fitneszanyu

Timi naplója: Életmódváltás babával (4. rész)

A hetet egy jó kis zóna edzéssel nyitottam. Nem vagyok a tömeg rendezvények híve, de itt nagyon jó a hangulat,és inspiráló tud lenni, mikor ennyien együtt mozgunk, illetve mint fit ball oktató azért bennem van, hogy jó lenne ennyi ember elé kiállni edzést tartani 😉

Más nap vendégemmel, Anikóval nyomtunk egy jó kis intervall fit ball edzést. Anikó nagyon kis lelkes,és amíg a többi Edzettkém még téli álmot alszik, mi nyomjuk keményen 😉 Szeretem ezeket a kis csoportos órákat,hisz oda tudok figyelni a hozzám járokra,tudom,hogy mit bírnak,így differenciálok,ha szükséges,és látom rajtuk,hogy ha az általam eltervezett edzés vmiért nem megy az nap nekik…semmi gond,akkor újratervezés,ahogy a gps mondaná 🙂 Anikó már jól bírja a terhelést, szereti az ugrálós feladatokat, a koreografált részeket kevésbé,így bemelegítés után 5 kemény körünk volt, mindegyiket 3x ismételtük, szóval megérdemelt volt a nyújtás 😉

A hét második részét Gyulán töltöttük,mivel az imádott fit ballom túl nagy helyet foglalt volna, így a “kistesóját”, a softballt vittem magammal. Itthon átgondoltam a soft ballos feladatsort, a laszti kényelmesen elfért a táskában, telefonra rátöltöttem az egyik kedvenc mixem, és pluszba betettem egy edzős nacit, felsőt, így minden adott volt az ottani edzéshez. Tudom most azt gondolják sokan,hogy pihenés közben minek edzek… Nos, egyrészt,mert szeretem, másrész a Kisfiam még alszik délelőtt, tehát akkor amúgy is a szálláson kellett lenni, szóval hasznosabb elfoglaltság, mint tv-zni, és amúgy is! Egy 1 órás edzés a napod 4%-át veszi el 🙂

A softballos gyakorlatsorom itt érheted el!

Ez mellett persze volt fürdő,vár látogatás,városnézés,és a kedvencem a 100éves cukrászda. Egyrész gyönyörű, másrész fenséges sütik vannak. Az én kicsifiam úgy döntött támogatja Anyát a diétában, mert a sütim 3/4-ét felfalta 🙂 Az étkezést úgy oldottam meg, hogy vittem magammal gyümölcsöt, korpovitot, joghurtot tízórainak és uzsinak. A reggeli, vacsi adott volt, ebedre pedig vittem tk kenyeret, felvágottat. Nem nagy dolog,csak át kell picit gondolni 🙂

Pénteken itthon,egyedül nagyon nyögvenyelősre sikerült az edzés,nem volt kedvem,szóval kötelezően lenyomtam, bizony ilyen is van 🙂
Szombat reggel két edzettkémmel nyomtunk megint egy kiadós fit ballt, mit mondjak, senki se úszta meg szárazon, jó kis nap indító volt 🙂

Szép hetet, és jó edzést mindenkinek 😉

Timi

Adatok, 4. hét:
Kar: 33 cm (eddig változatlan)
Derék: 84 cm (eddig -2 cm)
Csipő: 115 (eddig -5 cm)
Comb: 70cm (eddig -3 cm)
Vádli: 44 cm (eddig változatlan)
Súly:82 (-2 kg)

Ha szeretnél több információt Timi edzéstervéről, étrendjéről, írj a fitneszanyu@gmail.com címre, tárgy: “Érdeklődés – Timi” (Így Timi válaszol majd a feltett kérdéseidre!) vagy kattints át (alakuló) blogjára ITT!

Éhség, éhezés, minőségi éhezés

Ma egy nagyon fontos dologról írok Nektek afféle “rakjunk-rendet-a-fejünkbe” jelleggel. Nem könnyű a téma, kicsit magyaróra-fíling lesz, úgyhogy nagyon figyeljetek 🙂

Az ÉHSÉG és az ÉHEZÉS nem ugyanazt jelenti.

Ez legyen a kiinduló pont. Szerintem ezt mindenki tudja, de a diéta kapcsán mégis keverjük, pláne a jól hangzó reklámszövegeknek (“Fogyás éhség nélkül!”) köszönhetően… Szóval:

 • Az ÉHSÉG egy érzet, ami azt jelzi, hogy ennünk kell.
 • Az ÉHEZÉS egy állapot, amikor is a szervezetnek nem jut elegendő tápanyag.

Értitek mennyire fontos, hogy ezt a kettőt külön kezeljük?! Például, ha napi 3000 kalóriához vagyok szokva, vagy unalom- / bánat-evő vagyok, akkor mindenképpen éhes leszek egy diéta során, mondjuk napi 1500 kalóriával. Mert hiszen érzem, hogy többet szeretnék enni. Azonban nincs szó éhezésről – amennyiben persze jó étrendet követek – hiszen a testem valójában megkapja azt a tápanyag mennyiséget, amire szüksége van!

Miért fontos ez az infó?

Hogy tudatosítsuk magunkban:

 1. Diéta során néha éhesek vagyunk, ez van. Ezt fogadjuk el az elején, és ne essünk kétségbe az első éhségérzetnél, és nem süllyedjünk önsajnálatba, hogy “úúúgy éhezünk” : )
 2. Ha jó az étrendünk, akkor az éhezés ki van zárva – vagyis megfelelő mennyiségű és minőségű tápanyaghoz jutunk: fehérjéhez, szénhidráthoz, zsírokhoz, ásványi anyagokhoz, rostokhoz, stb.

Miért emelem ki, hogy jó minőségű tápanyagokhoz jussunk?

Mert (és most jön egy 3. fogalom) olyan is van, hogy:

 • MINŐSÉGI ÉHEZÉS:

ez az a fajta éhezés, ami viszont valóban sokakat érint, de nagyon kevesen tudnak róla. Akkor szenvedünk minőségi éhezésben, ha megfelelő mennyiségű tápanyaghoz jutunk (kalóriában), de azok összetétele vagy minősége nem megfelelő. Például nem jó a fehérje-zsír-szénhidrát arány (mert mondjuk túl sok a szénhidrát, és alig van fehérje.) Vagy a minőség nem jó: nem jutunk elég vitaminhoz, ásványi anyaghoz! Ekkor ún. hiányállapot alakul ki, és  érezzük is, hogy valami nem stimmel: pl. nem fog úgy az agyunk, fáradtabbak, ingerültebbek leszünk, betegségek alakulnak ki. Éhesnek is érezhetjük magunkat – pedig nem kalóriára van szükségünk! Hanem minőségi tápanyagra. (Ezt hívjuk sóvárgásnak – lásd a lenti képen.)

https://www.instagram.com/p/BQU5_qZl5VW/?taken-by=hamoriblanka

Erre a megoldás, hogy a fent említett jó étrend tartalmazzon minőségi tápanyagokat is, sok vitamint, nyomelemet, rostot – ezt elérhetjük természetes, jó minőségű étrend kiegészítőkkel és a rossz táplálékok jóra cserélésével (lásd az ingyenes anyagok közt: az Ajánlott és nem ajánlott táplálékok táblázata c. letölthető anyag.)

 

Szóval továbbra is csak TUDATOSAN! : )

Feladat:
1. figyeld meg mikor vagy tényleg éhes, és mikor csak sóvárogsz.
2. találd ki, hogy hogyan, mivel viszel be mostantól jó minőségű tápanyagokat a szervezetbe.
3. egy életre felejtsd el a koplalást, mert azzal csak hiányállapotot idézel elő és izmot sorvasztasz.

Élhető fitness - anyukáknak és dolgozó nőknek is

A múltkor egy csodálatos (tényleg az, külsőleg és belsőleg is, ismerem) edzőlány egy vendéggel konzultált a teremben, ahol dolgozom. Róla tudni kell, hogy 2 fitness versenyt nyert és eleve gyönyörű, és úgy egyáltalán: le a kalappal mindazért, amit elért.

A beszélgetés azonban kezdett köztük megrekedni, mikor a vendég közölte, hogy hány órában dolgozik és hány gyereket nevel. Szívesen betartja az edzéstervet (az otthonában), és betartja a táplálkozási szokásokat, amennyire tudja, de néha bizony este 6-kor ér haza és akkor kezdi el még a “2. műszakot” a gyerekekkel és háztartással, és kíváncsi lenne, hogy ha egy héten 5 ilyen nap van, akkor mikor és hogyan eddzen.

A válasz bizonytalan volt: kora reggel… vagy este… és küzdj az álmaidért.

Nos, örültem, hogy tanúja lehettem a beszélgetésnek, mert bizony ilyenkor tudatosul bennem, hogy mekkora különbség van néha életmód és életmód között.

Vannak ugye az alap fitnesz-szabályok: az étkezéssel, edzések számával, terhelésével kapcsolatban, és persze hogy mennyit aludj, meg sok más apróság. Aki mindent betart ezek közül, részletekbe menően és (ami még fontosabb) nagyon következetesen, az fitness modell is lehet. Aki abszolút nem tart be semmit a helyes életmóddal kapcsolatban, az megbetegszik és elhízik (bár valójában a túlsúly is egy betegség).

És van az a réteg, akik szeretnének egy jó közérzetet, egy egészséges testet, egy élhető napirendet, sok időt a szeretteikkel. Nos, vannak edzők, akik az ő számukra NEM tudnak alternatívát kitalálni, mert ők a saját (néha nagyon-nagyon profi) szabályaikban hisznek, a szerint élnek.

running_machine_01

Emlékszem, mikor munkába álltam a 1, éves kisfiam mellett, akkor esett le: egy “normál élet” (értsd: fitness termen kívül) bizony ilyen! Ugyanis a terhesség előtt csak aerobik és személyi edzésből éltem, könnyen leedzhettem 2 óra között, és egyszerűen nem értettem, hogyan élhet még olyan ember a földön, aki nem mozog. És akkor hirtelen, 8 óra munkával és egy apró gyerekkel, meg egy háztartással ráébredtem, hogy némely szabályt egyszerűen képtelenség betartani!

A mai napig heti 3-4 alkalommal mozgok, nem mindig alszom ki magam, és a felét sem költöm táplálék kiegészítőkre annak, amit előtte költöttem. Vállalom, hogy nem fitneszmodell vagyok, viszont fitneszanyu igen:

 • van egy csomó praktikám és tippem elfoglalt nőknek és anyukáknak (mert tudom milyen 10 óra munka után hazaesni és még háztartással bíbelődni, persze csak altatás után – és ebben NEM fér bele napi 1 óra edzés)
 • hosszútávon vállalható programokat adok a hozzám érkezők kezébe (ami nem színpadra állít, viszont hosszú éveken át fitten, csinosan és energikusan létezhetünk minden minőségünkben)
 • nem etetem őket trendi fitness-vitaminokkal, hanem valóban élő, rezgő komplex vitaminokat adok a kezükbe (anyukáknak nincs idejük és pénzük 4-5 féle vitaminkészítmény után rohangálni, bekapdosni)

Egyszóval maximálisan igyekszem KOMPLEX és TARTHATÓ programokban gondolkodni (erről a komplexitásról szólnak a Megújuló Programjaim is!) Valódi életmódváltásban – vagyis olyan szokások kialakításában, ami jó eséllyel egy életen át tartható – és nem valamiféle féléves felkészüléshez hasonlít.

Érdekes, hogy ahogy múlnak az évek, a sors is úgy hozza, hogy többet foglalkozom a komplex életmód tanácsadással, mint edzésterv gyártással (van olyan, aki jár másik edzőhöz és szereti is az edzéseit, azonban a gyereknevelési problémáktól kezdve a lelki életén át, mindig nálam lyukad ki valahogy egy konzultáción 🙂

live_comm_6666

Hiszem, vallom, hogy a fitnesz, a helyes életmód nem abból a napi 1 edzésből, és étkezési szabályokból áll – hanem életvitelből, döntésekből, hozzáállásból, gondolkodásmódból, jövőképről. A nőket (hálaistennek) mindez foglalkoztatja és nemcsak az alakjuk!! 🙂

Ezzel a legkevésbé sem azt üzenem, hogy anyukaként vagy elfoglalt nőként ne akarjunk még és még jobban figyelni, keményebben edzeni, és igazán látványos változást elérni. Csak tudatosítsuk, hogy nekünk néha kreatívan, néha kerülő úton, akár a “nagy egészet” újragondolva kell tennünk a testünkért – mert tennünk kell, ez nem is kérdés.

Jó edzést és szép napot mindenkinek <3

Blanka

FA-hírlevél

Turbózd fel a fogyásod / gyógyulásod komplex programokkal!

Gyere el csoportos vagy személyi edzéseimre!

Dolgozz fel, válj életmód nagykövetté!

Engedd el a sikert is

Nemrég ebben a cikkben arról írtam Nektek, hogy a legkegyetlenebb törvényt, az “engedd el és megkapod” törvényét sikerült megértenem, mikor bő 15 évnyi fogyózás után, idén szilveszterkor úgy döntöttem, hogy NEM fogadom meg, hogy idén lefogyok. És az elengedés meghozta a gyümölcsét.

Nos, a karrierben hasonlóképp alakult. 2013-ban először hirdettem meg a blogban a Nagy Megújuló Programot (ő volt Megújuló Zsuzsink), majd kicsit átvariálva 2015-ben szintén volt egy sikeres megújulásunk (ő volt a másik Nagymegújuló Zsuzsink, akinek sikerét a NLCaféban is megírták). 2014-ben mindezt online-tanfolyam formájában kapták meg az olvasók.

blanka-center

Ez vagyok én 🙂

 

Az egész Nagy Megújuló Program lényege az a kezdetek óta, hogy valami komplex tudásanyagot és feladat-listát tárjon a fogyni-, szépülni vágyó nők elé.

Amit az is végig tud csinálni, akinek mellette személyi edzőre, kondi bérletre is van pénze – de azt is sikerre viszi, aki otthon tud csak tornázni. Szóval TUDÁST ad és pontos ÚTMUTATÁST.

2015 második felében már letisztult a program, kiegészült az ajándék kuponokkal és 2 szuper étrend kiegészítővel. Így már komplett csomagot kapott a potenciális megújuló – útmutatóval, ingyenes konzultációval. Vagyis igyekeztem olyan programot kreálni, ami a lehető legkevesebb esélyt hagy a kudarcra.

mu-mobil

A program oldala

 

És akkor az első megrendelőknél, rájöttem, hogy ezt értékesíteni kell. Sőt, kellenek partnerek, akik értékesítik! És jusson el minél több és több emberhez!

Ezzel nincs is gond, máig úgy gondolom, hogy minél több bizonytalan, megújulni vágyó nőhöz eljut, annál jobb. Azonban pár hete leálltam az akarással. Elkezdtem bízni benne, hogy akivel dolgom van, aki rám vagy a programomra akarja bízni magát, az úgyis megtalál…  

Talán az utolsó pont, mikor elegem lett, az volt, hogy a legutóbbi “megújulóm”, akinek a fogyását itt a blogban akartuk végigkövetni,  a program 2. hetében eltűnt, és a sok idő és energia-befektetés mind kárba veszett. Ezen a ponton úgy éreztem hagyom a program marketingezését, ajánlását…

És ahogy elengedtem a gyorsan-gyorsan-minél-több-vásárlót-és-minél-több-partnert görcsöt, máris sorban találtak meg a megrendelők és a partnerek.

laura-fogyás

Laura az elsők közt újult meg

 

Egyre több kis személyi edzés stúdióban és testkezelő stúdióban található meg a 60 napos program, és remélem, hogy egyre népszerűbb lesz! Sok sikert hozott már, és még többet fog. Hiszem. Tudom.

Szép napot, jó edzés mindenkinek 🙂

Blanka

FA-hírlevél

60 napos Megújuló Programunk részletei

Gyere edzeni csoportos órákra vagy személyi edzésre! Részletek

Dolgozz velem! Várlak a csapatba – jelentkezz!

Energikus reggeli = energikus nap

A Vitalzone oldaláról szedtem ezt a receptet, de annyira bevált, hogy muszáj megosztanom veletek. Egy energizáló, sőt zsírégető reggeli, amivel tuti kibírod ebédig! Edd egy hétig és rájössz, hogy nem kell több péksüti hajnalban! 😉

Ami kell hozzá:

 • 300 ml kefir, vagy alacsony zsírtartalmú joghurt
 • 1 TK őrölt lenmag
 • 1 TK kakaópor
 • 2 EK zabpehely
 • 7 db aszalt szilva

Az elkészítésről olvass az eredeti cikkben!  (Nem egy bonyolult amúgy, csak mindent mindennel turmixolj össze! :P) Nekem nagyon bejött, imádom azóta is! Így néz ki, megszórva egy kis lenmaggal és aszalt szilvával – nagyon finom!

recept-aszaltszilvás

 

Még több tippel és infóval jövök hamarosan itt a blogban! 🙂 Addig is jó edzést Nektek! Blanka

FA-hírlevél

Személyre szabott segítségre vágysz? Írj bátran: fitneszanyu@gmail.com

Felturbóznád a fogyásod? Katt ide

 

Dolgozz velem! Várlak a csapatba – jelentkezz!

2016-os mottónk: Dögösek vagyunk! (És nem "leakarunkfogyni")

Már a Facebook-oldalamon is megkértelek Benneteket, az új évre első körben új mottót találjunk ki! Akarhatsz persze új diétába kezdeni, új fogadalmakban új testre áhítozni, de ezzel semmi újat nem kapsz az eddigi januárokhoz képest…

Ami ugyanis a fit-forma lényege az az, hogy nem valami ellen küzdünk, hanem valamiért. Tudjátok, ezt a Titok c. könyvben és más önsegítő könyvekben is olvastátok már: nem valami ellen, hanem valamiért tegyünk! Csakhogy a fitnessben ez nem ilyen spirituális izé, hanem az egyetlen követhető stratégia. Az egyetlen út a sikerhez!

Amikor ugyanis “fogyókúrázol” akkor (ahogy a neve is mutatja), fogyni akarsz, veszíteni valamit, ami nem kívánatos, amit nem szeretsz. Végső soron a tested egy része ellen küzdesz, próbálod lefaragni mint egy utálatos dolgot, magadról. Belenézel a tükörbe és ohhhh, hájakat látsz. Ránézel a mérlegre és ohhhh, nincs fogyás. Nem ehetsz ezt, nem ehetsz azt, éhes vagy, jajjjjj….

Szóval csupa negatív érzelem, és a végén még siker sem koronázza a lemondást.

Fitness-Women-Workout-Exercises-Lunges

 

Ha ellenben “FEJLŐDNI” szeretnél, az egészen más tészta. A fejlődni szó önmagában növekedést, előretörést, szárnyalást, emelkedést jelent! Valójában erre vágysz a fogyókúra során is, hisz csinosabb, ragyogóbb, emelkedőbb akarsz lenni – csak rosszul közelíted meg a dolgot. Ha viszont a fejlődést tűzöd ki célul, akkor

 • valami pozitív felé haladsz (és nem menekülsz önmagad elől),
 • tele vagy pozitív élményekkel (és nem szenvedsz)
 • elégedett leszel önmagaddal (és nem utálod magad)
 • a pozitív változásokat veszed észre (és nem a hurkácskákon görcsölsz)

Akarj tehát fejlődni. Akarj bírni több futást, 2 aerobik órát kibírni egymás után, nagyobb súlyokat megmozgatni, megcsinálni a spárgát, akarj kerekebb feneket és kerekebb vállakat, akarj 3 helyett már 5 edzést kibírni a héten, akarj végigvinni egy komplex programot, ami koncepcióra épül….

ferdehas

És igen, akkor jönni fog a karcsúbb derék, kevesebb narancsbőr és feszesebb, formásabb test. Persze ne 2-3 hetekben gondolkodj. Gondolkodj hónapokban, években, életmódban, valós önszeretetben! Sorozatos döntésekben, amik a fitt élet felé mutatnak!

Mert, akármilyen furcsán hangzik, csak valóban fitt életmódot élők érdemlik meg a fitt alakot… 🙂

Röviden összefoglalva, ma még január elsején, a hivatalos szabály szerint még módosíthatod a fogadalmad 🙂 És ha értetted ennek a cikknek a lényegét, a fogadalmad nem tartalmaz többé olyat, hogy “idén lefogyok” – mert jobban hangzik így: “Idén dögös leszek!”

Jó edzést! 😉

Blanka

FA-hírlevél

Gyere edzeni csoportos órákra vagy személyi edzésre! Részletek

Válaszd 60 napos megújuló programunkat! Részletek

Dolgozz velem! Várlak a csapatba – jelentkezz!

Babett megújul! 1. hét

Babettel szeptemberben konzultáltunk először, akkor ismertem meg őt, történetét és vágyait. A cél a fogyás fogyás volt, de tudtam, hogy ennél jóval többet akar: új életet kezdeni. Átbeszéltük a teendőket, a program részleteit: mennyit kéne edzeni járni, hogyan építenénk fel az étrendet stb. Végül azonban mégsem jött össze a közös munka.
babika

Babett, 29 éves anyuka

Novemberben aktuálissá vált meghirdetni egy új Nagy Megújuló Programot, melyet a blogban már 2013 óta hirdetek meg: eddig az anyukák motivációs levéllel jelentkezhettek az ingyen személyi edzésre, és sorsolással választottam ki, ki lesz a Nagy Megújuló. Most azonban valami azt súgta, hogy “hatalmazzam fel magam” a választásra: úgy éreztem, Babett az, aki annyira de annyira szeretné a változást (és készen is áll rá!), hogy megérdemli a segítséget.
Úgyhogy belekezdtünk.
Az első 2 hétben már voltak is eredményeink!!! Ugyanis másfél hét elteltével már kilóban és centiben is megmutatkoztak a változások:
Súly: -2,3 kg Testzsír: -1,8% Izom: +0,9% Derék: -2 cm Csípő: -2 cm Comb: -3 cm

Súly: -2,3 kg
Testzsír: -1,8%
Izom: +0,9%
Derék: -2 cm
Csípő: -2 cm
Comb: -3 cm

Az első hétben Babett egy egyszerű otthoni edzéssel kezdett, kézi súllyal, a teljes testet átmozgatva. A második héten pedig belecsaptunk a lecsóba, az otthoni edzések folytatódtak, de már az edzőteremben erősítő és kardió edzéseket is folytattunk. És nemcsak a mozgás szabályait tartotta be szépen Babett, de az étkezést is maximálisan megreformáltuk: egy speckó diétával dolgozunk, ami valójában csak 2 új változtatást jelent az étrendben…
A titkos diéta és az edzések részleteiről (még több képpel) itt olvashatsz: Megújulunk! – Babett 1. rész
WP_20151130_10_58_37_Pro
Babettel a Center Fitnessben edzünk. Gyere te is személyiedzésre!
Babett a Nagy Megújuló Program szerint edz. Próbáld ki!
fantasy

 

A "mom bod" jelenség - avagy neked is anyatested van?!

Pár hónapja együtt nevettünk a facebook oldalon az “apatest” jelenséggel, ami kb. arról szól, hogy az izom nélküli, puha, sörhasú férfitestek kezdenek teret hódítani, és ez mennyire jó. 😛 Azóta, egyfajta ellenpéldaként feltűnt az interneten az “anyatest” is.

Effajta képeket posztolnak az anyukák:

mombod

Jó kis kérdést vet fel, hogy ha az apatestet elfogadjuk akár fiatal fiúk esetében, akkor az (akár több gyerekes!) anyukák miért ne vállalhatnák a striákat, a megnyúlt bőrt, a plusz kilókat?!

Persze én továbbra is azt mondom, hogy legyünk csinosak, mozogjunk, találjuk meg azt a mozgásformát és életstílust, ami nekünk bejön. De mindezt magunkért. A saját jó közérzetünkért, energikus napjainkért. Hogy többet vigyorogjunk, mint morgolódjunk. 🙂

Egyébként való igaz, hogy anyukaként nehezebben megy az alakformálás… Miért?

 

ÁTALAKULT A TESTÜNK

A testünk valóban alakul a terhességgel, a szüléssel – ez nem afféle legenda. A belső szerveinktől kezdve, a hormonokon át, a gerincen át, a bőrünkig minden alakul. Ez nem azt jelenti, hogy soha többé nincs esélyünk a fitt formára. De el kell fogadni, hogy egy megszült nő teste sosem lesz olyan, mint egy nem megszült nőé. Erre legyünk büszkék! Persze a jó forma még bőven kihozható, fontosabb azonban, hogy…

…MEGVÁLTOZTAK A SZOKÁSAINK IS.

A szokások sokkal lényegesebbek, mint a testi adottságok, ha az alakformálásról van szó. Például, hogy mikor, mit eszünk, mennyit alszunk, mennyit mozgunk. Végig lehet venni ezeket a szempontokat, mit hogyan csináltunk lány korunkban, és talán lesznek pontok amikhez visszatérhetünk. (pl. korábban biztos nem gyűrtük le az asztalon maradt összes maradékot 🙂 ) De valószínűleg lesznek olyan szokások is, melyekhez nincs esély visszatérni (pl. naponta 2 órát tölteni az edzőteremben 🙂 ) Mégis van néhány apróság, amin igenis lehet változtatni. Például…

… TÖBB ALVÁST BEIKTATNI!

Ugyanis az alvás a regeneráció alapköve, és a fogyáshoz is van köze! Persze esténként még gyorsan kiteregetünk, na még egy kis edény pakolás a konyhában, és csak húzzuk, húzzuk a lefekvést. Kelni viszont korán kell, nincs mese. Mégis, az alvási szokásaink átrendezése, újragondolása (így elősegítve a regenerációt) segíthet ledobni néhány kilót.

jennifer-nicole-lee-31-ok

Amerika legszexibb anyukája, Jennifer Nicole Lee

 

NEM JÓL / NEM ELEGET EDZÜNK

Mozogni persze kell. Nem, nem órákat töltve az edzőteremben, nem fitneszmodellek edzéstervét követve… Csak heti 3x félórát. Csak a mozgólépcső helyett a lépcsőt választva. Csak autó helyett lesétálni az oviig. Ilyesmi, naponta többször végezve bizony igenis számít kilók tekintetében!

ESTI RELAXÁCIÓ AZ EVÉS

Tipikus hiba (de nem csak anyukáknál!) hogy az esti evés, pláne a TV előtt, számít az esti relaxációnak, ehhez kötjük a “végre leülök + végre kikapcsolok+ finom ízek + nincs stressz” érzéseket, így jóvalta több kalóriát viszünk be, mint kéne…

Te milyen szokásokon változtatnál apránként, hogy ledobj néhány kilót? 🙂

Jó edzést, szép napot! Blanka

Ha edzeni jönnél vagy étrendet szeretnél, ide kattints! Ha termékek érdekelnek, itt a helyed! Csatlakoznál a csapatunkhoz? Várunk!

fantasy

Mindenkinek kockás hasat?!

Én a magam részéről borzalmasan csodálom azokat a fitness versenyzőket, akik rendszeresen színpadon állnak. És azokat az edzőket is, akik ezekre a versenyekre felkészítenek ill. ők maguk is versenyeznek.

De én edzőként általában természetes személyeket készítek fel a természetes életre. Vagyis egy olyan életformát próbálunk kialakítani, ami hosszútávon (vagyis egy életen át) tartható és élvezhető. Ami természetes és könnyed. De persze egészséges, és energiát ad, sok-sok plusz évet, örömet, fittséget.

Természetes személyeket természetes évekre. Vagyis olyan szabályokat és apró változtatásokat érdemes beiktatni, ami még vállalható, és fegyelmezetten kivitelezhető. Hiába töltjük le fitness modell versenyzők diétáját az internetről, nem fogjuk tudni végigcsinálni, mert fegyelmezettségben, testben, agyban stb. még nem tartunk ott, ahol ők.

Jessie Hilgenberg - female personal trainer - women fitness model

De talán nem is kell. Egy 3 gyerekes anyuka dobjon le néhány kilót, ne legyen elhízott (=beteg) hanem friss, üde, energikus. Az ő esetében ennyi a fitnesz. A 68 éves néni sétáljon nagyokat, nála megint mást jelent a fitnesz. Mert a fitnesz fittséget jelent. Vagyis testi-lelki energiát és jóllétet.

Nem kockás hasakat a színpadon!

Illetve nem csak. Persze, gondoljuk, az a fitnesz csúcsa. Az etalon. De ugye mikor elmész futni reggel, nem stresszelsz azon, hogy “úristen, az olimpián sokkal gyorsabban futnak, mint én, basszus!” és amikor kifested a szemed reggel, akkor sem gondolsz arra, hogy “jézusom, a velencei fesztiválon megválasztott sminkeshez képest semmi vagyok!!” 😀 Te ugye csak futsz egy jót és jobban érzed magad. És szebb sminkkel jobban érzed magad.

A fitnesz őrület ugyanez. Persze csinálhatsz kockás hasat magadnak, de mi van ha nem sikerül?! Ha csak egy elégedett és energikus anyuka vagy, aki jobban érzi magát, kevésbé stresszes és többet mosolyog? A mozgásnak köszönhetően, a kiegyensúlyozott kajálásnak köszönhetően… Nyilván a fitnesz modellek motiválóak, használjuk ezt ki! És akár tűzzük ki célul, hiszen “célozd meg a hholdat, és legrosszabb esetben is egy csillagon landolsz”…. De ez esetben ne feledjük, hogy a színpadon sportolók állnak, versenyzők, akik mögött brutális felkészülés áll. Vállalod azt is?! Beilleszthető egyáltalán az életedbe?

paige-hathaway

Szerintem találjuk meg a saját fitnesz-céljainkat. Természetesen senkit nem tántorítok el a fitnesz karriertől vagy a maximalizmustól. Csupán a fitnesszel kapcsolatos stresszek néha többet ártanak, mint maga az antifitnesz magatartás…

Szép napot jó edzést nektek 🙂 Blanka

Ha edzeni jönnél vagy étrendet szeretnél, ide kattints! Ha termékek érdekelnek, itt a helyed! Csatlakoznál a csapatunkhoz? Várunk!

fantasy

De miért nem fogyok?!

Néha előfordul, hogy úgy érezzük, mindent megtettünk a fogyásunk, fejlődésünk érdekében – mégis elmarad az alakulás… Vajon jó úton haladunk, vagy valamit nagyon elszúrunk?!

Túl kevés az edzés? Vagy épp túl kemény?

Túl durva a diéta vagy épp túl megengedő vagy magaddal?

Kiderül ebből a tesztből, töltsd ki és változtass azon, amin kell! 🙂

fantasy

 

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!