésbé stresszes és többet mosolyog? A mozgásnak köszönhetően, a kiegyensúlyozott kajálásnak köszönhetően… Nyilván a fitnesz modellek motiválóak, használjuk ezt ki! És akár tűzzük ki célul, hiszen “célozd meg a hholdat, és legrosszabb esetben is egy csillagon landolsz”…. De ez esetben ne feledjük, hogy a színpadon sportolók állnak, versenyzők, akik mögött brutális felkészülés áll. Vállalod azt is?! Beilleszthető egyáltalán az életedbe?

paige-hathaway

Szerintem találjuk meg a saját fitnesz-céljainkat. Természetesen senkit nem tántorítok el a fitnesz karriertől vagy a maximalizmustól. Csupán a fitnesszel kapcsolatos stresszek néha többet ártanak, mint maga az antifitnesz magatartás…

Szép napot jó edzést nektek 🙂 Blanka

Ha edzeni jönnél vagy étrendet szeretnél, ide kattints! Ha termékek érdekelnek, itt a helyed! Csatlakoznál a csapatunkhoz? Várunk!

fantasy

Izmok és mozgásaik

A fitnesz azért fantasztikus, mert nagyon-nagyon logikus. A lányoknak mindig azt magyarázom, hogyha értjük a mozgások, edzések lényegét, akkor egy idő után már képesek lesznek önállóan edzeni, fejlődni.

Az edzés alapja az, hogy izmokat dolgoztatunk (méghozzá az összeset, nemcsak a popsit és hasat! 🙂 ) De vajon melyik izom milyen mozgásért felelős? Ha ezt átlátjuk, az edzés egy logikus, kerek egésszé áll össze.

Íme, néhány érthető, átlátható példa izmokról és az általuk végzett mozgásokról, hogy megértsük: a gyakorlatok tulajdonképpen izmok mozgásai! Ezt azért jó megérteni, mert így kreatívan más eszközökkel is tudsz edzést végezni bárhol, bármikor – hisz csak a mozdulat kell hogy tudatosuljon!

 

 1. pl. CSUKLYÁS IZOM
  Közelíti a lapockákat, felső része felfelé – alsó része lefelé húzza a lapockákat, vállövet hátra-befelé forgatja:

untitled

 

2. pl. SZÉLES HÁTIZOM
Felemelt kart lefelé húzza, karokat a hát mögé viszi és beforgatja. Pl. húzódzkodás vagy lehúzás:

huz-gép

 

3. pl. NAGY MELLIZOM

Az emelt kart lehúzza és a távolított karokat előrehúzza, egymáshoz közelíti. Pl. fekvőtámasz vagy tárogatás:

fb-fekvo

 

Jó edzést, alakulást mindenkinek! Ha edzeni jönnél vagy étrendet szeretnél, ide kattints! Ha termékek érdekelnek, itt a helyed! Csatlakoznál a csapatunkhoz? Várunk!

Blanka

fantasy

De miért nem fogyok?!

Néha előfordul, hogy úgy érezzük, mindent megtettünk a fogyásunk, fejlődésünk érdekében – mégis elmarad az alakulás… Vajon jó úton haladunk, vagy valamit nagyon elszúrunk?!

Túl kevés az edzés? Vagy épp túl kemény?

Túl durva a diéta vagy épp túl megengedő vagy magaddal?

Kiderül ebből a tesztből, töltsd ki és változtass azon, amin kell! 🙂

fantasy

 

A szálkásítás mítosza

Olyan, hogy kifejezetten “szálkás izomzatot” csinálsz, olyan nincs. Az izomzatot tudjuk fejleszteni (=keresztmetszetét növelni) és utána le tudjuk róla pucolni a zsírt. Ennyi van. Az hogy milyen lesz a végeredmény, az sok mindentől függ. Ha nagyon szépen fejlődsz izomban, akkor a forma, a sziluett mindenképpen változik, és a testzsír mindenképpen fog csökkenni. Azonban hogy menyire marad “fedett” vagy mennyire lesz “lepucolt” az az izomzat, az már leginkább az étkezéstől függ. Bizony, van benne valami, hogy az étrend 70%, az edzés 30%-ot ad az eredmény szempontjából. Az alapforma teát megvan és mondjuk, hogy szuperül le is pucoltuk a zsírt. Mondjuk, hogy fantasztikus a forma. Azonban még ekkor is számít, hogy milyen a genetikád, vagyis milyen az izmok formája!

Lehet, hogy kinéztél egy lányt, akinek gyönyörűen vannak elhelyezkedve a kockái, de egyáltalán nem biztos, hogy a te hasizmod is pont ugyanolyan kinézetű lesz/lenne zsír nélkül, jól megedzve. (Egyébként a színpadon álló fitness versenyzőknek is az utolsó pillanatban még kicsit gyúrják -szószerint meggyurmázzák, behelyezgetik- az izmait, hogy minél “ideálisabb” legyen. Vagyis az ő izmaik is formában különböznek.)

Olvasd el a teljes cikket itt: Szálkásító edzés NINCS / megujulunk.hu

Edzésterhelés növelése

Az edzésterhelésen folyamatosan (de persze fokozatosan) növelni kell, hogy a fejlődés ne álljon meg. Megteheted, hogy az edzés időtartamát (vagy az edzésen belüli szakaszok időtartamát) növeled – pl. hetente 10 percet növelsz a futóedzés idején.

InstagramCapture_64388f4f-01d3-4776-a14e-ac1990ea7903

Vagy megteheted, hogy nagyobb súlyokkal edzel – vagy esetleg a súly marad, viszont több ismétlés számot végzel.

Ezek mind-mind a fejlődésed szolgálják, de NAGYON FONTOS hogy egyszerre csak 1 paraméteren változtatunk! Vagyis nem tehetjük meg, hogy nagyobb súllyal és több ismétlés számmal dolgozunk, netalán a sorozatszámon is emelünk! 🙂 Fő a fokozatosság!

Ezeken tudsz változtatni:

 • edzés időtartama
 • intenzitása
 • sorozatok
 • ismétlés szám
 • ritmus
 • ingersűrűség

Ebben a cikkben olvashatsz róluk részletesen: Edzésterhelés növelés – megujulunk.hu/blog

Jó edzést mindenkinek!! 🙂

Blanka

fantasy

A nők és a mozgás - 100 éve és most

Imádom ezt a videót, ami bemutatja, hogyan változott a nők által preferált divat trendje. Nos, ez nem egy tudományos feldolgozása a témának, valljuk be 😛 de a lényeg jól látható, vagyis ami szerintem a lényeg:

A NŐK EGYRE TÖBBET MERNEK/TUDNAK VÁLLALNI!

Nem is mennék bele, hogy ez mennyire így van az élet minden más területén is… maradjunk a sportnál: az 1900-as évek elején (de egyébként már korábban is) valóban már “tornázgattak” a nők, erről sok anyag van a neten: képek, videók. Mindegyiken látható: még nincs átöltözés, vagy nagyon dinamikus mozgás…

v_girls_from_north_london_school_swing

Emlékszem, mikor az édes nagymamim mesélte, mennyit nevettek a gimiben (lányiskolába járt), ahol tesiórán az volt a feladat, hogy előre és hátra döntsék a fejüket, mint “a kismadár, mikor iszik” 😀

Szóval, nem izzadtak meg, az biztos. 😉

Aztán egyre dinamikusabb lett a mozgás, és a 2000-es években egyértelműen egyre menőbb volt a szálkás test és a kockás has 🙂

It's raining men! - Ugye emlékeztek erre? :D

It’s raining men! – Ugye emlékeztek erre? 😀

És hát igen, jól tudjuk, hogy a mai nők nem állnak meg a Zumbázásnál (a videón ez az utolsó kép) – hanem kőkeményen futnak, sárban másznak, lendítik a kettlebellt, és emelgetik a súlyokat! 🙂

learn-about-crossfitter-camille-leblanc-bazinet_facebook_bsn

Hajrá csajok, mindenkinek jó edzést! <3

Blanka

 

fantasy

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!