fitneszanyu

5 dolog, amit NE csinálj, ha fogyni akarsz!

Van néhány tipikus, újra és újra elkövetett baklövés, azok körében, akik fogyni, formálódni szeretnének. Az 5 leggyakoribbat most gyorsan összegyűjtöttem  – ezeket te SEMMIKÉPP ne kövesd el!

1. Ne hajts a gyors sikerre! A villámgyors diéták, a koplalások gyors eredményt hozhatnak, de egyrészt csak a mérlegen, és nem látványra (kisebb leszel, de formásabb nem, hiszen nemcsak zsírból, hanem izomból is fogytál), másrészt pedig ez a legegyenesebb út a jojó-effektushoz (szintén az izomveszteség miatt)

2. Ne a „mindent-vagy-semmit”-elv alapján akard végigcsinálni! Próbáld fokozatosan bevezetni a változásokat, mert a 180 fokos fordulatot nem biztos, hogy hosszútávon bírni fogod! Arra is figyelj, hogy ha ki is marad egy edzés – másnap folytasd a programot, ne menjen el a kedved!

3. Ne gondolkodd túl! Hajlamosak vagyunk néha azt hinni, hogy a fogyás számtalan apró titokból áll, és csak akkor sikerülhet végre elérni az álom alakot, ha mindezt megfejtettük. Pedig a dolog lényegesen egyszerűbb: égess el több kalóriát, mint amennyit beviszel a szervezetbe. Vagyis csökkents a kaján, és kezdj el mozogni!

4. Ne számokban gondolkodj! A mérlegen 2 számot látsz, de az embereket ez pont nem érdekli, mikor azt mondják, jól nézel ki. Megfelelő edzéssel nemcsak a ruhaméret lesz kisebb, hanem a tartás is javul, a formák feszesebbek, no és persze sporttal ugye, hosszú távú a változás…

5. Ne keverd össze a kényelmet és a fáradtságot! Hallgass a megérzéseidre, a tested jelzéseire, hogy pontosan tudd: most valóban pihenésre van szükséged, nem vagy terhelhető – vagy csupán lusta vagy edzeni? Ezt a kettőt összekeverni a legnagyobb hiba, amit elkövethetsz! Figyelj oda, mit mondd a tested, és ne kíméld túl!

 

Fitneszanyu-tipp: milyen egyéb gyakori bakikat követünk el a fitneszvilágban? TOP 10 tévhit a fogyásról: http://fitneszanyu.cafeblog.hu/2013/02/11/top-10-tevhit-a-fogyasrol/

 

Üdv, Blanka 🙂

Még több infó, játék, nyeremény, edzésterv…. Kattints: www.facebook.com/Fitneszanyu

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább a NLCafé oldalra!